23. syyskuuta 2021

Syyskuisia (remppa)kuulumisia

Mä en oo pahemmin kerennyt kirjottelemaan tai tekemään oikein paljon muutakaan, kaikki aika on aikalailla mennyt rempatessa tai muuten vaan stressatessa. Eira on onneks ottanut vetovastuun Maxista aika pitkälti, vaikka toki ei se niin saisi mennä kaiken aikaa. Mutta siis remontti ja pieni lapsi on kyllä suhteellisen vaikea yhtälö.

Me ollaan saatu hyvin kuitenkin tätä meidän pintaremonttia eteenpäin. Eira sai sillon aikanaan valmiiksi meidän makuuhuoneen ja Maxin huoneen, jonka jälkeen mun työmaaksi on jäänyt kaikki muut seinät. Onneksi mulla on ollut apukätenä Roni, joka on ihan omalla ajallaan auttanut meitä saamaan tätä remppaa eteenpäin. Ilman sitä tää olis varmaan paljon vähemmän valmis tällä hetkellä.

Eira halusi myös katot valkoisiksi, joten sen homman luovutin suosiolla Eiralle, koska se on ihan kamala homma ja mä en olisi siihen halunnut edes ryhtyä. Nyt kuitenkin kun katot on puunvärisen sijasta valkoiset niin olen kovinkin tyytyväinen, ehkä se kuitenkin kannatti. Tosin, olkkarin katto täytyisi vielä jossain välissä saada, jotta Eira voi kattojen osalta huokaista helpotuksesta.

Aikatauluttaminen meillä vaan ei ole mennyt kovin vahvasti ja se on lisännyt meidän molempien stressiä. Eira haluaa nopealla aikataululla valmiiksi, samoin kuin minä, mutta ilman aikataulua tätä on tehty vähän siellä ja vähän enemmän tuolla. Ja koska ei ole mitään ennaltasovittua, niin Eira on stressannut entistä enemmän ja purkanut sen stressin sitten niin, että myös mun stressi on kaksinkertaistunut. Ja sitten kun minä alan stressaamaan oikein huolella niin eihän asioista tule mitään.

Ja oikeestaan aikalailla Ronin aikataulujen mukaan tässä ollaan menty, koska ei sitä viitsi ihan hirveesti rasittaa, sillä se tosiaan tekee tätä tässä "vain ruokapalkalla". Toki olen sille myös luvannut sen, että jos se joskus jotain apua remppahommissa tarvitsee, niin minä olen käytettävissä. Palvelu palveluksesta periaatteella. Toistaiseksi Roni on ollut ihan tyytyväinen tähän menettelyyn, tai ei se ainakaan ole valitellut.

Meillä on tässä tällä viikolla meneillään myös putkiremontti. Putkimies pyörii täällä jatkuvasti ja tekee omia hommiaan. Niiden takia Maxin kanssa palloilu on ollut vahvasti sitä, että Eira karkaa Maxin kanssa aamusta täältä kotoota ja on reissun päällä melkein koko putkimiehen työpäivän ajan. Tänään se onneksi, tai toivottavasti, loppuu.

Hmm, ollaan Ronin kanssa saatu tässä tosiaan tää meidän vierashuone kuntoon, ruokatila ja keittiö listoja vaille kuntoon. Ihan hyvällä menestyksellä siis. Vielä pitäisi saada pieni eteinen, isompi pieni eteinen ja olohuone maalattua, jotta voi sanoa pintaremontin olevan valmis. Noi loput huoneet me ihan suosiolla siirrettiin seuraavalle viikolle, jotta johonkin väliin saadaan edes jonkinlaista pientä taukoa. Tätä on kumminkin tässä tehty lähes sieltä muutosta asti ilman "yhtäkään vapaapäivää", joten kyllä yksi viikonloppuvapaa tähän väliin kelpaa.


Tässä vielä kuva huoneesta, josta olen ehkä eniten ylpeä. Onnistuin sähläämään ja rajasin tästä katon (lähes) kokonaan pois. Se on kuitenkin valkoinen ja se tuo hyvin valoa tuohon huoneeseen. Toi tehosteseinä on kyllä tosi mahtava! Mä voin melkein ottaa kunnian suunnittelusta, mutta kyllähän Eira ton sävyn mulle esitteli. Sitä ei vaan silloin vielä tiedetty, että mihin se tulee vai tuleeko ollenkaan. Mä kuitenkin sitten näin, että tohon seinään se sopii todella hyvin. Oikeestaan vasta ton uuden kellon jälkeen mä tajusin, että toi seinähän sitä sävyä selvästi huutaa.

Toi valaisin ei ole semmonen mitä mä alunperin tohon suunnittelin, mutta semmosta valaisinta kun olisin halunnut, ei ollut missään. Päädyttiin sitten tilaamaan tommonen, mutta sehän sopii tohon oikein kivasti. Tossa ruokatilassa on hillitysti värejä, valkosta, mustaa, vähän jotain puuta ja sitten on tota.. No, vihreensinistä? En muista mikä sen sävyn nimi on, enkä oikein osaa muutenkaan sanoa, että minkä värinen se tarkalleen on. Mutta se on hieno, jos ei käynyt vielä ilmi.

Mä en malta melkein odottaa, että saadaan tohon tilaan vielä katto- ja ovilistat. Listat viimeistelee ton huoneen ja mä jo pystyn kuvittelemaan, että miten mahtavan näkönen toi on valkoisien listojen kanssa. Huh! Toi on jo tällä hetkellä mun lempparitila tässä talossa, mutta listojen jälkeen mä voisin kuvitella istuvani tossa aina – tai ainakin arkistumiseen asti.

Ja itseasiassa mä sanoin Eiralle, että ton tilan vaaleille seinille sopisi todella hyvin jotain tommosia sinivihreitä/mikäliesävyonkaan tauluja tmv. Mietin jopa, että jos ostaisi kehyksiä ja maalaisi ne tolla sävyllä ja sitten niihin kehyksiin laittaisi mustavalkoisia kuvia. Se voisi myös toimia tosi hyvin. Kyllä, mä olen pelannut paljon The Sims -pelejä ja mulla on tämmönen kyky visioida sisustuksia.


Lisää kuvia tästä meidän uudesta kodista tulee sitten joskus kun saadaan tämä tosiaan sille mallille, että tätä kehtaa lisää esitellä. Aika hyvin tämä on tullut 2000-luvulle, joten vielä kun saadaan loput huoneet kuntoon, niin kyllä sitten kelpaa!

Kerrottakoon vielä tähän loppuun, että keittiönkaappien oviprojekti on saatu päätökseen myös. Aikoja sitten tosin, mutta kun äsken vilkaisin tota edellistä merkintää niin tuli mieleen vähän valaista sitäkin tilannetta. Toinen mikä on tullut viime merkinnästä hyvin eteenpäin on toi meidän terassi. Sillä voi jo kävellä ja siellä on muutama kaidetolppakin pystyssä. Ja kaikista paras asia siinä terassilla on se, että siellä on nyt palju! Siitäkin sitten lisää kunhan saadaan asiat tosiaan esittelykuntoon.

Nyt ei mulla muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)