7. helmikuuta 2024

Hyvinkään (aasialaiset) buffetit


Arvostelussa Hyvinkään aasialaiset buffetit kello 16-17 välillä. Vaikka mulla ei mitään virallista arvostelumittaria olekaan, jaan pisteet tunnelman, sushin ja muun ruoan perusteella, koska ne vaikuttaa aika isolta osalta siihen minkälaisen kokemuksen paikasta saan.

Mä teen tänään jotain poikkeuksellista, koska.. No, en tiedä. Haluan ehkä kokeilla taas jotain uutta? Vaikka siis oon mä tänne blogiin joskus kaukaisuudessa tehnyt jonkinlaisia arvosteluita, niin en muistaakseni ole hirveämmin ravintoloita arvostellut. Tänään mä teen niin, koska mä tossa suihkussa ollessani mietin blogille aihetta ja jostain tuli mieleen ruoka. Mietin ensin, että pitäisikö taas jauhaa siitä, kuinka mulle ruoan täytyy olla aina hyvää tai muuten ruokailu on suhteellisen turhaa, mutta hautasin sen ajatuksen, koska en varmasti saisi tehtyä siitä kovin kummoista merkintää.

Voin kertoa sen tässä, vaikka sen kerroinkin jo. Mulle siis ruoan on oltava aina hyvää. Joskus Eira ihan naureskeli mulle sen takia, että mä syön lähinnä vaan ruokaa, joka maistuu musta hyvältä. Mä vaan mietin; mitä muutakaan? Tavallaan kai mun olisi hyvä vähän muuttaa mun suhtautumistani ruokaan, koska kun syö vaan hyvää ruokaa niin sitä syö sitten aina vähän liikaa. Buffetistakin poistun vasta sitten kun on saatu aikaan ähky. Ja buffeteista puheen ollen tänään käsitelläänkin Hyvinkäällä sijaitsevat aasialaiset buffetit.

Hyvinkäällä on ainakin 4 aasialaista buffetia, joissa olen käynyt, useasti. Joten mä ränkkään, eli laitan ne paremmuusjärjestykseen. Ihan alkuun haluan sanoa, että mun kokemukseni kaikista näistä paikoista perustuu aikaväliin 16-17. Sillä on oikeasti merkitystä, uskokaa tai älkää. Yleensä kun buffetiin mennään niin mennään lounaalle, mutta kello 16-17 ei ole lounasaika, joten ruoka ei ihan aikuisten oikeasti ole silloin niin hyvää kun normaaliin lounasaikaan. Siellä saattaa olla hieman seisoneita kastikkeita ja hieman seisonutta sushia, joten sen takia kellonajalla on väliä kun jossain käy syömässä.

Mä en vielä tiedä, että miten mä nämä arvostelen. Mulla ei siis ole minkäänlaista arvostelumittaria, mutta ehkä mä saan kehitettyä jotain? Mä kuitenkin päässäni tiedän ainakin huonoimman, mutta jotenkin niitä muitakin täytyisi kehua ja haukkua oikein. Siis mitään ultimaattisen huonoa paikkaa Hyvinkäältä ei löydy, mutta yksi on mielestäni muita paikkoja selkeästi huonompi. Mutta tiedän, että kyseinen paikka nauttii silti suurta suosiota. Menkääkin sinne siis lounasaikaan, tai älkää ollenkaan. Tässä kohtaa mä ajattelen, että kellonajalla on selkeä merkitys, koska muutoin en kyllä ymmärrä mitä ihmiset siinä ruoassa näkee tai maistaa.

Vielä hieman alkuhöpinöitä, koska siis haluan kertoa, että mä olen tehnyt tätä tutkimusta pitkään ja teen edelleen. Mä annan jatkuvasti vanhoille paikoille mahdollisuuden, jotta me Ronin kanssa löydettäisiin se ihan ehdoton lemppari, jossa siis käytäisiin pari kertaa kuussa. Nyt se oli pitkään sama paikka, mutta jostain syystä siellä on tullut nyt selkeä lasku tasoon ja ruvettiin taas kokeilemaan muitakin.


Sushi Like

Hämeenkatu 3, Hyvinkää
Googlen mukaan arvosana 4,3 tähteä

Sushi Like on hyvällä paikalla ja omaan makuuni on sisältä sopivan tunnelmallinen. Henkilökunta on ehkä Hyvinkään ystävällisintä, joten siitä ehdottomasti extrapisteet. Sinne kun menee syömään niin saa syödä suhteellisen ilman katseita ja se on mun mielestä hyvin tärkeä kriteeri kun haen hyvää ravintolaa.

Tunnelma: ✯✯✯✯

Tän paikan sushit on mun mielestä ehkä Hyvinkään parhaat! Siellä on jotain aivan taivaallista semmosta mahdollisesti uppopaistettua sushia, joka vaan kerta toisensa jälkeen houkuttelee syömään niitä lisää ja lisää. Ja muutenkin olen saanut siellä tosi hyvää ja suussa hyvältä tuntuvaa sushia.

Sushi: ✯✯✯✯✯

Muun ruoan suhteen tämä paikka tekee aika usein pettymyksen. Ruoka oli joskus niin pahaa, että Roni ei suostu enää käymään mun kanssa siellä. Roni ei syö sushia ja tää muu tarjolla oleva ruoka on niin kysymysmerkki. Joskus hyvää, mutta pääosin ei säväytä oikein mitenkään ja voi pahimmillaan olla oikein hirvittävää.

Muu ruoka: 


Tätä paikkaa suosittelen suuresti jos sushit kiinnostaa ja semmonen rauhallinen ruokailuympäristö. Jos taas et hirveästi sushista pidä niin melkein jättäisin käymättä, koska muu ruoka ei tosiaan kovin säväytä. Mä en muista mikä se yksi ruoka oli, joka hätisti ainakin Ronin pois asiakkaiden piiristä, mutta sellaista moskaa ei saisi syöttää ihmisille. Ehkä se oli vaan poikkeus, mutta en ole itsekään sen tapauksen jälkeen kastikkeisiin koskenut. Käyn siellä vain sushilla, koska se on heittämällä Hyvinkään parasta.

Juomapuolesta on pakko antaa tälle paikalle huomiota, koska tässä tämä paikka tekee eron muihin; täällä saa juoda limuja lounaan hinnalla! Onhan se nyt iso plussa, vai mitä? Ei aina sitä samaa sekamehua, vettä tai jääteetä.

Keskiarvoksi kertyi 3,3 


Sushi House

Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9, Hyvinkää
Googlen mukaan arvosana 4,2 tähteä

Sushi House sijaitsee Willassa, tavallaan ihan rauhaisassa paikassa, mutta muutoin en ole hirveästi paikan tunnelmasta pitänyt. Siellä on aivan liian kirkasta ja se luo heti semmoisen tunnelman, että siellä ei saa syödä rauhassa. Toki tämä on vain mun päässäni, mutta se vaikuttaa omiin fiiliksiini. Henkilökunta on vaikuttanut hymyileväiseltä, mutta välillä tuntunut myös siltä, että naureskelevat siinä palvelutiskillä keskenään turhan paljon.

Tunnelma: ✯✯✯✯✯

Täällä sushi on myös oikein toimivaa. En muista mitään valittamisen aihetta, mutta joku semmoinen säväyttäjä sieltä puuttui. Tiedättekö, se semmoinen, joka pakottaa ottamaan lisää ja lisää? Keskimäärin kaikki mitä olen siellä maistanut on ollut hyviä, joten hyvää suorittamista.

Sushi: ✯✯✯✯

Muu ruoka täällä taisi olla kovin tasapaksua. Ei houkuttele välttämättä takaisin, mutta jos sinne menee niin sitä syö ihan hyvällä ruokahalulla. Tiedättehän, se semmonen tunne, että kun tässä nyt syödään ni syödään nyt sitten. Ei aja pois luotaan, joka on kaiketi ihan hyvä merkki.

Muu ruoka: ✯✯✯


Täytyy sanoa, että mun kokemukset tästä paikasta on hyvin vähäiset vielä toistaiseksi. Mä haluaisin antaa sille vielä mahdollisuuden, mutta mun mielestä se tunnelma vaan on yksi hyvin tärkeä tekijä. Mä en halua mennä syömään "näyteikkunaan". Hieman kun sinne saisi verhoja ja himmeämpää valaistusta niin tässä olisi hyvin potentiaalinen mesta vakiopaikaksi. Ruoka, vaikka onkin hyvää, ei houkuttele tarpeeksi kun miljöö on mitä on.

Keksiarvoksi kertyi:


Royal Mekong

Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9, Hyvinkää
Googlen mukaan arvosana 4,2 tähteä

Royal Mekongissa on ehkä Hyvinkään paras tunnelma. Vaikka se sijaitsee Willassa, joka yleensä voisi viitata pällisteleviin ihmisiin niin ei, tuolla saa pääosin olla aivan rauhassa ja siellä on juuri sopivasti valoa syömiseen eikä yhtään yli. Henkilökunta on perus "hei, maksa koneeseen, hyvää ruokahalua"-tyyliä, eli en anna sen vaikuttaa tunnelman arvosanaan.

Tunnelma: ✯✯✯✯✯

Royal Mekongissa on Hyvinkään surkeimmat sushit, heittämällä. En tiedä onko siellä lounasaikaan jotenkin paremmat, mutta en ole itse sieltä ikinä saanut hyvää sushia. Riisi on hyvin tahmeaa ja kaikki on jotenkin ehkä limaista tai jotain. Syön niitä vain pakon edestä, ja pakko on silloin jos sinne menee syömään. Ei aasialaista buffettia voi nauttia ilman sushia, vaikka sushi olisikin pahaa.

Sushi: 

Täällä taas on niin vahva vaihtelevuus muun ruoan laadussa, että mä en oikein osaa sanoa silleen vain yhtä sanaa. Joskus rakastin tän paikan kana teriyakia, mutta jossain vaiheessa sekin muuttui lähinnä kuivaksi kasaksi. Viimeksi kun käytiin täällä niin ensinnäkin siellä oli melkein kaikki kastikkeet loppu, eikä lisääkään tullut. Ne mitä maistettiin niin siellä oli vain yksi potentiaalinen ruoka, mutta en tiedä oliko sekään lopulta mitenkään säväyttävä. Hyvänä päivänä se voi olla oikein hyvää, mutta en ole osunut sinne enää hyvänä päivänä.

Muu ruoka: ✯✯


Yksi Hyvinkään hehkutetuimmista paikoista ei kyllä mene mun kaaliini. Tai sitten sillä on ihan hemmetisti väliä, että mihin aikaan siellä käy. Kaksi viimeisintä kertaa on olleet pettymyksiä, joten uuden mahdollisuuden antaminen siirtyy kyllä kauas tulevaisuuteen. Joskus tämä oli ihan ykköspaikka, mutta sitten laadulle vaan yhtäkkiä tapahtui jotain, mistä ei vieläkään olla täysin noustu. Harmittaa, että parhaimmalla tunnelmalla varustettu paikka ei tarjoa kovin kummoista syötävää.

Keskiarvoksi kertyi: 2,6 


Wok King

Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9, Hyvinkää
Googlen mukaan arvosana 4,1 tähteä

Wok King on sitten taas liian näkyvillä, eikä sellaisia hyviä piilopaikkoja syömiselle ole kuin muutama hyvä – nekin hyvin usein varattuja. Henkilökunta ei sen kummemmin ota kantaa mihinkään; ottavat vastaan tilauksen, rahastavat ja toivottavat hyvää ruokahalua. Ei se onneksi muuta vaadikaan. Jos pääsee "piilopaikkapaikalle" niin tunnelma on 4 tähteä, mutta kun sinne ei aina pääse niin tunnelmasta täytyy verottaa yksi tähti pois.

Tunnelma: ✯✯✯✯✯

Täällä sushi on semmoista tasaisen hyvää. Ei pettymyksiä, mutta ei myöskään mitään säväyttävää. Näitä syö ihan hyvällä mielellä ja ottaa vielä vaikka lisääkin. Veikkailisin, että kunnon lounasaikaan sushikin olisi hieman tuoreempaa, mutta koska en käy kunnon lounasaikaan niin joudun ottamaan yhden tähden omasta arvostelustani pois. Tai siis kun uskon, että se voisi olla parempaakin, niin siksi tähti pois.

Sushi: ✯✯✯

Kastikkeista täytyy sanoa, että kun lappaan yleensä lautaselle riisiä ja erilaisia kastikkeita, niin syödessäni en edes huomaa kun kastike vaihtuu. Kaikki maistuu siis niin samalta, mutta lihan koostumus vaihtelee huomattavasti. Kastikkeilla on erilaiset nimet, mutta mun makunystyrät ei löydä kovinkaan suuria eroavaisuuksia mausta. Tasaisen hyvä suorittaja, ja vaikka vaihtoehtoja on niin kaikki maistuu silti suhteellisen samalta. Tylsää, mutta hyvänä päivänä oikein hyvää.

Muu ruoka: ✯✯


Tää on tosiaan pitänyt pisimpään meillä vakiopaikan titteliä, mutta viimeaikoina ollaan tosiaan Ronin kanssa kumpikin huomattu, että se laatu on mennyt hyvin tasapaksuksi, eikä eroavaisuutta kastikkeiden välillä huomaa kun lihan koostumuksesta. Tänne mentäessä on myös tärkeää se, että tosiaan piilopaikkapaikka olisi vapaa, koska muutoin joutuu kyllä syömään Willan käytävällä, joka ei kyllä välttämättä ole mikään paras ruokapaikka.

Keskiarvoksi kertyi: 2,6 


Näillä arvioilla siis jatkossa valitsemaan ruokapaikkaa mikäli tykkäät käydä syömässä kello 16-17 välillä. Muihin ajankohtiin varmasti pätee erilaiset tähdet, mutta tämä on minun vahva mielipiteeni. En ota vastaan vastaväitteitä, koska minä olen tämän tutkimuksen tehnyt ja uhrannut suuni tämän tärkeän selvityksen eteen.

Ja jos tämä muuten vaikuttaa jossain määrin sekavalta tai ehkä kahden ihmisen kirjoittamalta, niin syy on siinä, että aloitin tämän yhtenä yönä yöaivoilla ja jatkoin seuraavassa ajankohdassa ehkä tuoreemmilla aivoilla. Se vaikuttaa usein tekstinkin laatuun ja tyyliin. Ainakin omien ajatuksien kirkkauteen. Toivon, että se asia tulee sieltä kuitenkin jotakuinkin esille.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)