30. marraskuuta 2018

30112018 | Taasko tupakastako?

Tämä merkintä tulee taas käsittelemään tupakkaa, anteeksi. Tosiaan, mä oon ollut nyt 3 kuukautta ja 7 päivää tupakoimattomana (eli n. 8 558 400 sekuntia). Se on pisin aika mitä oon ollut tupakoimatta sen jälkeen kun sen joskus aloitin, huh, oon aika ylpee itsestäni.

Ja tiedättekö mitä mä uskallan nyt väittää? Se lopettaminen on vaan ja ainoastaan kiinni siitä, että sä päätät lopettaa ja pidät pääsi sen suhteen. Näin mä tein ja tässä ollaan. Oli mullakin kumminkin n. 9 tupakantäyteistä vuotta, joten olin mäkin ihan varmasti jollain asteella koukussa, ja silti se oli vaan päätöksestä kiinni.

En edelleenkään rupea siis paasaamaan mistään tupakan vaaroista tai mitään. En edes kannusta ketään lopettamaan, koska se on jokaisen oma asia mitä haluaa elämässään tehdä. Tietenkin jos joku haluaa kannustusta omaan lopetukseensa, niin voi mun kanssa vaikka yksityisesti jutella asiasta. En lupaa, että tiedän asiasta paljoakaan, mutta ainakin olen itse lopettanut.


Mä halusin kirjottaa tänään tupakasta, koska mä vaan jotenkin nauran nikotiinituotteille, joilla yritetään saada ihmisiä lopettamaan.. Okei, voi se joillekin toimia, mutta se mainonta on vaan jotenkin naurettavaa. "Lopettaminen ei ole mitenkään mahdollista ilman näitä purukumeja!" tms.

Mä voin kertoa, että eniten apua ainakin mulle oli kyllä tosta sovelluksesta (Smoke Free), joka kertoi mulle tupakan lopettamisen jälkeisistä vaiheista. Paljonko milläkin hetkellä olet säästänyt ja paljonko tupakkaa on jäänyt polttamatta.. Ne luvut kun alkaa pyörimään isoissa lukemissa, niin sitä voi olla itsestään todella ylpeä, ja jatkaa vaan lukujen kasvattamista.

Kolmessa kuukaudessa kun on jättänyt polttamatta 1980 tupakkaa.. Voiko sitä oikeesti tulla ikävä? Melkein 2000 tupakkaa kolmessa kuukaudessa! Ja kaikkeen tohon lystiin olisi uponnut 643,56 euroa (ja toi on vielä niillä hinnoilla, mitä aski maksoi kun lopetin).

Noi määrät ja hinnat jotenkin tajuaa vasta kun niitä alkaa seuraamaan. Kokeilkaapa, merkatkaa johonkin ylös vaikka kuukauden ajan, että paljonko on rahaa mennyt ja montako tupakkaa olet polttanut. Se, että sä tiedostat polttavasi noin askin päivässä, kuulostaa tietty vähältä. Mutta kun tiedostat polttavasi noin 20 tupakkaa päivässä, onko määrä enää niin hirveän pienen kuuloinen?

Jestas, mähän aloin kumminkin paasaamaan! Unohtakaa kaikki äskeinen! Mä nimittäin tykkään vielä välillä haistella tupakansavua, joten tupakoivia ihmisiäkin tarvitaan.. Mä en halua tulla ihmiseksi, joka paasaa tupakan lopettamisen puolesta!


Jatkan kuitenkin vielä omilla kokemuksilla, ja toivottavasti vaan ja ainoastaan kertoakseni niitä, enkä tuputtaakseni mitään elämänohjeita.

Nyt kun mä olen lopettanut tupakoinnin, niin mä olen ottanut siihen tilalle aamupalan syömisen, hampaiden pesemisen ja nyt uusimpana asiana kävelylenkit. Mä olen vähemmän ahdistunut asioista ja mun on jotenkin helpompi myös hengittää. Mä jaksan olla jopa saunassa kauemmin nykyään.. Onko se sitten uhka vai mahdollisuus? Mene ja tiedä.

Noilla kävelylenkeillä mä olen välillä miettinyt sitä, että mimmosta se käveleminen oli aikanaan.. Avas kotioven, sytytti tupakan ja lähti kävelemään. Käveli ja poltteli tupakkia. Heitti tupakan johonkin ja käveli hetken aikaa ilman tupakkia. Sytytti uuden tupakin ja jatkoi kävelyä.. Perille asti sama kehä.

Noilla 5 kilometrin (olkaa siitä mitä mieltä tahansa, mutta on se silti parempi kun 0km!) lenkeillä mitä oon nyt vetänyt, mä olen yrittänyt samalla hengittää mahdollisimman isosti. Tai siis napata vaan mahdollisimman paljon happea matkaan tai jotain. Se tuntuu hyvältä, paremmalta kun tupakansavu.

Mä väitän, että ainakin mun elämänlaatu on parantunut lopettamisen myötä. Tosin, siihen on voinut vaikuttaa muutkin asiat, koska tää vuosi 2018 on jotenkin tuntunut tosi suurelta muutosten suhteen.


Huh, nyt kun on saatu tämä pois alta, voidaan alkaa odottamaan joulukalenteria. Se ei tule sisältämään tämän myötä yhtään mitään tupakasta. Tämä on nyt pois alta ja voin jatkaa muille vesille. Tästä alkaa tupakastakirjottamislakko!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)