15. joulukuuta 2021

15. Sitä itseään ja kysymyksiä


Käytiin eilen Ronin kanssa kiertelemässä Willaa. Täytyy sanoa, että kaikesta siitä yrittämisestä huolimatta mä en saanut kun pari asiaa ostettua. Mutta se on eteenpäin! Ja sekin on eteenpäin, että Eira auttoi mua toisen kummilapsen lahjassa ja tänään löydettiin toiselle kummilapselle lahja. Ne on siis pois päiväjärjestyksestä.

Äsken laadin listan, edistystä siis silläkin saralla. Kirjasin siihen kaikki keille on jo ostettu ja keille tarvitsee vielä ostaa. Nyt asiat on paljon selkeempiä, huh. Nythän se ei ole enää kiinni kuin siitä, että lähtee vaan liikkeelle ja yrittää keksiä mitä ne uupuvat lahjat on. Helppoa ja kivaa? No, olisi se ollut helpompaa jos olisi ollut ajoissa liikenteessä. Ehkä sitten ensi vuonna? Hmm..

Mä voin vaikka joka vuosi kirjottaa sen, että ehkä mä olen ensi vuonna parempi ihminen ja plaa plaa plaa, mutta en mä oikeesti ole. Tai siis kokoaikahan tässä kasvaa ihmisenä johonkin suuntaan, mutta joululahjojen kanssa mä tulen varmasti aina olemaa ihan yhtä surkea.

Ja jos jollain on keinoja lakata yliajattelemasta jo ostettuja lahjoja, niin saa toki kertoa. Jos se stressi oikeesti loppuisi siihen kun saa lahjat ostettua, niin olisin onnellinen. Vaan kun se jatkuu ihan siihen asti, kun lahjansaaja on avannut paketin ja kertonut mielipiteensä. Tai ei välttämättä edes kertonut, mutta jos mahdollisen tyytyväisyyden voi jotenkin lukea ilmeistä tai eleistä, niin sitten. En edes tiedä miksi stressaan sitä, että pitääkö joku mun ostamasta lahjasta? Eihän se periaatteessa ole enää siinä kohtaa mun ongelma. Annettu mikä annettu, rahaa on mennyt ja jos ei pidä, niin se on voi voi ja lämmin leipä. Olisikin helppoa, jos osaisikin vaan ajatella sen noin..


Hmm, mä en keksi nyt mitään muuta. Käytetään taas yksi helppoa ja kivaa-oljenkorsi ja kaivetaan esille 10 kysymystä, joihin vastaan parhaan kykyni mukaan. Kuinkahan monta helppoa ja kivaa-oljenkortta mä oon jo käyttänyt ja montakohan mulla niitä on? Ehkä loputtomasti, koska ideat käy päivä päivältä enemmän vähiin. Tai eihän niitä ideoita pahemmin ole oikeasti edes ollut.. Pelkkiä jaarittelumerkintöjä koko kalenteri täynnä..

Löysin kysymyksiä. Olen niihin vastannut tänä kyseisenä päivänä, mutta vuonna 2015. Jos huvittaa, niin sen merkinnän voi käydä lukemassa täältä.


1. Kuinka monta lakkia omistat?
– Lippiksiä mulla on 9 kappaletta. Hauskaa itseasiassa, että tämä kysymys tuli nyt kun juuri eilen mietin, että mitähän mä noilla mun lippiksillä teen.. Ne on aikanaan maksanut runsaasti, mutta nykyään niitä tulee käytettyä ehkä pari kertaa vuodessa. Säilönkö niitä vaan ikuisesti, koska ne on aikanaan maksanut paljon? (n. 45 euroa kappale)

Sitten mulla on yksi semmonen paperihattu mitä olin etsinyt kauan. Vihdoin sen sitten löysin ja siitä asti olen yrittänyt pitää sitä kuin aarretta. Se ei saa taipua, kastua tai mitään väärää. Muuten suutun.

Ja onhan mulla pipojakin. En tiedä kuinka monta. Mä en tiedä mikä vika mun päässä on, mutta se venyttää kaikki pipot aina pilalle. Ja koska olen huono heittämään mitään pois, niin talvivaatelaari on täynnä epämuodostuneita pipoja.

2. Mikä on onnennumerosi?
– Mä en koe, että mulla on mitään onnennumeroa. Jos intuitioon on luottamista, niin voisin sanoa joko 6 tai 7.

3. Mikä on isoin summa jonka olet voittanu arvasta/lotosta/pelikoneesta/yms.?
– Voitettiin joskus Ronin kanssa nettikasinolta 600 €. Se oli sit silloin 300 € / naama. Sit ihan itsekseni olen joskus voittanut Veikkauksen koneesta jonkun 200 €. Arvat ja lotot ei ole koskaan ollut mun puolella.

4. Oletko koskaan kävellyt unissasi?
– Ei kukaan ole ainakaan koskaan kertonut.

Ainut mitä unissani teen on kuorsaaminen. Tai sitten pidän jotain muuta ääntä. Nuoruudesta muistan monta sellaista kertaa kun olen päästänyt nukahtamisen hetkellä jonkun "ääh"-äänen ja herännyt siihen. Se on hurjin unitarina.

5. Kauan pystyisit olemaan puhumatta?
– Mä olen erittäin hyvä siinä. Yleensä jos mä olen jossain sosiaalisessa tilanteessa, niin mä pystyn olemaan sen koko ajan ihan hiljaa, vaikka ei ehkä pitäisi. Jos olen yksin kotona, ihan miten pitkiä aikoja tahansa, niin helposti menisi montakin päivää. Ei puhuminen ole mulle mitenkään oleellinen asia. Paitsi välillä ehkä, mutta muuten tykkään enemmän hiljaiselosta.

6. Kauhein ja hienoin hiustyylisi?
– Tällä hetkellä mulla on kauhein ja hienoin hiustyyli. Tykkään tosi paljon tästä tukasta kun tää on silleen ponnarilla kiinni tuolla takana, mutta sit kun tämä tukka on auki, niin ei, en pidä. Jos en pidä tukkaa kiinni, niin silloin mulla on pipo päässä.

Tai jos on pakko valita joku muu, niin ehkä jopa pahempi oli silloin, kun oli tämä pituus, sama leikkaus, mutta väri oli sininen. Siniseen kyllästyin nopeasti, mutta se ei pesuista tai blondauksista huolimatta suostunut katoamaan. Se aiheutti vähän traumoja.

7. Pidätkö jäätelöstä vai mehujäästä?
– Mä inhoan mehujäitä. Vihaan sitä kun ne jäätyy aina huuliin kiinni. Ja se tekstuuri.. Ei, ei.. Viime kesänä mä jotenkin ehkä innostuin jäätelöistä ja mun piti melkein joka kauppareissulla ostaa yksi. Eli jäätelömiehiä olen kyllä takuulla.

8. Mikä on lempihajusi/-tuoksusi?
– Hajuvesistä täytyy sanoa Policen maastokuvioinen pääkallopullo (Police: to be camouflage). Tai sitten Calvin Klein: ck be. Noita molempia mä olen kuluttanut jo yhdet pullolliset.

Toisinaan tykkään runsaasti myös kahvin tuoksusta, joten se on myös yksi. Monet ruoat, varsinkin ehkä aasialaiset ruoat tuoksuu tosi hyviltä yleensä. Ja hei, popcorn! Varsinkin voinmakuinen popcorn tuoksuu tosi hyvältä.

9. Mitä on jääkaapin ovessasi?
 Magneetteja. Ei niitäkään mitenkään runsaasti, koska meillä tykätään järjestyksestä. Sitten siinä on yleensä magneetilla kiinni Eiran työvuorolistat. Vanhassa kodissa ei tainnut saada magneetit olla hetkeäkään ovessa, koska ne pilasi fengshuin.

Jääkaapin ovesta tuli mieleen, että meillä on kätisyys edelleen väärä, vaikka mun piti se vaihtaa jo aikaa sitten..

10. Unelmiesi kulkuväline?
– Mä oon ehkä salaa alkanut haaveilemaan jostain sähkökulkuneuvosta. Potkulauta tai pyörä. Tosin tiedän, että se tekisi minusta entistä laiskemman, joten ne saa ihan hyvin olla tuolla unelmissa vielä. En tarvitse, joten turha semmosta on hankkia. 

BONUS 1. Biisi jota vihaat?
– Yksi on aina ylitse muiden ja se on Jenni Vartiainen - Nettiin. Toi biisi jopa aiheutti mulle sen, että en voi Jenni Vartiaisen muitakaan biisejä kuunnella. Ja sitten taas se on aiheuttanut mulle sen, että en voi pahemmin kuunnella muitakaan naisartisteja.

Yksi poikkeus nykyään on ja se on Viivi. Toisinaan menee jopa Abreukin. Mutta yleensä naisartistit ei vaan iske enää. En ole misogyyni, älkää ymmärtäkö väärin. Korviini ei vaan enää istu naislaulajien äänet kovin hyvin.


Tämähän oli taas oikein kivaa. Mä jotenkin aina vaan tykkään vastailla kysymyksiin, koska vaikka siinä joutuu miettimään niin silti sitä saa jotenkin kivasti aivot narikkaan. Ajatukset pois arkisista asioista ja voi pohdiskella omia mietteitään. Toimii.


Päivän kuva vielä ja sitten lopettelen taas tältä päivältä.


Max oli lähes jokaisessa kuvassa kieli ulkona. En tiedä miksi, mutta hän halusi ilmeisesti, että se olisi ollut tämän 1-vuotiskuvauksen teema. Muutama hymykuvakin onneksi saatiin, ja tämä oli mun ehdoton lemppari. Tai ei ehkä ihan aluksi ollut ehdoton lemppari, muistaakseni tappelin kahden kuvan välillä, mutta sitten tästä tuli lopulta ehdoton lemppari.

Tämän kuvan alla tossa seinällä on puolivuotiskuvauksista minun lempparikuvani. Siinä kuvassa mua viehätti suuresti Maxin turhapuromaisuus. Mä laitan sen vielä tähän, jotta ette joudu vaan kuvittelemaan sitä mistä puhun.


Katsokaa! Onhan se nyt vaan niin mahtava!

Me ollaan löydetty tosi hyvä kuvaaja, semmonen pienten lapsien kanssa tosi hyvin pärjäävä. Hyvinkäällä semmoinen paikka kuin Kuvitelmia. Nää molemmat kuvat on nappastu siellä ja kyllähän näitä nyt kelpaa katsella! Voin siis vaan suositella.

Se, että mä olen taas kerran ottanut kuvan kuvasta (toi 1-vuotiskuva), ei ehkä tee oikeutta tolle kuvalle, mutta on se oikeasti tarkka ja hyvälaatuinen.


Nyt ei mulla tässä oikein muuta. Tai siis nyt ei mulla muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)