16. joulukuuta 2021

16. Haluan nukkumaan


Ette usko kuinka mua nyt väsyttää.. Enkä edes ymmärrä miksi. Mä nukun mahdollisesti joka toinen yö paremmin kun huonosti ja joka toinen yö huonommin kun hyvin. Täh? Pointti oli, että nukun tosi vähäisiä määriä tyyliin aina.

Mä en voi mennä aikaisin nukkumaan, koska mä herään silloin aina heti parin tunnin jälkeen ja olen melkein aamuun siitä sitten hereillä. Mun täytyy valvottaa itseäni ensimmäisen syklin yli ja nukahtaa tokalla tai kolmannella. Mitä myöhemmin nukahdan, niin sitä varmemmin nukun joko seitsemään tai kahdeksaan asti. Mutta kun joudun itseäni valvottamaan tuolta alkuillasta, niin sitten mun uniaika jää hyvin vähäiseksi. Enkä mä siis yleensä valita.

Kellon tilastojen mukaan nukun 4-7 tuntia yössä. Useammin tuolla oli 4 tai 5, kun taas esimerkiksi tuo hurja 7 tuntia näkyi ehkä kerran nopean selauksen aikana.

Yleensä mä siis pärjään tosi hyvin vähillä yöunilla, enkä tarvitse edes päiväunia. Tänään jouduin yrittämään, mutta ei niistäkään mitään tullut. Nukahdin ehkä tuurilla 5 minuutiksi ja se nyt taas ei auta mitään, pahentaa vaan oloa. Sitten äsken kun ajeltiin Riihimäeltä takaisin kotiin päin, niin mä saatoin ehkä nukahtaa noin puoleksi minuutiksi. Hurjaa. Mä siis vaan kävin unessa. Ja taas olo vaan paheni. Oikein tommosta itsensä kiusaamista kun antaa unelle hieman siimaa ja äkkiä kiskoo pois sen siltä.

Mä en siis tänään jaksa kirjottaa mitään. Tämä mitä tässä nyt tällä hetkellä tulee on ainut mitä tänään saatte. Lyhyet, hyvin väsyneet kuulumiset.


Päivän kuvakin on väsymyksen ansiosta kovin mielikuvitukseton. Tosin, onko näissä mun päivän kuvissa ollut joskus jotain mielikuvitusta? Aika silleen helppoa ja kivaa -ratkaisuja ne on ollut tähänkin asti. Yleensä mä oon kuitenkin ensin yrittänyt miettiä jotain, mutta tänään en kyennyt pahemmin edes miettimään. Toisaalta, eikai se mitään?


Se on tosiaan meidän koira, chihuahua nimeltään Nella. Jos siis joku ei tiennyt. Ja kuvaa on editoitu, jos joku ei huomannut. Laitoin kuvan semmoseen aplikaatioon kuin PhotoRoom ja se poisti siitä taustan. Lisäsin sinne uuden taustan ja sumensin sitä. Sitten lisäsin jonkun varjon ja ta-daa. Miksi? En tiedä. Ehkä mä kuitenkin salaa yritin, vaikka yritin olla yrittämättä.

Rehellisestihän mä yritin ensin vaan parantaa kuvan laatua. Mutta koska se ei onnistunut aplikaatiolla tai toisellakaan, niin päädyin vain pelleilemään kuvan kanssa. Mulla ihan rehellisesti menee jo hermo tän mun OnePlus 8t -puhelimen kameran kanssa. Sillä saa oikeesti hyviä kuvia vaan kesäisin, silloin kun paistaa aurinko ja on pihalla. Tai ehkä jos kantaisi aina mukanaan jotain kuvausvaloa, niin sitten homma olisi eri.. Koska siis tolla puhelimella ei onnistu kuvat edes salaman kanssa.

Instagramiin ne on mulla tähän asti kelvannut oikein mainiosti, mutta kun oon antanut luvan tolle Instagramille julkaista samat kuvat myös Facebookissa, niin siellä tulee helposti niitä ongelmia. Instagram kun on tommonen puhelinsovellus ja Facebookia käytän toisinaan myös tietokoneella. Puhelimen näytöltä noi kuvat näyttää silleen ihan siedettäviltä, mutta isolta tietokoneen ruudulta ne ei ole edes välttäviä. Ei ainakaan mun omaan vaativaan silmään. Haluaisin julkaista vaan hyvälaatuisia kuvia, mutta.. No, jaarittelut sikseen.


Tulihan multa vähän enemmänkin juttua, väsynyttä jaarittelua. Ehkä huomenna olisi taas vähän virkeämpi päivä ja saisin mahdollisesti taas jotain oikeesti aikaan? En tiedä, en usko, mutta kokeillaan. Ja nyt ei mulla muuta..

Eipäs! Pakko mainita tähän merkintään, että me ollaan alettu katsomaan sellaista tv-ohjelmaa Ruudusta kun Asuntokaupat sokkona. Se on yllättävän viihdyttävä, joten pakko oli nämä suositukset antaa tässä kohtaa. Ja nyt ei mulla oikeesti muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

P.S. Tossa kuvakalenterissa tuli BINGO!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)