10. tammikuuta 2017

10012017 | Kotimaisia tv-sarjojako?

Uusi blogimerkintä, mikä ihana tekosyy keittää kahvia. Vai oliko se: kahvi, mikä ihana tekosyy kirjoittaa blogimerkintä? No, kuitenkin, tässä tätä taas tulee.

Kuten saatatte huomata, niin mulle on iskenyt blogauskausi taas päälle. Eilisen merkinnän jälkeen mietin heti, että mitähän sitä seuraavaks kirjottais. Ja vaikka mä oon sitä tässä nyt vuorokauden pohtinut, niin ei mulla ole oikein mitään semmosta aihetta mitä lähtisin tässä käsittelemään. Kirjoitan taas vaan siksi, että tekee mieli kirjoittaa (otsikoin merkinnän jälkikäteen, joten te jo tiesittekin mitä keksin).


Hetkinen, itseasiassa muistin! Mulla on pitkään pyörinyt joku sama ajatus päässä josta haluaisin kirjoittaa. Vaan harmittava takaisku on se, että en muista tällä hetkellä sitä, että mikä se asia oli. Hmm.

Eipäs! Muistanpas minä! Aihe on semmonen kun vanhat kotimaiset tv-sarjat. Mä tiedän, mä tiedän, oon kirjottanut tästä aikasemminkin. Mutta en muista oonko kirjottanut tätä asiaa mikä nyt on mielessä (pitkäaikasen blogin varjopuolia, kun ei muista mistä on kirjottanut ja mistä ei).


Me ollaan siis Eiran kanssa kovia kuluttamaan noita 90-luvun vanhoja tv-sarjoja. Mainitakseni niistä muutaman, sanon semmoset sarjat kun Blondi tuli taloon ja Ihmeidentekijät. Itseasiassa ensimmäisenä mainittu on meillä taas syynissä. En edes muista kuinka monta kertaa me ollaan noi katottu molemmat sarjat täysin läpi, mutta aina ne jaksaa pyöräyttää uudestaan.

Aikasemmin oon maininnut siitä, että kun nykyään ei osata tehdä kunnon tv-sarjoja, jotka kestää katselukertoja. Mä vaan mietin, että mihin on nää vanhat hyvät tekijät hävinneet?

Ois meinaan aivan mahdottoman mahtavaa saada esimerkiksi jatkoa Blondi tuli taloon -sarjalle. Silleen, että kun kaikki ne on kasvanu ja vanhentunu, ni palattais kattomaan mitä niille nykyään kuuluu. Ei niille näyttelijöille, vaan niille hahmoille siinä sarjassa.

Muistan lukeneeni joskus jostain, että Kyllä isä osaa -sarja sai jonkun teatteriesityksen tässä viime vuosina. En sitten tiedä, näyttelikö ne niitä vanhoja kohtauksia vanhempina vai oliko niillä ihan uudet kuviot, mutta mun mielestä aivan mieletön veto. Mä haluaisin kyllä nähdä sen.


Ja ehkä mun on pakko nyt vielä perua vähän mun sanomisiani. Osataan nykyäänkin tehä ihan hyviä tv-sarjoja. Niistä voisin mainita muutaman: Roba, Syke, Kimmo ja Downshiftaajat. Joku noista sarjoista voi mahdollisesti parinkymmenen vuoden päästä olla semmonen: "Hei, katotaan nyt toi koko Roba taas alusta loppuun!" Sanoin Roba, vaikka veikkaan, että Downshiftaajat voi olla näistä vaihtoehdoista se, joka kestää aikaa.


Mitään ei voi koskaan ennalta tietää. Silti mun mielestä jokin taika noissa 90-luvun sarjoissa on. Vaikka osaa jo melkein vuorosanatkin ulkoa, niin silti niitä tekee mieli katsoa.


Jos sinä siellä olet ollut kirjottamassa tai tuottamassa tai mitä tahansa jotain hyvää 90-luvun sarjaa, niin pistäkäähän harkiten uusia kausia. Mä odotan ainakin jatkoa seuraaviin sarjoihin: Blondi tuli taloon, Ihmeidentekijät, Kyllä isä osaa ja Puhtaat valkeat lakanat (ei oo niin pakollinen, koska tää sarja sentään loppu jotenkin).

Ei mulla taas muuta.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)