5. tammikuuta 2020

Muokataan oma pannacotta!

Muistatteko kun kirjottelin tossa joulukuussa, että mun tekis mieli kokeilla kotona valkosuklaa-pannacottaa? No, eilen oli se päivä kun kokeilin.

Ohjetta en tähän ala kirjottelemaan, koska tein sen suoraan netistä löytyvästä ohjeesta. Se ohje löytyy täältä. Ja tota ohjetta en sikäli noudattanut täysin, koska mulla ei ollut oikeestaan mitään Pirkka-tuotteita.. Ja muutenkin; mä jostain syystä tykkään ite kirjottaa sen "valkosuklaa-pannacotta" kun taas tuo ohje kertoo sen olevan "valkosuklaapannacotta". Haluaisin uskoa, että kumpikin on oikein, mutta viivalla se näyttää kivemmalta.

Väsäsin kaiken siinä jotenkin tosi nopeesti ja tosi vikkelästi myös tuotteet olikin jo matkalla jääkaappiin. Annoin niiden jähmetä siellä ihan rauhassa sen vaaditun 3 tuntia ja risat, ja sitten toin ne tuomariston eteen. 

Tuomaristona toimi Eira, Roni ja minä itse. Roni maistoi ensin ja Eira sen jälkeen, mutta kummankaan ilme ei muuttunut mitenkään – eli ei se pahaa ollut, mutta ei se myöskään voinut olla maailman parastakaan. Viimein uskallauduin itsekin maistamaan ja petyin hieman heti.. Ravintolassa kun sain naamani eteen kyseisen tuotteen, niin siinä oli hieman rapsakka pinta.. Tämän itsetehdyn pinta oli samallainen kun mitä se oli sisältäkin, höh.

Vadelmakastike sai Ronilta hieman nuhteita, mutta se ei johtunut tekijästä; mä tein sen ihan ohjeiden mukaan. Tässä täytyi syyttää kyseisen tuomarin omaa makuaistia. Mun ja Eiran mielestä se vadelmakastike nimenomaan tasapainotti sitä annosta, ja toimi siis oikein hyvin siinä.


Ja miksi mä nyt kerron tämän teille? (Selvisi varmasti osalle jo kansikuvastakin) No, mä olen ihminen, joka tykkää muokata ohjeita ja tehdä asioita erilailla; tänään siispä marssin kauppaan ja hain uusia aineksia mun omaan pannacottaan.

Ja kuten jo monesti on huomattu täällä mun blogin puolella, niin ei ole Fazerin punaisen voittanutta. Valkosuklaa sai siis jäädä sivuun ja tästä tulikin Fazerin punainen-pannacotta tjsp. Ja jotta en vaihtaisi reseptistä vain suklaata, niin päätin vaihtaa myös kerman pois ja otin tilalle Play maitokaakaon. Tästä vaihdosta mä en enää ole yhtään varma, koska kun äskein sain valmiit tuotteet jääkaappiin, niin oli ne kyllä huomattavasti juoksevaisempia kun eiliset.

Mietin myös, että millä voisin korvata vadelmakastikkeen.. Siihen en toistaiseksi keksinyt vielä mitään, joten tätä testierää kokeillaan vadelmakastikkeen kanssa.

Ja tosissaan kun sain noi jääkaappiin, niin mun pää alkoi jo prosessoida mitä kaikkea muuta tälle ohjeelle voisi tehdä; mietin muun muossa salmiakkia ja muuta mukavaa sinne joukkoon jo, mutta toistaiseksi mennään tämmösellä kevyellä muokkauksella. Ehkä tulevaisuudessa kokeillaan rajoja lisää.


Tässä kohtaa joudun pitämään kirjoitustauon, koska haluan myös arvostella tämän tuotoksen tähän samaan merkintään. Pannacotat on tällä hetkellä jääkaapissa jähmettymässä, ja haluan myös odottaa Eiran töistä kotiin, jotta voidaan tuomita tuotokset yhdessä. Tämä kirjoitustauko ei näy teille mitenkään muuten kun tämän kyseisen tekstinpätkän muodossa.. Tavallaan tää oli siis turha info, mutta ei voi mitään.


Äsken Eira tuli kotiin ja päästiin maistamaan tän päivän luomusta. Ja, hmm.. Koostumus oli muuttunut suhteellisen oikeanlaiseksi jääkaapissa, mutta.. Oli tämä siis hyvää, en mä sitä sano, mutta että oliko se sitten kovinkaan paljon erilainen kun eilinen, niin en tiedä. Tai siis oli tietenkin erilainen, mutta oliko hyvällä tavalla erilainen, en tiedä..

Kokeilin ensin ilman mitään lisukkeita, mutta silleen se oli kyllä ehkä ihan liian makeaa.. Sitten kokeilin vadelmakastikkeen kanssa, ja sit taas se vadelmakastike alkoi dominoimaan liikaa. Että jos tohon keksis jonkun oman kastikkeen, niin tosta voisi tulla oikein hyvä setti. Sen ei välttämättä tarvitsis olla noin kirpee kun toi vadelma, mutta joku joka vähän taittais sitä makeutta siitä vanukkaasta. Vaatii siis jatkokehittelyä. Eira maistoi ilman lisuketta, ei oikein reaktiota, lisäsi vadelmakastikkeen ja päätti jättää annoksen kesken.. En tiedä oliko sillä vatsa vaan täynnä, vai tarkoittiko se sitä, että ei kelvannut..

Jos mietitään, että jatkossa tulee tilanne, että pitäisi tehdä pannacottaa, niin.. Kyllä mä varmaan tekisin valkosuklaa-pannacottaa ja vadelmakastiketta, koska se on aika valmis kokonaisuus eikä tarvitse hiomista. Että ehkä tällä kertaa tää oma muokkaus ei ollut tarpeeksi toimiva. Hyvää kyllä, mutta kesken.


Ja siis joo, en tiedä kuinka vihaisina siellä kaikki koti- ja ammattikokit on, mutta haluan tähän loppuun vielä sanoa, että kyllä, olette oikeassa; tää mun versio ei ollut enää pannacotta. Tää oli varmaan aikalailla vaan jonkinsortin vanukas tms.

Panna cotta on siis italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa. Ja kun mä vaihdoin tässä mun versiossa kerman siihen maitokaakaoon, niin hävisi siitä kokonaan se keitetty kerma osuus. Jos yritetään korjata tapahtunut vahinko, niin voitaisiinko tätä kutsua vaikka pannacacaoksi? En toki tiedä miten italiaa väännetään, joten tän parempaan en pysty.


Ja vaikka tää ei tällä kertaa ollutkaan mikään onnistunein tuotos, eikä toki myöskään täysi fiaskokaan, niin mä uskon siihen, että tuun joskus vielä jatkamaan kokeiluja. Haluun luoda jonkun omanlaisen hyvän jälkiruoan tästä kyseisestä herkusta. Olkoon tässä vähän tavoitetta itselle.

Nyt ei muuta lisättävää.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)