26. toukokuuta 2021

15 kohtaa meidän kodista

Facebookissa tuli vastaan joku iäisyyden vanha semmonen kysymyspatteri ja mä ajattelin, että olis aika hauska täyttää tää kuvilla. Mun hirveesti tekis mieli tallentaa tätä meiän tän hetkistä kämppää jotenkin johonkin, mutta en ole keksinyt vielä mitään sopivaa tapaa siihen. Tämä tämmönen juttu tallentaa tätä ainakin vähän ja se on ihan hauska juttu!

Mietin, että voisin nyt tän kaaoksen keskellä toteuttaa tämän ensimmäisen kerran, ja sitten aikanaan kun muutetaan siihen uuteen omaan kotiin, niin toteutan tän siellä sitten uudestaan. Tulee semmonen hauska "täältä on päädytty tähän"-meininki.

Mä ihan vapaalla kädellä karsin muutamia kysymyksiä pois, koska en niistä kuvaa saa otettua. Niitä ei joko ole täällä tai sitten sen kuvan ottamisessa ei vaan olisi mitään järkeä. Te ette kuitenkaan näe mitä olen pois karsinut, joten ihan turhaan mä tätä tässä selitän. Lähdetään kiertämään meidän kotia!


1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?



Siinä on tommonen mun itse siihen mittatilaustyönä tekemä avain- ja aurinkolasinaulakko peilillä. Nyt se on tosin suhteellisen tyhjillään, koska tässä tosiaan ollaan tätä muuttoa tekemässä ja Eira on kerennyt pakata jo kaiken.

2. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?



Keittiön ikkunasta on ihan kivat maisemat, mutta niistä ei vaan oikein koskaan ole päässyt nauttimaan. Keittiö on silleen tyhmän mallinen, että ikkunan ääreen ei saa ruokapöytää mitenkään fiksusti. Ja muutenkin; Eira vetää meillä aina sälekaihtimet kiinni, että ei täältä muutenkaan pahemmin ulos vilkuilla.

3. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?



Eipä siinä oikeestaan koskaan ole muuta kun saippua. Välillä nestemäinen, välillä palasaippua. Harvemmin palasaippua. Tarkkasilmäinen saattaa huomata mun vessalukemiseni; Loiri. Se ei vaan ole lavuaarin reunalla, että ei sitä lasketa.

4. Mikä on kotisi viihtyisin huone?



Mun täytyy sanoa, että olohuone. Ja varsinkin toi pitkä sohva. Yksinään kun oon kotona, niin aikaa tulee ehkä eniten vietettyä taas tuossa (tässä) tietokoneen ääressä. Ja tää olohuone on tällä hetkellä muutenkin vain varjo entisestään, koska tosiaan kaikki on jo pakattu ja purettu. Jäljellä on vaan ne mitä voidaan tarvita parina viimeisenä viikkona.

5. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?



Tässä kuvassa on aikamoinen kaaos, mutta ei se mitään. Joskus elämä on semmosta, varsinkin näin muuttorumban aikaan. Yksityiskohta josta itse ehkä eniten pidän on tuo tapetti tuossa. Se on siis meidän makuuhuoneen tehosteseinä. Se ei ehkä ihan tässä kuvassa pääse oikeuksiinsa, joten valitsen sittenkin tuon Apin, joka on siis Maxin ensimmäinen vappupallo.

6. Missä säilytät imuriasi?



Tuolla se on yläkertaan vievän käytävän alkupäässä. Ylös tarvii niin harvoin mennä, että noi rappuset on muutenkin toiminut lähinnä lisäsäilytystilana meillä. Nyt sinne on eksynyt näköjään myös Eiran isän vaimon tekemä tommonen sisustustaulu. Normaalisti toi taulu koristi tota eteisen käytävää, mutta Eira on sen siirtänyt tuonne odottamaan siirtymistä uuteen kotiin.

Ja itseasiassa toi imuri on aika harvoin tossa, koska yleensä se on kyllä Eiran kädessä. Se se tykkää imuroida.

7. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?



Tää meidän olohuoneen tehosteseinä on kaivannut pientä korjausta ihan alusta asti. Musta jotenkin tuntuu, että se tuli tehtyä vähän hutiloiden. Ja sitten siihen on vaikuttanut vielä talon eläminen ja oma eläminenkin vähän. Siellä on siellä täällä pieniä reikiä ja jos tonne verhon taakse katsoisi, niin tuolla alalaidassa ei muistaakseni edes ole tapettia. Hassua, en muista onko siellä.. Enkä jaksa mennä katsomaan. Se kuitenkin laitettiin, se on ollut ihan kiva, mutta jos sitä jää pitkäksi aikaa tutkimaan niin huomaa erilaisia puutteita.

8. Millainen sänky? + Petaatko sänkysi joka aamu?



Me nukutaan tällä hetkellä olohuoneen lattialla. Ei ole sänkyä, on vain patja. Toinen sängyistä näkyi itseasiassa viidennen kysymyksen kuvassa vasten makuuhuoneen seinää. Sängyistä luopuminen ja olohuoneeseen muuttaminen oli joku mun aivopieru, mutta ihan hyvin sitä tuossakin on nukuttanut.

Ja meillä on ollut vähän semmonen tapa, että se kumpi nousee viimeisenä sängystä petaa sängyn. Yleensä siis minä. Mä vaan toisinaan saatan unohtaa sen ja Eira sitten petaa sen mun puolesta. Toisinaan jopa ihan yhteistuumin.

9. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?



Jääkaapista pitää löytyä aina Arki rae. Voi on myös ihan hyvä, mutta ei se ole niin oleellinen kun raejuusto. Myöskään tuo eilen ostamani tuorejuusto ei ole oleellinen, mutta se päätyi kuvaan mukaan vahingossa. Kuvan pointti kuitenkin siis tuossa keskellä, eli Arki rae. Toisinaan se on loppu, mutta yleensä sitä haalitaan sinne se 3 pakettia ja haetaan heti lisää kun loppuu. Se on hyvää.

10. Millaiset verhot kotonasi on?



En tiedä miksi otin kuvan juuri tästä verhosta, mutta siinä se nyt kuitenkin on. Toi ei oikein edes pääse oikeuksiinsa tossa olohuoneen ikkunan edessä, varsinkaan valoisaan aikaan. Se on ihan liian läpinäkyvä ja siitä häviää kaikki noi kivat kuviot. Se on kuitenkin kiva.

11. Mitä jääkaappisi ovessa on?



Me ollaan pariin kertaan kokeiltu josko pidettäisiin jääkaapin ovessa jotain magneetteja, mutta Eira ne siitä aina myöhemmässä jaksossa hävittää = ottaa pois ja toteaa, että jääkaapin ovi on hienompi ilman mitään magneetteja. Joten meidän jääkaapin ja pakastimen ovet on tommosia blankoja.

12. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?



Tää on semmonen esine mihin mä jotenkin ehkä rakastuin heti kun sen sain ja kuulin sen tarinan. Se on siis semmonen keinuhevonen, millä mun iskä on aikoinaan leikkinyt. Se meinasi joutua jo vieraaseen perheeseen, mutta sitten vieraan perheen isäntä ilmeisesti palautti sen ja sanoi, että se kuuluu meille, vaikka se niiden puolella olevassa leikkimökissä olikin. Vaikuttaa reilulta tyypiltä. Iskä ton mulle viime jouluna lahjoitti ja se otti kunniapaikan tuolta takan päältä. Toivottavasti tolle löytyy arvoisensa paikka myös seuraavasta kodista, koska toi on tosi kiva.

13. Onko kotonasi valokuvia esillä?



Itseasiassa liian vähän. Nyt kun käytiin Maxia kuvauttamassa, niin nämä kuvat on olleet tässä takan reunalla ja mun tietokone pöydällä on yksi. Sitten muistan ainakin, että täällä on ollut esillä joitain Eiran perhekuvia ja sitten on ollut muutama kuva musta ja Eirasta yhdessä.

Jos siellä lukijoissa on joku, joka on joskus vieraillut esimerkiksi mun äitillä ja iskällä, niin tietää mistä mä olen lähtöisin. Meillä oli, ja porukoilla on siis vieläkin, aina seinät täynnä valokuvia. Mä haluaisin siis sen takia, että valokuvia olisi enemmän esillä, mutta Eira on vähän enemmän yksinkertaisen ystävä; meillä ei ole edes tauluja tai julisteita. Ei edes seinähyllyjä. Toivottavasti Eiran mieli muuttuu jossain kohtaa ja aletaan sisustamaan myös seinille.

14. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?



Tämä keinuhevonen pääsee edustamaan nyt itseään uudestaan. Tää on semmonen asia, mistä aina välillä kysästään jotain. Jotain tyyliin, että "mikäs ton tarina on?" se on niin vanhan näköinen kapistus ja niin näkyvällä paikalla, että kyllä mä uskaltaisin väittää tän olevan se asia mihin vieraat kiinnittää sen huomionsa lopulta.

Vaikka siis yleensä ihan ensimmäisenä kuulee kehuttavan sisustusta. Kun tossa äsken sanoin, että Eira on yksinkertaisen ystävä, niin ei se ole pelkästään huonossa. Meidän kämpät on aina näyttänyt siisteiltä ja tyylitellyiltä munkin silmään, ja yleensä Eira on vastannut kaikesta sisustuksesta. Ja tottahan se on, että yksinkertainen on kaunista.

15. Onko sinulla huonekasveja?





Tossa on ainakin pari. Palmuvehka oli tuparilahja porukoilta ja peikonlehti taitaa olla Eiran ostama. Peikonlehti ei jokseenkin ole viihtynyt, mutta toi emerald palm on kyllä hieman villiintynyt. Se loi jopa tänä vuonna lisää itseään. 

Eira on nyt alkanut kovasti elvyttämään tota peikonlehteä ja onhan se hieman alkanut piristymäänkin, mutta on se silti jokseenkin surullisen näköinen näky. Palmuvehka taas ei oikeestaan ole vaatinut edes vettä, se vaan porskuttaa, se on helppo ja oikein kivan näköinen kasvis.


Jos ette huomanneet, niin mä en osaa vieläkään käyttää mun puhelimen kameraa oikein. Monessa kuvassa on vasemmassa yläkulmassa semmosta mustaa sumeeta aluetta ja se johtuu puhtaasti siitä, että onnistun säätämään puhelimen suojakuoret mukaan kuvaan. No, onneksi nää kuvat ei mihinkään kilpailuun olleet menossakaan.


Ja se oli sitten semmonen merkintä. Joskus aina välillä multa pyydetään enemmän kuvia näihin, joten siinä niitä nyt sitten on. Nää tulee varmasti olemaan itselle kiva muisto joskus muutamankin vuoden päästä jo, ja sen takia tämän nyt siis tosiaan toteutin. Mä en halua tätä kämppää unohtaa, koska tää oli kumminkin ensimmäinen semmonen, mistä saatiin tehdä mahdollisimman paljon meidän näköinen. Ja tää on myös se paikka, missä Max on viettänyt kohta ensimmäiset 7 kuukautta elämästään. Tää oli hyvä koti ja toivonkin, että tuleva asukas arvostaa tätä ja vie tän vielä pidemmälle kun me kerettiin.

Meiän paikka vaan on tosiaan enemmän Hyvinkäällä ja sen takia tämä jää nyt vain osaksi meidän historiaa.


Mä tiedän, että Eira ei ehkä näitä mun kuvia niinkään nyt arvosta, koska se ei koskaan halua, että kukaan näkee meiän kotia mitenkään huonossa jamassa, mitä siis ilmeisesti muuton keskellä eläminenkin on. Mä kuitenkin sain tän idean vasta nyt ja nyt oli viimeiset hetket tämä toteuttaa. Ja kaikki ymmärtää, että eihän tää nyt voi mitenkään näyttää enää siltä miltä tän pitäisi, koska tässä on aika paljon jo tehty sitä varten, että saadaan tavarat uuteen kämppään heti kun oikea päivämäärä on kalenterissa.

Ja se oikea päivämäärä on kalenterissa kun on kulunut 10 yötä.. 10 yötä.. 10 yötä..

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)