21. kesäkuuta 2021

Kuumuuteen sulava pakottaja

Tänään en tee mitään. Heräsin aamulla ja mua sattui aika moneen paikkaan, joten päätin tämän päivän olevan totaalinen lepopäivä. Se pinnistely sen pyöräilyn kanssa eilen ilmeisesti vaati sittenkin veronsa, pöh..

Tänään on myös totaalisen kuuma. Hyi, hiki vaan valuu, vaikka ei mitään tee. Mä en usko, että tosta meiän tuulettimestakaan on hirveesti mitään hyötyä, mutta olkoon nyt päällä.. Se on tossa terassin ovella ja puhaltaa ulkoilmaa sisälle, mutta mä vähän luulen, että ulkona on kuumempi kun sisällä, joten.. No, ei se auta. Josko ees vähän ilma kiertäisi tai jotain.

Mä muistelisin kyllä, että laitoin tänään kuivan paidan päälle, mutta ei se sitä kyllä enää ole.. Sen verran hiki puskee, että ihan sama vaikka heittäis kaikki vaatteet nurkkaan ja käpertyisi suihkun lattialle sikiöasentoon. Ei saa valittaa! Suomalainen on kyllä semmonen öttiäinen, että se valittaa aina. Kylmällä toivoo kuumaa ja kuumalla taasen kylmää. Ei näitä helteitä ikuisuuksiin kestä, joten pitäisi vaan nauttia ja ottaa ilo irti siitä niin kauan kun sitä riittää. Kohta se on kuitenkin taas sadetta ja sisällä kyhjöttämistä..


Mä varmaan ihan kohta käynnistän The Sims 4 -pelin ja pelaan sitä kunnes Eira ja Max tulee uimalalta kotiin. Ajantappoa parhaimmillaan. Ennen sitä mä kyllä kirjotan tämän merkinnän jollain tavalla kunnialla loppuun ja sitten käyn syömässä vielä jotain. Paastoaikaa on rikottu viikonlopun aikana nyt niin runsaasti, että pakko palata kuriin heti! Viimeinen ruokailu tulee tapahtua ennen kello 18 ja seuraavan kerran saa syödä vasta huomenna kello 10. Siihen väliin ei mahdu enää murentakaan.

Eilen taas annoin itselleni vapauksia, koska olin suorittanut hyvän pyörälenkin.. Pöh! Olisinkin vaan syönyt pari leipää iltapalaksi, mutta sehän lähti taas ihan käsistä. Miten ihminen voi olla niin heikko? Jos pikkasen yritän ylittää rajoja, niin sitten ilmeisesti annetaan paukkua ihan kunnolla.

Nyt ei minkäänlaisia rikkeitä taas ennen seuraavaa viikonloppua, joka onkin itseasiassa juhannus. Sitten saa siirtyä täysin paastottomaan tilaan viikonlopun ajaksi, mutta sieltä on kyettävä taas nousemaan samantien ylös, eikä rikota niitä rajoja yhtään enempää! Paitsi, että.. No, 30. päivä on mun synttärit, kai sitä silloin saa taas vähän antaa mennä yli rajojen?

––– Hyi! Olin saanut kirjoitettua just edellisen lauseen loppuun, niin meiän seinälle kiinnittämätön seinäkello tippui aivan itsestään vitriinin päältä alas.. Voi olla, että hieman pelästyin. Jos mulla joku ajatus oli, niin eipä ole enää. Tasoittelen vain sykettäni..

Yrittääköhän jokin yliluonnollinen taho nyt sanoa, että synttärit ei ole syy rikkoa hyvää paastoa? Näinkö minun on nyt siis käsitettävä tämä? Hmm..


Sanokaahan mulle, että minkä takia musta tuntuu päivä päivältä vaikeemmalta tunkea yksi kuva päivässä ulos? Tuntuu jotenkin niin itsensä pakottamiselta. "Ei niitä kukaan halua katsoa, miksi minä niitä sinne laitan?" ja taas toisaalta mua ei edes kiinnosta mitä muut ajattelee. Miten voi edes samaan aikaan kiinnostaa ja olla kiinnostamatta?

Nyt kun on 20 kuvaa jo laittanut ulos, niin todella vaikea pakottaa itseään enää keksimään mitään. En kuitenkaan halua katkaista hyvää putkea kuvienkaan osalta, joten pakko se on nyt jotain kuvattavaa löydettävä.. Eli seuraavaksi tulossa pakotettu päivän kuva!


Nyt mä olin omaa itseänikin ovelampi. Tää oli oikeesti tämmönen hätäratkaisu ja oikein hyvä mainos kuitenkin samaan aikaan. Kyllä mä tänne silloin tällöin lisää lukijoita kalastelen, koska koskaan ei voi olla varma, että seuraako tätä jo kaikki halukkaan. Mä kyllä luulen, että seuraa.. Mutta ei silti voi olla liian varma!

Kuvaa en oikeesti lähde sen enempää selittelemään. Se on kuitenkin se mihin pitkän mietinnän jälkeen päädyin ja siitä pitää nyt vaan olla ylpeä.

Ai haluatte tietää mitä noi kuvakkeet on tossa alapalkissa vai? No, ensimmäisenä siellä on muistilaput. Mä oon tarvinnut niitä ehkä kerran, tai kaksi, mutta aika turhaan ne tohon kiinnitin. Sitten siellä on GIMP 2, joka on maailman paras ilmainen kuvankäsittelyohjelma. Sillä syntyy kaikki mun grafiikka. Steam on varmasti monelle tuttu, mutta sehän on siis semmonen videopelien jakelu-, moninpeli- ja viestintäalusta. Sitten on seuraava turhake, joka oli kyllä joskus kovassa käytössä, toihan on siis Discord, joka taasen on videopeliyhteisöille suunniteltu pikaviestintä- ja VoIP-sovellus. Sen jälkeen sieltä alapalkista löytyy Google Chrome-selain, sillä siis pyörin internetissä. Laskin seuraavana ja sitä on varmaan turha tässä ruveta selittelemään, sehän kai on kaikille ihan tuttu kapistus. Laskimen jälkeen meillä on Origin, jonka siis nykyään tarvitsee jos haluaa pelata The Sims-pelejä. Oma tietokone taas on kaikille tietokoneen ystäville tuttu, joten ei mennä siihen. Ja sitten on jostain syystä taasen Steam ja GIMP 2, mutta ne on ehkä toiseen kertaan siinä siksi, että ne on jotenkin jollain tapaa auki. Ja lopuksi on vielä yksi kansio, joka ei selittelyjä toivottavasti kaipaa.

Ja näin sain merkintääni pituutta, eikä ketään edes kiinnostanut. Olkaa kuitenkin oikein hyvät, koska nyt ei mulla muuta!

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)