24. helmikuuta 2022

Putous 2022 – Sketsihahmot

Nyt siellä sitten syttyi se sota. Voi hemmetin hemmetti. Mä nyt vaan kovasti toivon, kuten varmasti moni muukin, että se saataisiin nopeasti alta pois ja Venäjä tuomittua toimiensa perusteella oikein kunnolla.
En kuitenkaan tullut tänään siitä kirjottamaan, vaan huomasin, että taas on se aika vuodesta kun mun vanhat Putous-merkinnät alkaa pompahtelemaan "Suosituimmat"-osioon. Tarkoittaa siis sitä, että ihmiset löytää tänne Googlen kautta googleteltuaan Putousta.

Ajattelin ihan vaan huvin ja urheilun.. No, ei tässä kyllä mitään urheilua ole, mutta ainakin huvin vuoksi kirjoittaa noista tän kauden sketsihahmoista. Tästä ei tule sarjaa, mä perkaan nää kaikki hahmot nyt ja kerron oman suosikkini, koska sitä jotkut kuitenkin odottaa löytäessään tänne.


Ihan alkuun on pakko sanoa, että kolmen jakson perusteella edessä on kyllä suhteellisen surkea kausi sketsihahmojen osalta. Ja ehkä muutenkin, koska mun keskittyminen jaksojen aikana on ollut luokkaa nolla. Se ei ole saanut mua siis vielä mitenkään mukaansa. Uhkasin, että katson vaan yhden jakson ja tuomitsen sen perusteella, mutta kyllä mä varmaan koko kauden tulen katsomaan, koska oon tainnut katsoa kaikki muutkin kaudet. Putous-aiheisia merkintöjä en ole vaan vuosiin jaksanut tehdä, koska se taso on oikeasti aika paljon alempana kun oli silloin, kun jaksoin näitä merkintöjä viikoittain tehdä.

Mennään vaan suoraan asiaan.


Die-Harri – Pilvi Hämäläinen

Tää hahmo sijoittuu mun ranking-listalla ehkä sijalle 2. Aikalailla taattua Hämäläinen-laatua. Puhetyyli ja ulkonäkö ei sovi yhtään samaan pakettiin, mutta siinäpä se piilee hahmon hauskuus. Tarpeeksi kaukana toisistaan, jotta toimii yhdessä. Toi kun asteli lavalle niin odotin jotain möreää ääntä, mutta sitten se olikin tommonen hissukka. Monotonisesti tokaistu "tuhoa, kaaosta, kärsimystä" aiheutti nenätuhahduksen, joka on jo aika paljon nyky-Putousta katsoessa.

Hahmo kehittyy mun mielestä hyvin, mutta sitä osasin odottaakin, koska kyseessä kuitenkin jo hiljalleen Putous-konkari-titteliä nauttiva Pilvi. Ja tärkeintähän on tuoda hahmolle joka jaksossa jotain uutta, eikä vaan jämähtää siihen hokemaansa ja mennä sen turvin niin pitkälle kun vaan kykenee.

Jos tämä hahmo pudotetaan aikaisessa vaiheessa, niin sitten pitää taas kerran syyttää katsojia, jotka ei ymmärrä hyvän päälle.

Kape Virallinen – Pihla Maalismaa

Mulla tuli hyvin vahvat JVG-fiilikset tästä hahmosta kun se asteli lavalle. Jotenkin siitä tulee hyvin vahvasti mieleen Jare. Meinasin sanoa, että muhun ei enää hirveen vahvasti toimi se kun nainen pukeutuu mieheksi – tai päinvastoin – mutta iskihän muhun toi Die-Harrikin. Tää Kape ei vaan lähe.

Jutut on ihan toimivia, mutta joku tossa hahmossa häiritsee mua hyvin paljon. Kehityksestä en oikein osaa sanoa, koska ei ollut viime jaksossa mukana kun vain jonkun klipin verran, joka ei tarjonnut mitään uutta. Tuntuu, että hahmo pyörii samoissa jutuissa ja se tökkii.

Mun puolesta voidaan pudottaa aikaisessa vaiheessa, ellei sitten seuraavassa jaksossa tarjoa jotain erityistä.

Plussapisteet kuitenkin siitä, että hahmo on noinkin valmis, vaikka tämä on Pihlan ensimmäinen Putous-kausi. Siihen pitäisi vaan vielä tuoda nopeasti sitä tarinaa lisää ja kehitystä, josta mä jaksan valittaa ihan loppuun asti.

Hannu Gandhi – Aku Sipola

Tää hahmohan vissiin nauttii jostain yleisön suosikki-tittelistä. Mulle tää taas on eniten semmonen hahmo, että kun tämä astelee lavalle niin mä kaivan puhelimen esille ja teen jotain muuta. En siis voi sanoa hirveästi pitäväni. Ärsyttävyys ei ole mulle tae hyvästä sketsihahmosta – ja ärsyttävä tämä hahmo todella on.

Nyt kun katson uusintana tota ensiesiintymistä, niin.. No, on se sketsihahmo ja on sillä ihan hauskoja juttuja. Kaikki muu siinä hahmossa vaan jotenkin.. No, ei toimi mulle. Ei kaikki voi toimia kaikille.

Aku tekee myös ensimmäistä Putous-kauttaan ja siitä pakko antaa tällekin hahmolle ne plussapisteet, että hahmo on noinkin valmis. Mä vaan luulen, että tää hahmo ei tule kehittymään mihinkään suuntaan, koska se on käytännössä jo nähty. Eli jotain repäisevää tarvitaan, jotta mä voisin alkaa hahmosta pitämään.

Limu-Miska – Maaria Nuoranne

Ei, ei ja ei. Tämä hahmo, ulos, heti. Mä en pysty tähän.. Mä en usko, että hahmo tulee missään kohtaan tarjoamaan mitään muuta kun ärsyttävyyttä.

Mua pelottaa, että tän hahmon kohdalla käy sama kun kävi joskus Christoffer Strandbergin hahmon Nöpö-Felixin kanssa. Se menee pitkälle vain olemalla ärsyttävä, mutta vetoamalla joidenkin äiti-henkilöiden ja niiden lasten tunteisiin niin samaistuttavilla piirteillään. Ja mä inhosin yli kaiken Nöpö-Felixiä, mutta silti sitä hahmoa piti katsoa koko kauden verran kun ei siitä eroonkaan päästy. Mä toivon, että tätä virhettä ei toisteta Limu-Miskan kohdalla.

Maaria ei ollut hauska edelliselläkään Putous-kaudellaan. Tää on muistaakseni siis sen toinen hahmo, ja näillä näytöillä voisi näyttelijä mennä vaihtoon. Hahmo tuskin kehittyy mihinkään suuntaan vaan on koko kauden yhtä räkäinen, monin eri tavoin.

Niin, siis muutenhan Maaria suoriutuu pestissään hyvin, mutta sketsihahmot – jotka on Putouksen suola – ei vaan lähde.

Kaisla Sose – Mikko Töyssy

Tää oli mulle ehkä suurin henkilökohtainen pettymys. Mikko on ollut hyvä luomaan sketsihahmoja ja aikaisemmat hahmot on jopa jaksaneet naurattaakin, mutta tämä.. Tää oli ihan puhtaasti vaan kaikin puolin huono.

Hannu Gandhin tavoin tää saa mut ottamaan puhelimen käteen ja katselemaan mielummin vaikka videoita liikenneruuhkista, koska jopa se on mielenkiintoisempaa.

Mulla on kuitenkin pieni odotus, koska Mikko osaa yleensä kehittää hahmojaan. Tai siis luoda sitä tarinaa sinne pohjalle, joka on tärkeää. En vaan tiedä.. Tää hahmo ei edes luo mulle semmosta fiilistä, että haluaisin tietää siitä lisää tai edes nähdä mihin se kehitty.. Joten aika ristiriitaisissa fiiliksissä. Ei harmittaisi siis jos hahmo putoaisi aikaisessa ajankohdassa.

Heimo Herkkä – Jyri Ojansivu

Onneksi tämä hahmo on jo ulkona. Okei, ennen tätä olisi kyllä saanut tippua semmoiset hahmot kuin Limu-Miska ja Kaisla Sose. Vaikka Heimo Herkkäkään ei ollut hyvä hahmo, niin oli siinä ehkä enemmän sitä jotain kun näissä mun ehdottomissa inhokeissa.

Nyt on vaikea sanoa, että olisiko Jyri osannut viedä hahmoa vielä jotenkin eteenpäin. Hahmo oli tarpeeksi sekopäinen, että siitä olisi voinut vielä kehittyäkin jotain. 

Kattelen tässä tosiaan aina samalla ton noiden ensiesiintymisen ja nyt on pakko sanoa, että toi hahmo olisi voinut mennä pitkällekin jos sitä ei olisi tiputettu tässä kohtaa. Hyi teitä äänestäjät! Alkakaa äänestämään oikeasti huonoja hahmoja pois ja jättäkää ne potentiaaliset vielä kasvamaan.

Ihmettelen ihmisten kriteereitä hyvälle sketsihahmolle. Monilla kausilla on käynyt niin, että ne potentiaalisimmat on äänestetty heti alussa pois, koska ne on siinä vaiheessa tylsiä. Ne on alkanut kehittyä johonkin suuntaan, mutta sitten on tullut lähtöpassit. Jyrin hahmo oli näistä huonoista hahmoista se potentiaalisin, koska en luota Kaisla Soseeseen.

En nauranut hahmolle, mutta odotuksia oli.

Alvari Perätorvi – Aapo Oranen

Arvoisat ihmiset, tässä on mun suosikkini! Hahmo on niin huono, että se on aivan loistava. Tää vetoaa muhun ehkä sen takia, että tässä on jotain historian havinaa. Tää tuo mieleen paljon hyviä vanhoja sketsihahmoja, joita Putouksessa on ajansaatossa nähty.

Mua vaan pelottaa, että tää hahmo ei vaan kehity eteenpäin. Tää on käytännössä täysin valmis sketsihahmo, joten mihin se voi siitä enää mennä? Toisaalta mä olin huomaavinani viimeisimmässä jaksossa, että hahmo alkoi tekemään jo tuttavuutta jonkun toisen hahmon kanssa. Se miten kemiat toisen sketsihahmon kanssa toimii tuo lisää ulottuvuutta hahmoihin. Tää voi siis kehittyä toisten hahmojen kautta, ja sitä mä ehkä odotankin.

Aapo on onnistunut kyllä ensimmäisellä kaudellaan kerrassaan loistavasti. Paras hahmo. Kiitos.


Ja siinähän se sitten olikin. En ruvennut tässä sen enempää niistä juttelemaan, mutta kerroinpahan ainakin, että mitä nää hahmot on mussa herättäneet tähän asti. Hirveän paljon en kaudelta odota, mutta josko sen edes jaksaisi loppuun asti katsoa, niin olisihan sitä jo siinäkin.

Eli tl;dr: Voittaja Alvari Perätorvi, toisena Die-Harri ja kolmantena.. Hmm, jos on ihan pakko valita, niin ehkä se on sitten Kape Virallinen.

Ja nyt ei mulla muuta. Pahoittelut niille, joita nämä tämmöset Putous-merkinnät ei kiinnosta, mutta onneksi nämä voi aina ohittaa. Tää oli pieni paluu jonnekin mun juurille, koska aikoinaan näitä tuli tosiaan tehtyä aika runsaastikin. Seurasin kovin tiiviisti Putousta ja kirjottelin joka viikko uusimmat käänteet ja mielipiteeni.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)