2. tammikuuta 2013

Uusi vuosi - uudet kujeet?

Heippa. Ja kaikille oikein makoisaa ja hauskaa uutta vuotta.

Vuodenvaihde meni täällä ihan suhteellisen rauhallisissa merkeissä, mitä nyt yks lamppu meni rikki. Humalatila ei ollut kovinkaan korkea, mutta musta se oli vaan ihan positiivinen asia. Toi humalassa oleminen alkaa olemaan jo aika tylsää.

Itseasiassa mun viimesin blogipäivitys siitä mun paniikkihäiriöstä.. Se kyseinen kohtaus ei mitä ilmeisemmin ollutkaan paniikkikohtaus. Kyseessä oli kuulema ns. "viinakirput". Eli on siis hemmetin hyvä aika vähentää alkoholin käyttöä. Ihan vaan oman terveytensä kannalta.

Toisaalt, onhan sitä alkoholia tullu nautittua tässä viime vuosina lähes viikoittain. Nyt kun ajattelee, ni onhan siinä aika paljon liikaa. Joten jos sitä tänä vuonna yrittäis vähän rauhottua jo. Rupeis tosiaan vaikka sit urheileen enemmän ja viettää rauhallisia viikonloppuja ilman, nykyään jo pakonomaista, alkoholin kiskontaa.

Alkoholin vähentäminen tulee varmasti olemaan aika kova isku, mutta musta tuntuu, että nyt on oikeesti jo sen aika. Ikää 23 vuotta, ja viimeset 5 vuotta on ollu suhteellisen humalantäytteisiä. Miksi niin? En tiedä. Mut nyt on ehkä oikeesti aika tehdä asialle jotain. Ei mikään ihmekään jos sisäelimet alkaa tekemään omia temppujaan ja aiheuttaa illuusion kutinasta, jota ei kykene raapimaan. Ainut millä sen ilmeisesti saa pois, on alkoholi. Jos nyt pitäis hetken aikaa pään selvänä ja kattois, että auttaako alkoholittomuus asiaan millään tapaa.

Sit ois toi toinen paha tapa, mikä pitäis ilmeisesti myös pystyä lopettamaan. Tupakka. Siihen menee ihan hemmetisti rahaa, mutta ei siitä mitään saa - paitsi jos terveydelliset haitat lasketaan saamiseksi.

Olishan tässä tälle vuodelle vähän työsarkaa. Alkoholin vähennys ja mahdollisesti tupakan lopetus. Tupakoiminen tuntuu tyhmältä ja jatkuva humalassa oleminen ei aiheuta yleensä mitään positiivista. Ne on vaan tapoja, joista pitäisi pyrkiä eroon.

Mua saa tsempata tän asian kanssa ja kertoa mulle nyt jotain hyviä vinkkejä selvempään ja savuttomampaan elämään. Kuulostaahan tää nyt aika jeesustelulta, mutta kyllä mä nyt ite haluun asioille tehä jotain. Elämä valuu hukkaan tämmösessä toiminnassa. Tää kaikki aiheuttaa mulle semmosia oireita, mistä syntyy sit lievää kuolemanpelkoa melkein jokaiselle päivälle. Vaikka eihän sitä koskaan voi tietää mitä tapahtuu.. Mut mä haluun elää pelotta ja onnellisemmin.

Terveisin,
Tekko

p.s. Voishan tän bloginkin kanssa tehdä pienen parannuksen. Enemmän merkintöjä, enemmän kuvia.. Enemmän kaikkea. Saas nähdä.

1 kommentti:

  1. En tiedä onko tää nyt edes mikään hyvä vinkki, aika järkeenkäyvä silti. Alkoholille kuitenkin keksit vaikka jotain muuta virikettä sinne perjantai-illalle; lähdet lenkille, pelaat pelejä, teet hyvää ruokaa.. nautit jotenkin muuten, jotta saat hyvän olon! Lisäksi et hakeudu siihen porukkaan, jonka tiedät ryyppäävän sinä päivänä, silloin vältyt kiusaukselta. Hengailet näiden ihmisten kanssa joskus muulloin. Tällä tavalla saisit sen rutiininomasen alkoholikäyttäytymisen lopetettua. Siinä vaiheessa kun tuntuu, ettei alkoholi oo enää ongelma, niin sit voi palata sinne perjantaita viettämään muitten kanssa ja vaikka kerran kuukaudessa ottaa sen nollauksen. Toinen hyvä jos haluaa elämää parantaa, on oikeesti jonkunasteinen ruokapäiväkirja. Ei mikään vakava, mutta sellanen, että kirjottaa ylös mitä on syöny eikä huijaa itteensä - siinä ei oo mitään järkeä. Tupakka lähtee vaan omasta tahdosta. Itsekuri, oma tahto ja sitä kautta hyvä olo.

    VastaaPoista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)