26. helmikuuta 2016

Minulla on nälkä #2

En mä pystyny elää sillä alle 600 kcal / päivä -dieetillä. Mahdollisesti nyt pyöritään lähempänä 1000 kcal / päivä ja tällä tuntuu jo pärjäävän.

Ostettiin blenderi, jolla tehdään jatkuvasti smoothieita. Maitorahkaa, maitoa ja hedelmiä. Korvaan sillä yleensä aamu- ja iltapalan. Eli siis se menee tyyliin näin:

  • Herättyäni nautin lasillisen smoothiee.
  • 3 tuntia siitä eteenpäin hörppään Nutrilett-jauheen.
  • 3 tuntia sen jälkeen olis tarkotus syödä jotain ruokaa - nyt aikasempina päivinä se on ollut tyyliin hernekeitto / salaatti.
  • 3 tuntia taas ollaan syömättä ja sit hörpätään taas yks Nutrilett-jauhe.
  • Ja ennen nukkumaan menoa olis tarkotus nauttia taas smoothie tai vaihtoehtoisesti Nutrilett-jauhe. Riippuen fiiliksestä.
Tässä kun on tähän opetellut, niin on kyllä välillä ollu niin kauhee nälkä, että ei mitään rotia. Nyt kun on löytänyt sen mahdollisesti hyvän kaavan tohon syömiseen, niin näläntunne on vähentynyt huomattavasti.

Ja tänään, 26. päivä helmikuuta meille tuli kuntopyörä. Ennen tätä blogia vetäsin 15 minuutin lenkin sillä ja kyllä puski hiki. Niin sitä ihminen vaan menee huonoon kuntoon kun ei tee mitään. Nyt vaan olis tavotteena sisällyttää toi liikunta elämään silleen, että se ei tunnu pakotukselta. 

Mä en tosiaan tykkää tehdä asioita mitkä ei tunnu itsestä hyvältä. Siks mä haluun tehä tän elämäntaparemontin tälleen pikkuhiljaa - vaihe vaiheelta. Ei kerralla liikaa, koska muuten se menee just siihen, että ei tunnu hyvältä. Enkä mä nää tässä mitään vikaa.

Toiset vaatii kaiken heti nyt, mutta mun tavote on, että ennen kesäkuun alkua olisin pudottanut 1 kg / viikko. Ei mun mielestä ainakaan mikään kovin paha. Kaikenkaikkiaan se tekis noin -18 kiloa. Jos siihen pääsen, niin olen enemmän kun onnellinen. Ja sen jälkeen olis ehkä erittäin mukavaa jatkaa näitä uusia tottumuksia.


Mut on tässä niitä huonojakin puolia. Mulla on niin ikävä "kunnon ruokaa". Pasta ja jauhelihakastike tekis nyt niin hyvää - ainakin mielelle. Mut ei tässä auta lipsua. Sit ku ruokailutottumukset on tarttunu niin hyvin, että ei tee ees mieli syödä liikaa, ni sit voi palkita ittensä annoksella pastaa ja jauhelihakastiketta. Ja saahan siitäkin tehtyä terveellisempää kun lisää kastikkeeseen vaikka porkkanaa. Tai sit tekee vaan kunnon salaatin kyytipojaksi, jolla täyttää isomman osan lautasesta.

No, en tiedä. Alku on nyt ainakin lupaava. Motivaatiota riittää.

Terveisin,
Tekko

16 kommenttia:

  1. ai hittolainen, vihdoinki sait sen kuntopyörän!
    https://www.youtube.com/watch?v=OrarLvCvsC0
    tuli heti mielee toi; "tule tule, jaksaa jaksaa, polkee polkee..." x)
    mielummin kotona ku tommosessa, ja kyllähän sie tohon tavoitteesees pääset!! :)

    -WWL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän tohon tavotteeseen pääsee, jos ei tuu suurempia vastoinkäymisiä. :D Nyt ainakin tää ensimmäinen viikko vaikuttanu niin hyvältä, että paluuta entiseen ei oo.

      Kotona ensin siihen kuntoon, että kehtaa lähtee ulos lenkkeilee tai jotain. :D Toi kuntopyörä on vaan pienimmälläkin tosi raskas polkea, että ei sitä näin alkuun ainakaan pysty polkee ku sen 15 minuuttia kerralla.

      Poista
  2. taisin jo sanoo sulle, että tee niitä kyykkyjä :)

    -WWL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisin jo sanoo sulle, että köyhät kyykkyyn. xD

      Poista
    2. kokeile ees vaikka et ny nii köyhä ookkaan (80€ polttelee vissi aika pahasti siel taskus? ) :D

      -WWL

      Poista
    3. Kuinka paljon tahdot kyykkyjä päivässä? Voin antaa kyykylle mahdollisuuden.

      Poista
    4. 15*2 jokatoine päivä; eli 15 kyykkyy sit max. 2min tauko ja sit toiset 15 kyykkyy. :)

      -WWL

      Poista
    5. Eihän tuo kuulosta kovinkaan pahalta, joten kokeilen vaikka joka päivä. :D

      Poista
    6. hetken mietittyäni tajusin että ehkä vaa parempi ettet tee ollenkaa niitä. voipi olla vähä liian rasittavaa viel täs vaihees sun nivelille. ja jos ny päätit että teet niitä nii älä hullu tee jokapäivä hajotat vaa ittes!

      -WWL

      Poista
    7. Ei kipuu, ei hyötyy. :D Mut ehkä mä vaan alottelen rennosti.

      Poista
  3. Tsemppiä elämäntapamuutokseen!
    Muista kuitenkin, että vaikka alkusysäyksen painonpudotukseen ja motivaation saat nyt tällä pussikeittodieetillä, täytyis se elämäntapamuutos olla pysyvä. Eli jatkossa kannattaa miettiä "normaaliin ruokaan" siirtyessä, että se olisi ruokavalio, jota voisi ikuisesti noudattaa. Just tiettyjen asioiden tyystin kieltäminen tai pikakeinot dieettiin on aika haastavia, koska repsahdus "normaaliin ruokaan" palatessa voi olla suuri.
    Itse henkilökohtaisesti en oo koskaa kokenu, että dieetillä tarttisi nähdä nälkää. Tää tietenkin johtuu siitä, että "oikeaoppinen" dieettiruoka pitäis koostua siitä puolen kilon kasviksista, tarpeeks proteiinia ja hieman hiilareita. 5 kertaa päivässä. Ja kokemuksesta sanon, että nälkä ei oo ollu mahdoton - tietty aineenvaihdunnan käynnistyttyä nälkä kyllä tulee vaikka söisikin tosi paljon.
    Yritän tässä nyt vaan hakea sitä, että varo ettei keho mene säästöliekille. Liian vähän kaloria (/rasvaa/hiilaria) + iso paino (joka siis kuluttaa ittessään energiaa jo paljon) + liikkuminen = paino ei tipu alun jälkeen. Keho tuottaa stressitilanteen ja menee jumiin. 600kcal on aivan liian vähän, 1000 rupee kuullostaan jo paremmalta. Veikkaan, että jos liikut kunnolla ni helposti voi sen 1200-1400kcal myös syödä ja silti paino tippuu yhtälailla MUTTA lihaksilla on rakennusmateriaalia. Helposti käy niin, että noin pienellä kalorimäärällä se paino alkaa myös tippumaan lihaksien kautta.
    3-4 kertaa viikossa 45min-1h aerobista ja ruokavalio kohdallaan ni kuka tahansa laihtuu.
    Nämä kaikki siis yhtään väheksymättä tai epäilemättä sitä, ettetkö onnistuis! Tsemppaan sua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon tässä nyt alkuun hakenut sitä mulle sopivaa polkua - Kokeillu, että millä ja miten hyvin nälkä pysyy poissa, kumminkaan syömättä liikaa. Pussidieetti semmoisenaan on historiaa. Oon kokeillu nyt oikeitakin ruokia ja kutistanut vaan annoskokoa entisestä aikalailla - ja salaatti on tullut asteittain mukaan. Liikuntaa lisännyt hiljalleen. Näin alkuun oon menny 15 minuutin kuntopyörälenkeillä + satunnaisilla "jumppatuokioilla".

      Etenen tässä tarkotuksella hitaasti, että saan näistä muutoksista pysyviä. Itseni tuntien en voi tehdä suuria muutoksia kerralla - paluu vanhaan on liian helppoa ja todennäköisempää.

      Kiitoksia vinkeistä ja muutenkin viestistä! Tässä kun tätä muutosta yrittää täysin kotikonstein, niin kaikki apu on erittäin tervetullutta ja tärkeää.

      Poista
    2. Niinhän se kannattaakin pienillä askelilla aloittaa. Esim. jättämällä tiettyjä ruokia ensin pois, muuttamalla ajatusmaailmaa - just niinkun oot tehny. Itse teen aivan samallalailla tällähetkellä.
      Oikeat ruuat puhtaista raaka-aineista on paljo tärkeempiä ja siihen koittaa yhdistää salaatteja mahdollisimman paljon. Jos annoskoon pitäminen tuntuu hankalalta, ni ei muutaku ottaa ruuat pienemmälle lautaselle :D ei mahdu nii paljo!
      Multa löytyis noita ruokajuttuja ja liikuntajuttuja vaikka muille jakaa, kunhan iteki osais niitä noudattaa yhtä hyvin kun neuvon :'D

      Poista
  4. Niin ja lisätään nyt vielä et spagetti ja jauhelihakastike nyt on aivan täysin superruokaa dieetillä! Täysjyvä spagetti, alle 10% rasvaa sisältävä jauheliha, tommaattinen pohja ja kulkeen iso kassa salaattia. Nam :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis että se on oikeesti hyvä juttu? :o Elämäni on pelastettu! :D

      Poista
    2. Juu siis täysjyväpastaa/-makaroonia 60-70g (kuivapaino), 150g alle 10% rasva jauhelihaa ja ja kastikkeena tomaattipyre/-sose/-täystomaatti, ehkä sipulia, mausteita (basilika, oregano, cayennepippuri) ja kylkeen loput lautasesta salaattia! :) Oikeesti tosi terveellinen, hiilarit/rasvat/protskut kohdillaan ja toi on tosiaan yks päivän annos. Ajatuksella, että syö kaks lämmintä ateriaa päivässä, tuo olis niistä toinen.

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)