22. tammikuuta 2017

Putous sketsihahmot 2017 | Ensimmäiset mietteet

Mä olin tänään aivan kahden vaiheilla, että lähenkö tähän hommaan vai en. Jos te luette tätä, niin mä olen päätynyt tekemään tän.

Mun kaikkien aikojen luetuimmat merkinnät on lähes kaikki liittynyt tv-sarjaan nimeltä Putous. Ja tänään aletaan taas kerran purkamaan sketsihahmoja. Ja sen pitempiä jaarittelematta käydään ensimmäisen hahmon kimppuun.

Amurin Enkeli

Jenni Kokander ja vuodesta toiseen toinen toistaan surkeampi hahmo. Okei, ehkä tässä tän vuoden hahmossa on pieni toivon kipinä – hyvin pieni. En menisi sanomaan, että hahmo olisi ylipuettu, joten siitä kyllä pakko antaa plussaa. Hokema oli ainakin ensimmäisen jakson perusteella hyvin rasittava.

Hahmolle arvosanaksi antaisin 5/10. Parantamisen varaa, mutta ei täysin toivoton. Hahmon tulisi tehdä jotain mielettömän hauskaa saadakseen itselleen paremmat pisteet. Yhden pisteen putoaminen on lähempänä kun yhden pisteen nouseminen.

"Ratiomies" Murosen Kari

Tää oli jännä. Minka Kuustonen ja ensimmäinen sketsihahmo. Oliskohan tässä saatu apua siskolta, koska tää vaikutti ihan kunnolla suunnitellulta – ja siskollahan on pitkä Putous-ura takanaan. Hahmo ei ole ylipuettu, vaan antaa selkeesti kasvot todelliselle radiomiehelle. Ton näkösiä niiden on pakko olla, jotka ei oo naamaansa näyttäny.

Hahmolle tässä kohtaa arvosana, hmm, 8/10. Ensimmäinen jakso teki vaikutuksen, joten odotukset on korkeella. Lisäisin kyllä vielä, että seiska oli hyvin lähellä. Joten seuraavaa jaksoa varten ei kannata ainakaan jarrutella.

Isä Nitro

Timo Lavikainen ja erittäin odotettu sketsihahmo. Siinä missä Minkan hahmo sai ensimmäisen hymyn huulille, niin Lavikainen nappasi ensimmäisen naurunhörähdyksen itselleen. Mietin pitkään ylipukeutumiskysymystä, kunnes tajusin, että aivan turhaan. Eihän tossa ole mitään liikaa, mitä mä oikein kuvittelin? Hahmohan on kirkonmiehiä ja pukeutuminen sen mukaista – ja nappiin meni.

Arvosana on kyllä vahva 8/10. Ja tässä tapauksessa taas yhdeksikkö ei ollut kyllä kovinkaan kaukana. Mä en edes odota mitään, mä tiedän että tää hahmo tulee olemaan hauska.

Aina Inkeri Ankeinen

Näyttelijänä Pilvi Hämäläinen ei sano mulle yhtään mitään. Mutta paikan Putouksesta se kyllä lunasti tällä hahmolla ehdottomasti. Sanoisin jopa, että potentiaalia voittoon asti. Hahmo ei todellakaan ole ylipuettu, vaan se on tehty juuri oikein. Ilmeet ja kaikki on niin toimivia.

Tässä kohtaa pidän hahmoa potentiaalisena voittajana, joten saa tähän mennessä korkeimmat pisteetkin 9/10. Toivottavasti hahmo ei vaan tule alas samalla vauhdilla kun pääsi ylös. Toivottavasti lunastaa odotukset.

Hansvilivili Hansvälimäki

Potentiaalisesta voittajasta päästiin ehdottomasti porukan huonoimpaan. Tässä kohtaa jos ruvetaan miettimään ylipukeutumista, niin mitäpä luulette, että meikäläinen on mieltä? Kaisa Hela on vienyt sen niin yli, että ihan hirvittää. Ja jos hahmon ylipukee, niin parempi olisi pystyä korjaamaan asioita hauskoilla jutuilla – epäonnistui siinäkin.

Arvosanaa ei tarvitse kun hetki miettiä. 1/10. Se ei edes käynyt lähellä kakkosta ja nollaa en viitsinyt antaa. Erittäin potentiaalinen ensimmäinen putoaja.

Turkka "Stögis" Kuppi

Ai hitto, tää oli täydellisesti puettu hahmo. Sisäänmarssi aiheutti jo hymyilyä. Mikko Penttilä on mulle myös täysin uusi nimi, mutta lunasti paikan Putouksesta ehdottomasti. Jutut ei välttämättä ollut niin mun mieleen, mutta hokema toimi ulkonäön kanssa niin täydellisesti yhteen.

Tässä oli potentiaalia melkein kauden toiseen ysiin, mutta arvosana vielä tässä vaiheessa 8/10. Uskon, että tää hahmo tulee vielä hauskuuttamaan Putouksen ystäviä monta kertaa.

Abdul Tuisku

Yks juttu mua harmittaa tässä Ernest Lawsonin hahmossa – liian suora viittaus Antti Tuiskuun. Hahmo olis toiminu paremmin jos siihen oltais jätetty semmonen oivaltamisen ilo ihmisille. Ainakin mä olen sitä mieltä. Nyt se on liian selvä kopio. Ehkä se siksi itsekin hokee, että "mie floppaan". Pukeutuminen, hmm, jos kuulisi nimen Abdul Tuisku, niin ehdottomasti näkisi sen mielessään juuri tuollaisena. Se meni nappiin.

Arvosana on hieman mysteeri jopa mulle. Mä päästän tän nyt kuitenkin sinne kultaselle keskitielle, eli 5/10. Siitä on hyvä lähtee rakentaa, koska peli ei ole vielä menetetty ja toivoa on.


Ei hemmetti, mä tein sen! Mä kirjotin kun kirjotinkin kaikista hahmoista pienet mietteet. Melkein kaksi tuntia siihen meni, mutta ehkä se kannatti.

Katellaan sit ensviikolla, että miten tilanne muuttuu hahmojen kanssa.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)