15. marraskuuta 2018

15112018 | Kauppareissuko?

En oo aikoihin tätä tehnyt, mutta nyt taas. Tässä tulee kieli poskessa kirjoitettua suurta vihaa. (Mun mielestä se on kieli poskella, mutta Googlen mukaan kieli poskessa on enemmän oikein, pöh..)

Päivän aihe on, mikäs muukaan kuin kaupassa käyminen.


Saavut autolla kaupan pihaan ja huomaat heti, että missään ei ole vapaata parkkipaikkaa. Pyörit ja etsit. Lopulta huomaat kuinka joku on lähtemässä omasta ruudustaan! Syöksyt paikalle vain huomataksesi, että joku pakitti siihen jo. Pyörit ja etsit lisää.

Oot saanut auton parkkiin, huh, kauanhan siihen menikin. Kävelet kärrykatoksen luokse ja huomaat sen olevan ihan tukossa; kärryjä on oikeinpäin, väärinpäin, ylösalasin ja alasylösin. Ja mikä parasta, juuri se kärry minkä sä haluat, on kaiken tuon alla. (Kaikilla kuitenkin on jonkinlainen suosikkikärry nykyaikana, eikö niin? Onhan?)

Sait oman kärrysi kaivettua kasan alta ja olet matkaamassa kaupan ovelle. Parasta olisi, jos vastassa olisi vielä suojatie mikä pitää ylittää.. Sä et pääse siitä koskaan yli. Aina kun oot astumassa suojatielle, jostain pamahtaa auto paikalle, eikä varmasti anna tilaa. Odotat ja odotat. Vasta kun tähtikuviot on oikeilla paikoillaan, pääset yli.

Seuraava esteesi on kaupan nurkilla notkuvat lapset/teinit. Pärisyttelee mopoillansa, kiroilee, syljeskelee päälle ja nauraa epämiellyttävän kovaäänisesti. Tää este on onneksi suhteellisen helppo, mutta hyvin paljon hermoja raastava.

Pääsit sisään kaupan ovista, hienoa!

Ostosten tekemisen ja sinun välilläsi ei ole enää muuta kun kaupan porttijärjestelmä. Ne onneksesi toimii tänään! Voit nyt alottaa kaupassa kiertelyn ja asioiden haalimisen.

Käännyt ensimmäiseen hyllyväliin ja mitä näetkään? Pariskunta on haalimassa vaikka esimerkiksi koiranruokaa. Kärry on keskellä kulkuväylää ja kumpikaan ei ole tekemässä asian eteen mitään, ennen kun oikea koiranruokamerkki on löytynyt. Et pääse oman kärrysi kanssa siitä ohi ja tunnet hyvin epämiellyttäväksi koskea toisten kärryihin, joten odotat. Esität siinä, että tutkit koiranruokaa itsekin.

Kun pariskunta on löytänyt oikean koiranruoan – joka oli se sama mitä ne puolituntia sitten ensimmäisenä katsoi – pääset itsekin jatkamaan kauppareissua. Seuraavaan hyllyväliin päästyäsi huomaat kaksi vanhempaa miestä, jotka ovat sattumalta törmänneet ensimmäistä kertaa noin kolmeenkymmeneen vuoteen! He keskustelevat keskellä kulkuväylää.. Kolmekymmentä vuotta käydään läpi juurikin siinä samaisella paikalla, eikä muita ihmisiä huomioida.

Tutkittuasi siinä välikössä kaikki mahdolliset tuotteet, kaverukset viimeinkin saapuvat vuoteen 2018 ja erkanevat toisistaan. Pääset nyt vasta jatkamaan matkaasi, koska et jaksanut kiertää tätä tapahtumaa toisen hyllyrivin kautta.. Tiedätpähän nyt ainakin jotain uutta satunnaisista ihmisistä. Löydät hyllyn päästä etsimäsi kissanruokapaketin ja siirryt seuraavaan hyllyväliin.

Kappas, sielläpä suurperhe tutkii mehuja. Neljä lapsista itkee ja toinen aikuisista myös. Kolme lasta pyörii lattialla, koska ei saanut haluamaansa mehua, toinen aikuisista myös. Päätät jättää mehun ostamatta, koska tämä väli olisi vienyt lopun ajan.

Huomaat, että irtokarkit on alennuksessa! Äkkiä hakemaan. Pääset irtokarkkihyllyn luokse ja siellä on kaikki muutkin. Hetken jonottelun jälkeen saat oman kauhan ja pussin ja pääset keräilemään karkkeja. Kaikki kävelee hyllyllä eri suuntaan, kaikki. On oikeastaan vaan kaksi eri kulkusuuntaa siinä karkkihyllyllä, mutta kyllä siellä kuljetaan silti ihan kaikkiin muihinkin eri suuntiin. Ei ole mitään logiikkaa siinä, että missä järjestyksessä sitä kuuluisi kiertää. Ja mikä parasta, kaikki suosikkikarkkisi on loppu, joten poistut hyllyltä pussin kanssa, jossa on vaan kenellekään kelpaamatonta moskaa.

Päädyt tilanteeseen, jossa sinun tulee ohittaa oluthyllyt. Jostain hyllynvälistä pongahtaa mopoikäinen nuorimies ja pyytää sinua ostamaan hänelle kaljaa. Kieltäydyt ja saat tietää olevasi idiootti aikuinen, tai ehkä jotain pahempaakin. Toisen hyllyn välistä ilmestyy skootteri-ikäinen tyttö, joka haluaa sinun ostavan hänelle ja hänen kavereilleen siideriä. Kieltäydyt ja saat tietää olevasi idiootti aikuinen, tai ehkä jotain pahempaakin.

Pääset juustohyllylle ja tiedät mitä haluat. Jos tää olisi jotenkin helppoa, niin siinä kohtaa hyllyä ei seisoisi tukeva täti tutkimassa ja haistelemassa erilaisia juustoja. Mutta koska mikään ei nyt mene oikein, niin siinä seisoo tukeva täti tutkimassa ja haistelemassa erilaisia juustoja. Odotat siinä omaa vuoroasi tuijottaen tuotetta, jonka tiedät haluavasi. Et vain yletä siihen ja muille ihmisille puhuminen ei ole mahdollista.

Nyt sulla on jo kissanruokapaketti, pahoja irtokarkkeja ja juusto.

Leipähyllyllä joku kodittoman näköinen mies puristelee kaikkia suosikkileipiäsi. Maitohyllyllä ei ole sinun lempimaitoasi ja joudut tyytymään johonkin toiseen. Lihaosastolta on kaikki pihvit loppu. Jugurttiosastolla jugurtit on vanhoja. Ja satsumat on tietenkin pilalla.

Viimeinen asia, pakasteet. Pakastealtaassa on suurperheen viisi lasta ja isä, sukeltelee tuotteiden seassa etsien oikeaa jäätelöä. Päätät unohtaa myös pakasteet ja suuntaat kassalle.

Pääsit kassalle, mutta suurperheen äiti käy viemässä kassalle jotain rikkinäistä asiaa, jolloin koko muu perhe seurasi häntä ja he noin vain huomaamattaan ottaa paikan jonosta ennen sinua. Annat asian olla, koska et enää edes jaksaisi puuttua siihen. Taaksesi jonoon tulee hikoileva mieshenkilö, joka ei kunnioita ollenkaan sinun "omaa aluettasi". Hän siinä kiltisti hönkii sinun korvaasi ja haisee.

Lastaat ostoksesi liukuhihnalle ja huomaat, että kissanruokapakettia on joku pureskellut. Juokset vaihtamaan sen. Seuraavaksi huomaat, että juustosi ei olekaan sitä juustoa mitä olit pitkään vaaninut, vaan olit jotenkin onnistunut ottamaan väärän.. Tyydyt siihen. 

Kassaneiti ei löydä viivakoodia tuotteesta ja soittaa noin viisi puhelua ympäri kauppaa. Kassalla käy esimies, esimiehen esimies ja vielä senkin esimies. Ehkä vielä joku muukin. Koittaa kuitenkin se hetki, kun ostoksesi on piipattu ja pääset maksamaan. Vedät bonuskortin koneen läpi, eikä se toimi. Vedät sen uudestaan, eikä se toimi. Toista myyjän pyynnöstä vielä noin 10 kertaa, jonka jälkeen myyjä suostuu näppäilemään jonkin koodin koneeseen ja bonukset on ok. Pääset maksamaan ja kokeilet lähimaksua, mutta se ei kelpaa. Ei tietenkään kelpaa, koska ostokset maksoi yli 25 euroa. Kokeilet sirun kautta, mutta sekään ei nyt jostain syystä heti toimi. Hinkkaat sirua puhtaaksi ja saat ostokset maksettua hetken päästä.

Et muistanut kauppakassia, et tietenkään. Keräät ostokset vaan takaisin kärryyn ja lähdet kaupasta pihalle. Ostoskärryn yksi rengas on jotenkin viallinen ja jää kiinni johonkin ulko-oven alalaitaan ja satutat itsesi kävellessäsi ostoskärryä päin. Ehkä jopa kaikki tavarasi leviää siihen ulko-oven eteen. Teinit juoksee sylkemään päällesi ja joku ajaa pari kertaa huvikseen ylitsesi mopolla.

Kärrykatoksen luokse päästyäsi huomaat, että nyt siellä on vielä enemmän kärryjä kun mitä siellä oli sinun saapuessasi kauppaan. Heität kärryn sekaan ja lähdet etsimään autoasi. Seuraavaksi voisin sanoa, että autokin on varastettu, mutta eipä ole. Et vain muistanut mihin olit parkkeerannut sen. Nyt kiersit kuitenkin koko parkkialueen, koska onhan se nyt ihan hyvä iltalenkki..

Pääset autoon ja autosta on loppunut bensa.. Okei, ei jatketa siitä. Tää on ihan hyvä näin.


Tää ei siis ole mikään mun yksittäinen kauppareissu, vaan oon kerännyt tähän asioita joihin oon joskus törmännyt. Tai oon törmännyt joihinkin asioihin hieman pienemmässä mittakaavassa, mutta liiottelu on hauskaa.

Huh, yli tuntihan tähän taas upposi, mutta oli ihan hauskaa.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)