26. tammikuuta 2022

Tosi pikaiset kuulumiset ja mitä ollaan katsottu

Korona tuli meilläkin käymään. Kaiketi selvittiin aika vähällä, koska Eira voi parin päivän ajan huonosti, sitten taas hyvin, sitten taas huonosti ja sitten se olikin jo ohi. Itse en koronaa joko saanut tai sitten sain sen oireettomana/hyvin pienillä oireilla.

Mun nenä on vähän semmonen, että se on ihan jatkuvasti tukossa. Sen lisäksi aivastelen todella paljon noin muutenkin. Siksi on hyvin vaikea sanoa, että oliko mun pieni tukkoisuus ja aivastelu koronan syytä vai ihan sitä mun perus oireilua syystä, jota en tiedä. Kotitestin tein, mutta se oli ihan vihoviimeinen juttu.. Mun nenääni ei voi tunkea mitään ylimääräistä, koska mun pää menee siitä entistä enemmän tukkoon ja aivastan sen puikon sieltä nenästä samalla sekuntilla (oikeesti aivastin, mutta puikko se vaan sojotti nenässä silti). Negatiivistä se muutenkin näytti, niin kuin näytti Eirankin kotitesti ja ensimmäinen sairaalalla tehty testikin. Sen yhden oireettoman päivän jälkeen Eira kävi uudelleen testissä sairaalalla ja sai positiivisen vastauksen. Siis positiivisen tuloksen, eikai se korona itsessään mitenkään positiivinen asia ole. Se on toki positiivista, jos meidän korona oli tossa ja noin harmiton.

No, me joko ollaan nyt kaikki se sairastettu tai sitten vain Eira on sen sairastanut. Maxin oireet oli pientä aivastelua noin yhden päivän ajan.

Ja vaikka me saatiin se tämmösenä pienenä, niin en silti ala pitämään koronaa mitenkään vähäpätöisenä tautina. Se on kuitenkin tappanut niin paljon ihmisiä tässä, että ei sitä voi pitää mitenkään pienenä flunssanakaan. Meillä kävi vain tuuri, ehkä rokotusten ansiosta tai sitten jostain muusta syystä.


Tulin oikeastaan kirjottelemaan kuulumisia, mutta haluan myös kirjottaa muutaman sanasen parista ohjelmasta. Ainakin semmosesta sarjasta kuin Syke. Mun on siitä pitänyt monet kerrat kirjotella, koska se on tosi hyvä sarja.

Rehellisesti on kyllä pakko sanoa, että sarja meni alaspäin silloin kun se siirtyi Yleltä Neloselle, mutta on se nykyäänkin ihan katsottava sarja. Eniten siinä vain ärsyttää se miten paljon sillä halutaan nyhtää ihmisiltä rahaa. Julkaisutahti on todella typerä ja pakottaa ihmiset sitoutumaan moneksikin kuukaudeksi Ruutu+-palveluun.

Miksi pidän julkaisutahtia typeränä, sinä kysyt? No, yksi jakso koostuu neljästä erillisestä jaksosta. Tai siis, hmm, yksi jakso on aina jaettu neljään osaan. Eli ne julkaistaan näin: jaksonnimi 1/4, jaksonnimi 2/4, jaksonnimi 3/4 ja jaksonnimi 4/4. Eikä sekään ole vielä paha itsessään. Vaan se tekee tästä todella huonon systeemin, että jaksonnimi 1/4 julkaistaan vaikka tänään, jaksonnimi 2/4 julkaistaan huomenna, jaksonnimi 3/4 julkaistaan ensiviikolla samana päivänä kun jaksonnimi 1/4 julkaistiin tällä viikolla ja jaksonnimi 4/4 julkaistaan viikko sen jälkeen kun jaksonnimi 2/4 on julkaistu. Oliko tarpeeksi epäselvää? No, sitä se totisesti onkin. Eli sä joudut periaatteessa odottamaan yhtä jaksoa kaksi viikkoa.

Kahden kokonaisen jakson näkemiseen menee siis kuukausi, jonka jälkeen joudut maksamaan uudestaan Ruutu+-palvelusta. Sitten näet kuukauden aikana kaksi seuraavaa kokonaista jaksoa, ostat uuden plussan ja sen jälkeen julkaistaan vielä yksi kokonainen jakso, jonka näkemisestä sä joudut maksamaan yhden kuukauden lisää. Tai jotenkin noin. En edes halua tietää kuinka kauan tota ohjelmaa täytyy odottaa jos ei osta tota palvelua ollenkaan, koska.. No, me halutaan nähdä toi sarja ajoissa ja me ollaan niitä tyhmiä, jotka siitä sitten maksaa.

Eikä siinä vielä kaikki! Nykyään Ruutu+ -palvelu ja mainokset pois -palvelu täytyy ostaa erikseen. Tai siis saahan ne ostettua yhdessäkin, mutta noilla noiden markkinointitempauksilla ne saa ihmiset tosi hyvin hämytettyä. Mä ostin vuoden Ruutu+ -palvelut, koska ne oli alennuksessa! Ruvettiin katsomaan ohjelmia, niin kaikissa väleissä runsaasti mainoksia. Niin, maksoin vain oikeudesta katsoa sarjoja etukäteen.. Mä oon maksanut sitä tähän asti aina vaan sen takia, että saan ne mainokset sieltä pois.. No, maksoin sitten lisää ja se mitä säästin ei ollutkaan enää niin iso.

Mutta siis sarjahan itsessään on hyvä. Ikävä kyllä ne tuo Janni Hussin siihen sarjaan mukaan, joten en tiedä pystynkö sitä enää katsomaan.. En edes muista miksi inhoan Hussia, mutta en pidä siitä, että Nelonen on ottanut sen siipiensä suojaan ja käyttää sitä kaikessa.

Vanhoina hyvinä Ylen aikoina pidin sarjassa ehkä eniten siitä, että ne oli kaivanut vanhoja näyttelijöitä mukaan potilaiksi. Se oli hauskaa nähdä joku tuttu näyttelijä jostain 90-luvulta tai 2000-luvun alusta potilaan roolissa. Eli potilaatkin oli tuttuja henkilöitä, eikä joitain uusia näyttelijöitä. Nelonen ei pitänyt tätä kaavaa, vaan potilaat on nykyään pääosin uusia näyttelijöitä.

Nelonen voisi tuoda tota runsaasti ylöspäin tuomalla mukaan ihmisille tuttuja henkilöitä potilaiksi. Suomessa on paljon artistejakin, joista saisi oikein hyviä potilaita ja niiden bongaaminen sarjasta toisi sarjalle mielenkiintoa. Mä olisin ihan innoissani jos potilaana joskus näkyisi vaikka Kyllä isä osaa -sarjastakin tuttu Tom Lindholm. Tai itseasiassa parempi olisi vielä, jos potilaana olisi joku entinen lapsinäyttelijä, joka on kasvanut nyt aikuiseksi.. Sitten kun sen siitä hoksaa, että kuka se on ollut ja missä se on näytellyt, niin se toisi siihen sarjaan semmosen, hmm, oivaltamisen ilon. Sitä oivaltamisen iloa oli paljon sarjassa kun sarja oli vielä Ylen tuotannossa.

Ja ihan oikeesti, pakko vielä sanoa sen verran, että hahmojen Johanna Alanko (Leena Pöysti) ja Max Hansson (Antti Luusuaniemi) on/off-leikki saisi jo loppua. Joo, kyseessä on draama, mutta mä en oikeesti enää jaksa tota kohta jo 10 vuotta jatkunutta parisuhdepelleilyä. Se ei ole tuonut sarjaan aikoihin enää mitään lisää. Eli; Alanko ja Hansson irti toisistaan ja uusia kuvioita muodostamaan, kiitos.

Muuta pahaa sanottavaa ei kai tähän hätään löydy. Sarja on oikein mainio, mutta vähän jotain uutta kaivattaisiin. Ja Nelonen Media voisi lopettaa samojen naamojen pyörittämisen kaikissa sarjoissaan ja radio-ohjelmissaan.

Ja hei! Petteri Holopainen ehdottomasti takaisin. Se on puhdasta kultaa noissa ekoissa kausissa.


Syke -sarjan lisäksi me ollaan katsottu paljon tommosia remonttiohjelmia. Se alkoi Huvila & Huussi -ohjelmasta, jatkettiin siitä Asuntokaupat sokkona -ohjelmaan, jonka jälkeen ahmittiin vielä kausi Remppa vai Muutto -ohjelmaa. Nyt meiltä loppui Remppa vai Muutto, joten palattiin takaisin Huvila & Huussiin. Mutta nää on jostain syystä uskomattoman mielenkiintoisia ohjelmia!

Mutta! Remppa vai Muutto -sarjan Marko Paananen ja Anne Ramsay saisi lopettaa sen pelleilyn. Tai  siis kyllähän pelleily on ok, mutta se, että pitää todella kiusallisesti taistella toisiaan vastaan.. Se tekee siitä vaan kiusallista. En ole katsonut muuta kuin tuota suomalaista versiota tosta, mutta jos se on yhtä kiusallista pelleilyä vaikka alkuperäisessäkin, niin ehkä pitäisi tehdä jonkinlainen muutos. Paljon turhia välispiikkejä voisi jättää pois ja sen todella huonosti toteutetun vastakkain asettelun. Joo, ne tavallaan kilpailee siinä, mutta.. Äh, katsokaa niin tiedätte mitä tarkotan. Formaatti on kiva, mutta se kaipaa vähän uudistusta ton tappelun suhteen.

Asuntokaupat sokkona -sarjasta mä en löydä pahaa sanaa. Se oli oikein mainio pläjäys. Jos jotain pitää hakemalla hakea, niin huonoa oli se, että se loppui. Uusi tuotantokausi tulille ja äkkiä! Ja ohjelmaan mukaan myös ihmisiä muualtakin kun vaan pääkaupunkiseudulta. No, löytyihän sitä palautetta näköjään. Se on kuitenkin hyvä ohjelma ja sitä voisi katsoa lisääkin.

Huvila ja Huussi on meillä ollu vähän semmonen täyteohjelma. Jos ei keksitä muuta katottavaa, niin sitten katsotaan sitä. En muista millä kaudella me nyt mennään, mutta siellä on joku ärsyttävä Kylässä -osio. Mä haluan katsoa remonttia ja hämmästyneitä ihmisiä, en niinkään niitä jo aikaisemmin värkättyjä remppoja ja jo remonttiinsa kyllästyneitä ihmisiä. Se on mun mielestä tosi tylsä osio, enkä halua sitä sinne. Me aina kelataan sen yli.


Ja nyt mä olen tyhjä. Nopeat kuulumiset oli siellä alussa ja sen jälkeen lähti tulemaan palautetta lähinnä Neloselle, koska kaikki ohjelmat mitä katsotaan niin taitaa Ruudun valikoimasta löytyä. Ja toki nykyään katsotaan taas nukkuohjelmana Sykettä Areenasta, koska.. No, ei sitä vissiin voi katsoa liikaa ja noi vanhat jaksot tuntuu ihan uusilta niin monen vuoden jälkeen. Ja siellä on taas se oivaltamisen ilo!

Mä oon joskus kai selittänyt teille mikä on nukkuohjelma? No, se on sitä mitä katsotaan tai lähinnä kuunnellaan kun halutaan nukahtaa. Syke on siihen pikkusen huono, koska se vie mielenkiinnon kokoajan mukaansa, mutta ei se niin paljoa haittaa. Hyviä nukkuohjelmia on mm. Kyllä isä osaa, Ihmeidentekijät, Blondi tuli taloonPuhtaat valkeat lakanat ja elokuvien puolelta kaikki Uunot + Vääpeli Körmyt. Näiden lisäksi itse nukahtelen välillä kuunnellen Pasilaa.

Saa käyttää, mut ei oo pakko. Ja nyt ei mulla muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)