28. syyskuuta 2012

Koulusta.

Heippa hei. Mä rupesin tossa eilen kelaamaan, että onhan mulla ainakin yksi aihe hihassa, josta voisin kirjottaa. Koulumaailmaan mennään, mutta tällä kertaa niihin opettajiin. Veikkaan, että kaikilla on huonoja kokemuksia opettajista.

Tosin huonot kokemukset opettajista liittyy varmasti jotenkin siihen kasvavan nuoren kapinointiin. Tottakai opettaja tuntuu apinalta, jos se yrittää komennella.. No, mä en nyt kumminkaan enään ole missään pahimmassa teini-iässä, eikä mulla ole tarvetta kapinoida tai mitään muutakaan negatiivista. Mutta silti, silti löytyy vikaa myös opettajista ja muusta koulun henkilökunnasta.

Okei, alotetaan nyt vaikka siitä semmosesta pienimmästä. Tosiaan kun mä en tykkää siitä, että mua hoputetaan. Haluun tehä asiat omaan tahtiini. Okei, voitte kuvitella, että oon ihan väärässä paikassa jos ajattelen noin ja koulussa yritän pärjätä.. En mä mitään semmosta superlaiskaa siellä esitä, en nyt sentään. Mutta jos mä saan käskyn tehdä jotain, niin en mä oleta, että mun pitää rynnätä pää kolmantena jalkana tekemään sitä. Näin se vaan silti menee koulumaailmassa. En mä muutenkaan tykkää tehä asioita kiireessä. Kaikelle pitää antaa oma aikansa, mutta sitä ei koulussa edes yritetä ymmärtää. (Tosin, näinhän se varmasti tulee menemään työelämässäkin.)

Okei, toihan nyt on aika pieni asia, ja voittehan te vieläkin olla sitä mieltä, että opettajat tekee oikein kun ne passittaa hommiin melkein tyyliin siten, että pitäisi matkustaa ajassa, että olisi kerennyt tekemään asian jo. Voihan se olla, että niin se kuuluu tehdä, mutta tämä olikin asia, josta en koulumaailmassa pidä.

On myös asioita, jotka ei mun mielestä edes kouluun kuulu, ei ainakaan henkilökunnalle.

Otetaan nyt vaikka käsittelyyn semmonen aihe kun turha päänaukominen ja haukkuminen. No jos lähen ajattelee asiaa siten, että en pidä siitä edes lapsien suusta. Mun mielestä päänaukominen ja kaikenmaailman haukkuminen on niin turhaa. Kaveriporukassa ymmärrän läpät, eli siis että päänaukominen ja haukkuminen on vaan jonkinlaista huonoa huumoria. Mutta on se kaikki länkyttäminen aivan turhaa, kyllä. Ilman sitäkin voisi tulla toimeen tällä maapallolla.

Mutta jos en pidä siitä edes lapsien suusta kuultuna, niin miten oletatte, että pitäisin siitä kun kuulen kyseenomaista toimintaa itseänikin vanhemman, meitä opettamaan ryhtyneen mieshenkilön suusta? Jos on huono päivä, niin miksi se pitää purkaa oppilaisiin? Jos joku ärsyttää, niin miksi se pitää purkaa oppilaisiin? Mun mielestä se on väärin. Jos vaikka otetaan pienilaatuinen esimerkki, jonka muistan vaan pääpiirteittäin.

Eli siis oltiin tekemässä töitä meiän oman koulun ulkopuolella. Tai oikeastaan aika kaukanakin meiän omasta koulusta. Siellä paikassa on semmonen pieni varasto, jossa säilytämme kaikenlaisia maalaamiseen tarvittavia työvälineitä yms. Meidän "opettaja" käski yhden luokkalaisistamme siivoamaan sen varaston. No, ei siinä sinällään mitään, mutta kun emme olleet sotkeneetkaan sitä varastotilaa, niin sinäänsä asia ei olisi kuulunut pintakäsittelijöille, vaan "opettajalle" itselleen. Ja kun luokkalainen sitten sanoi asian kyseiselle "opettajalle", että ei kuulu meidän tehtäviin, niin takaisin tuli vaan vastaus tyyliin: "No tehän v***n pallopäät ootte tän paikan sotkenukki!"

Ei tossa sinäänsä mitään pahaa ole, mutta mun mielestä on väärin, että koulumaailmassa on tommosia yli-innokkaita henkilöitä, jotka muka yrittää saada oppilaisiin taottua jotain tommosilla tavoilla. Pelkästään tossakin oli jo muutama asia, josta en henkilökohtasesti pidä. Turha haukkuminen, äänen korottaminen ja syyllistäminen ilman minkäänlaista järkevää syytä. Ja vielä se, että kyseinen henkilö tahtoo meidän tekevän töitä sillä aikaa, kun hän itse istuu varastossa juoruamassa kahvikuppi kädessään.

Toinen tapaus sattui koululla. Istuskelin tauon jälkeen hetken ylimääräistä, koska mua sattu joka paikkaan. No, sitähän ei opettajat ilmeisesti voi käsittää, että johonkin voi sattua. No, mut passitettiin hommiin ja noustessani tuolilta ylös, mun polvitaipeet kaato tuolin kovan kolahduksen säestämänä, mutta vahingossa. Tän seurauksena mua ruvettiin uhkailemaan jollain osastonjohtajalla, koska mun käytös on kuulema väärää koulumaailmaan ja mun pitäisi kunnioittaa opettajia ja niiden vaatimuksia. Pahoittelen vahinkoa, anteeksi.

Mun käsitys opettajista on ilmeisesti väärä. Niiden pitäs olla opetukseen perehtyneitä, eikä mitään "haukun sua, syyllistän sua ja korotan sulle ääntä, koska mä voin tehdä niin." Mun mielestä se on väärin. Jonkinlaisen valituksen jos jonnekkin vois laittaa, vaikka tuskin se mitään auttaa. Koulun mielestä kyseiset opettajat ja vähemmän opettajat on erittäin hyviä ja mukavia henkilöitä. Tottakai ne on mukavia toisilleen. Oppilaat on vaan ilmeisesti turhaa saastaa.

Yritä siinä pitää oma motivaatio kasassa ja opiskella ahkerasti. Onnettoman huonot opettajavalinnat vaikeuttavat asiaa huomattavasti. Ei mulla tietysti kaikkia vastaan ole jotain, mutta muutamaa.

Paskaa, sanon minä.

Terveisin,
Tekko

1 kommentti:

  1. Tänään se todistettiin, että ei ne opettajat edes oleta olevansa opettajia. Mä en käsitä, miksi kouluun otetaan tommosia ihmisiä opettamaan? Tää yks neropatti ei miellä itseään opettajaksi vaan MAALARIKSI. Ja koska me ollaan niin huonoja, niin kyseinen henkilö antaisi meille HETI POTKUT. Ilmeisesti maalarien pitäisi olla täydellisiä maalareita ensimmäisen opiskelujakson jälkeen.. Ja taas se sama, että mielivaltasta käytöstä. Ne tekee meiän olosta vaikeeta vaan siksi, koska ne pystyy tekemään niin.

    Tänään sanottiin taas hyvin selvästi, että "pää kiinni ja kuunnelkaa!", vaikka yks luokkalainen oli vaan esittämässä kysymystä asiaan liittyen. Jos tää ei oo mielivaltaa, ni mitä se sit ees on?

    Muutenkin meitä puhutellaan kun oltaisiin jotain pohjasakkaa.

    VastaaPoista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)