4. maaliskuuta 2016

Minulla on nälkä #3

Ihan aluksi; kiitos kommenteista. Niitä tuli viime merkintään ennätyksellinen määrä. Joo, mun blogissani ei koskaan ole ollut noin paljon kommentteja yhessä merkinnässä. Ja kaikenlisäksi ne oli vielä tsemppaavia.

Viime punnituksesta on nyt kulunut viikko. Kävin katsomassa aamupainon, mutta en sitä tänne julkaise. Se on liian paljon julkaistavaksi, mutta sen verran sanon, että pientä muutosta on tapahtunut. Paino ei ole sen suuremmin pudonnut, mutta rasvaprosentti oli pudonnut ja lihasprosentti noussut.

En mä täysillä luota tohon meiän vaakaan, mutta kyl mä veikkaan, että se on edes oikeilla jäljillä - ja se riittää näin alkuun.

Niin ja mitä siihen painon putoamiseen tulee, niin ei se vielä ole kovinkaan oleellista. Puhun siitä tietenkin kokoajan, että "nyt se putoo, nyt se putoo", mutta todellisuudessa tää on edelleenkin elämäntaparemontti - ei niinkään laihdutusurakka. Ja siksi voin olla hyvinkin tyytyväinen siihen, että muutosta on tapahtunut edes vähän.

Edelleen päivittäin tähtään siihen, että tulee syötyä noin 1000 kcal, eikä haittaa jos vähän menee yli. Ja edelleenkin tähtään siihen, että ruokailen 3 tunnin välein, eli noin 5 kertaa päivässä.

Liikuntaa olen lisännyt, en nyt sen kuntopyörän muodossa, mutta kävelemällä. Mennyt viikko oli aika tuskaa kun lähdin liian innoissani tekemään kyykkyjä - loppuviikon oli reidet niin kipeät, että rappusten kulkeminen jo teki kipeetä. Virheistä oppii.

Yks juttu minkä oon nyt tässä huomannut, niin oon ruvennu seuraamaan ruokien ravintoarvoja. Tai siis silleen, että kun eilen kävin kaupassa yksinäni, niin tutkailin tuotteiden sisältämiä asioita ja valitsin aikapaljolti niiden mukaan mitä ostan. Tiedä sitten voiko niihin sokeesti luottaa, mutta ainakin se antaa oikean suunnan.

Ja sit oon huomannu semmosen jutun, että kun eilen väsäsin kananpojan jauhelihasta pihvejä, niin se aikaisempi minä olisi syönyt yhdeltä istumalta kaiken minkä olisi saanut itseensä mahtumaan. Nyt mä otin kiltisti vaan yhden pihvin ja vierelle kurkkua ja punajuurta. Nälkä meni, ja pihvejä jäi vielä seuraavaan evästyskertaan. Onhan se selvää säästöä! Sillä määrällä minkä ennen olisin vetänyt yheltä istumalta, voin nyt syödä useamman päivän.

Ei mulla ole minkäänlaista mielihalua palata vanhaan. Tää toimii paljon paremmin!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)