25. heinäkuuta 2016

Kesä 2016: Viro

Täytyy aivan pohtimalla pohtia, että mistähän sitä alottaisi, hmm. Kukaan ei taaskaan sanonut mitään, joten joudun aivan yksin tekemään vaativia päätöksiä.

Aloitetaan ihan rohkeasti kuitenkin nyt siitä Viron reissusta - ja aloitetaan se kuvilla, joista lähen sitten selittelemään asioita jos näen sen tarpeelliseksi. Joku näitä kuvapostauksia aina kaipailee, joten tässä juuri sinulle sopiva merkintä!
Ihan se ensimmäinen asia aina kun Viroon saavutaan. Hodari kahdella makkaralla - kyllä, makkaralla. Toi on kyllä semmonen herkku, että jos noita saisi jostain lähempää niin olisin aika onnellinen mies. Ensin on kuori mihin tursutetaan sinapit, ketsupit ja majoneesit, sitten survastaan makkarat paikoilleen ja herkku on valmis. M-mm!


Perillä meitä odotti aika tukkoon kasvanut piha. Toisessa kuvassa taka-alalla näkyy toi ihmeellinen autiotalo, jonka pihaa ne siellä hoitaa hienosti. Siitä on lähes aina nurmikko leikattuna ja muutenkin niin vimpan päälle. Sisällepääsy on estetty uusilla lankuilla, vaikka siellä tuskin on mitään varastettavaa.

Siinä oli meiän projekti. Piti laittaa vähän kattoa paikoilleen. Tolta se näytti kun päästiin perille. Rakennettiin se jotakuinkin loppuun, mutta en nyt vaan mitenkään löydä kuvaa lopputuloksesta. Kyllä mä sen muistaakseni otin, mutta puhelimentyhjennyskansiosta sitä ei vaan löytynyt, hmm. No, mielikuvitustehtävä: Kuvitelkaa noi kehikot paneelien alle niin ootte lähellä sitä mitä siitä tuli.


Käytiin tommosessa paikassa syömässä. Tosin mä kyllä veikkaan, että toi "Kohvik" tarkottaa kahvilaa tai jotain, että ei se ehkä ollut ton paikan nimi? Voin olla väärässäkin. Mutta hyvät ruoat oli. Tien toisella puolella sitten kauppa, joka alemmassa kuvassa näkyykin. Tarkkasilmäisimmät voi huomata lipun puolitangossa.


Sitten on pari "taidekuvaaja-Tekko"-kuvaa. Mun mielestä siellä oli tosi hienon näköstä melkein mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Ei se hirveesti Suomen menosta eroo, mutta siellä on jotenkin paljon vehreempää. Ja tosiaan ihmiset pitää pihoistaan niin hyvin huolta, että se on hienon näköstä. Vaikka kaikki olis muuten todella hylätyn ja kolkon näköstä, niin pihat on aina huoliteltu.

Tämmösiä kissakavereita siellä pyörii pilvin pimein. Tosin, "kissakaveri" on aivan väärä termi tässä tapauksessa, koska noi on kyllä niin villikissoja, että ei niitä ihmisten huomio voisi vähempää kiinnostaa. Tää sama kissa oli viime kerrallakin siellä, joten jostain ne ilmeisesti ruoan saa ja joku paikkahan niillä on oltava talvea varten.



Ja toinen perinteeksi muodostunut "Näin selviät Virossa"-ravintola tuli taas käytyä testaamassa. Sijaitsee tuolla "Port Artur"-nimisen kauppakeskuksen sisätiloissa. Ja voi hitto siel on vaan niin jumalattoman hyvät ruoat. Mä en nyt tarkalleen muista, mutta mulla on tossa jonkinlaista BBQ-kanaa, riisiä ja naan-leipää. Noita kaikkia vähän suuhun ja makuelämys on taivaallinen. Hitto, mä tahdon annoksen tota NYT! Vaan pitää tyytyä katsomaan kuvaa.. Jos joskus eksytte sinne päin, niin ehdottomasti käykää kokeilemassa!

Nää oli sitten viimeisen päivän maisemat jos en aivan väärin muista. Onneks ees alkuun oli todella hyvät säät, niin ei se niin paljon haitannut kun loppua kohden heikenty. Silti oli nasta reissu. Ehdottomasti parhaiten jäi mieleen kaikki ruokailut. Mä vaan tykkään ruoasta ja kun saan hyvää ruokaa naamani eteen niin se jää kyllä mieleen kristallinkirkkaasti.


Mutta siihen päättyikin tämä reissu. Toivottavasti tykkäsitte tästä tämmösestä kuvamerkinnästä. Varmasti mukavampi lukea, vaikka sisältääkin ehkä vähän vähemmän tekstiä. Tai ehkä juuri siksi, hmm. En tiedä.

Eipä mulla muuta.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)