27. heinäkuuta 2016

Pokemon GO

Mä tiedän, että tämä aihe ei tule kiinnostamaan kaikkia. Tämä merkintä - kuten varmasti jo tuosta ylhäältä näette - tulee käsittelemään uutuuspeliä nimeltä "Pokemon Go".

En tiedä miksi, mutta mulla on ollut hirveä hinku kirjottaa tästä vähän.


Ihan ensimmäisenä otetaan alta pois se, että onhan tämä peli nyt hyvä idea. Jos tahdot edetä pelissä vauhdilla sinun pitää olla itse aika menevä ihminen. Eli se tosiaan pakottaa jonkinasteisiin liikunnallisiin suorituksiin. Se on ehdottomasti hyvä asia.

Et voi vaan jäädä kotiin, ellet asu hyvin vilkkaassa pokemonympäristössä. Meillehän tätä kunniaa ei ole suotu. Meille ei tule kotiin ainuttakaan Pokemonia ilman minkäänlaisia houkuttimia - ja niidenkin kanssa hyvin vähän.


Sitten tulee se melkein jokaisen pelin kirous. Internet on täynnä kaikenlaisia oppaita, joissa opetetaan "pelaamaan peliä ammattilaisen tavoin". Se vie vähän pohjan koko touhulta. Jos sä itse tahdot pelata sitä "opin kaiken itse"-periaatteella, niin et enää koskaan tule pärjäämään.

Olen nimennyt nämä nettioppaat nimellä "näin et pelaa itse"-oppaiksi. Toki se olet sinä joka juokset niiden Pokemonien perässä, mutta et sä oikeestaan yritä kun suorittaa jonkinlaista "näin tulet samallaiseksi kuin muut "ammattilaiset""-järjestelmää.

Me jotka pelataan peliä oikein ei tulla koskaan valtaamaan saleja - eli me jäädään siinäkin nyt huomattavasti jalkoihin. Ne ihmiset, jotka on oppaiden avulla saavuttanut sen ylivoiman, tulee nyt jatkossa aina olemaan yksinkertaisesti vaan aivan mahdottomia vastuksia.

Tässä täytyy vaan jatkaa itsenäisesti pohjamudissa niin kauan kun peli-intoa riittää.


Sitten päästään näihin kaikenlaisiin tapahtumiin. Toki kaikille kaupoille hyödyllistä, jos on sattunut joskus perustamaan liikkeensä jonkin muistomerkin läheisyyteen, koska kaikilla tommosilla pisteillä yleensä on "Pokestop" - paikka jonne kouluttajat hakeutuu. Moni on jo keksinyt niiden hyödyn siten, että ostaa sinne "luren" (huokuttimen), jonka tarkoitus on houkutella Pokemoneja. Pokemonit taas houkuttaa kouluttajia. Kouluttajat taas yleensä on ihmisiä, jotka ostavat liikkeistä asioita.

Tietenkin markkinoinnissa nerokasta. Mun mielipiteeni siitä vaan on, että erittäin laimeeta. Markkinoinnissa tosin mikään ei varmasti ole huonoa, mutta jotenkin silti en vaan nää sitä semmosena, että "vau miten neroja ihmiset on, hyödyntää pelin luoman mahdollisuuden".

Ja sit on tietenkin nää massatapahtumat, joita mainostetaan tuolla internetin syövereissä ja paikalle tulee aina tuhatpäisiä laumoja ihmisiä. No joo, ne on muille, ei tosiaankaan mua varten. Nään nää tapahtumat jollainlailla noloina. Kasa ihmisiä menee puhelimet (ja mahdollisesti matkalaturit) kourassa kilpaa oikeaan silmään näkymättömien otusten perässä. Jokseenkin järjetöntä ajatella, että siinä olisi mitään järkeä.

Tosin, eikai kaikessa tarvitse ollakaan. Antaa lasten leikkiä - vaikkakin isoin osa pelaajista varmasti koostuu aikuisista.


Eli toisinsanoen: Mä olen itse vaan niin laiska ja saamaton ton pelin suhteen, että mä tuomitsen kaiken oheistoiminnan. Mä oon kyllä aina ollut vähän semmonen, että en tykkää mennä massan mukana. Massaan kuuluminen on epämiellyttävää. Epämiellyttävät asiat on noloja.

Kunhan ton pelin alkuvillitys loppuu niin toivottavasti maailma palaa taas ennalleen.


Itseasiassa oli mulla vielä pari valittua sanaa takataskussa. Kun seikkailette niiden taskuhirviöiden perässä, niin muistakaa katsoa myös eteenne. Siitä on nyt ikävän paljon saanut lukea, että ihmiset on päättömästi juossut autojen ja muiden kulkuneuvojen alle vaan jonkinlaisen virtuaaliötökän takia. Onko se sen arvoista? Ei varmasti.

Liikennekäyttäytymistä ja muitakaan ohjeita ei kannata jättää noudattamatta vaikka tahtoisit olla "paras kouluttaja ikinä".

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)