15. kesäkuuta 2019

Jokaiselle jotakin (Touko-Kesäkuu)

Mä nykyään niin harvoin jaksan käynnistää tätä mun blogisivua, koska siis mitä ilmeisemmin mun koneen muisti alkaa olemaan tiensä päässä. Kone on ollut jo kauan hidas, mutta näin hidas se ei vielä ole koskaan ollut.

Selaimen käynnistäminen vie itsessään jo puolesta minuutista minuuttiin, vaikka sen pitäisi tapahtua heti!

Olisipa jossain päin maailmaa suomenkieltä ymmärtävä miljonääri, joka haluaisi tukea kirjoitusharrastustani ja ostaa minulle uuden nopeamman koneen. Vink vink. Ei se sen pussissa olisi iso lovi, mutta minulle se olisi suuri apu.


Nyt kuitenkin kun olen tämän blogisivun saanut auki ja päättänyt alkaa kirjoittamaan, niin kirjoitan kaiken nyt tähän. Putkeen. Yhtäsoittoa. Kaikki mitä on tapahtunut viime merkinnän jälkeen.


Töistä: Allekirjoitin menneellä viikolla palkkatukisopimuksen. Olen siis heinäkuun alusta vähän oikeammin töissä, kun mitä nyt olen ollut. Mä olen aika innoissani tästä! Se tuo mulle kokonaisen työviikon ja mahdollistaa nyt sen, että jopa torstaina voi alottaa jotain isompaa, eikä se jää viikonlopuksi kesken (välttämättä).

Oon perushommien lisäksi ollut lähinnä muiden apuna. Tehnyt asian tuolla ja toisen jossain muualla. Kesän töiden isoin osa tulee olemaan toi kesäteatteri, olen siellä paistelemassa makkaraa. Kaikissa esityksissä tietääkseni. Nyt ollaan oltu aika vahvasti kesäteatterin tarpeiston kimpussa, oon auttanut sen minkä olen kerennyt/osannut. Vähän vaihtelua siis talonmiehen arkeen. On ollut semmosta hauskaa näpertämistä ja oon päässyt jopa leikkimään taidemaalaria!

Sanonkin siis vielä tähän kohtaan, että kaikkien kannattaa tulla kesällä katsomaan Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset Riihimäen Allinnan montulle. Kyseessähän on siis Riihimäen Nuorisoteatterin tämänvuotinen kesäteatteriesitys. Mä olen nähnyt yhden läpärin nyt ja voin sanoa sen olevan hyvä! Ensi-ilta 29.6.2019, eli päivää ennen kun minä täytän 30v..


Seuraavaksi otetaan käsittelyvuoroon "Alle 2000 kcal"-nimeä kantava projektini. Olen aika kekseliäs nimien kanssa, eikö?

Eli tosiaan, hommat on mennyt mahtavasti eteenpäin. Oon oppinut tulemaan toimeen paljon vähemmällä ruoalla, kun mitä siis aikaisemmin. Aikaahan se otti, että vatsa tottui, mutta nyt aletaan olemaan jo voiton puolella.

Kuten nimestä voi päätellä, niin olen pyrkinyt pitämään päivän kalorit alle 2000 kcal, jotta saisin vatsalaukkuani vähän pienemmäksi, että tulisin helpommin täyteen ja ei tarvitsisi syödä liikaa. Mitä mä olen nyt siis oppinut tässä, niin moni ruoka mun "edellisestä elämästä" sisälsi aivan jäätäviä määriä kaloreita, joten olen poistanut ne elämästäni.

Samsung Health kertoo mulle myös päivässä saadut vitamiinit, kalsiumit, rasvat ja suolat yms. Oon siis yrittänyt syödä niin, että saisin päivittäin kaikki pykälät näyttämään vihreää.. Se on vaikeeta, enkä ole onnistunut vielä kertaakaan. Vaatii tuotteiden opettelua. Se päivä kuitenkin tulee, uskokaa pois. Pääasia on toistaiseksi ollut se, että punaselle ei asioita päästetä, tai jos pääsee, niin sitten opitaan siitä.

Ajatelkaa tätä; aikasemmin mä olen paistanut 400g tai yleisemmin jopa 800g (valmiiksi marinoitua) kanaa, syönyt ne yhdeltä istumalta ja ollut just ja just täynnä. Tyytyväinen elämään. Nyt mä paistan ton 400g (naturel) kanaa (on lautasella seurana sitten myös riisiä, tomaattia, kurkkua ja raejuustoa yms.) ja syön siitä 4 kertaa, ellei Eira syö myös, mutta muutoin siis 4 kertaa siten, että nälkä on poissa sen noin 3 tuntia ja sitten on hyvä syödä taas. Aineenvaihdunnan kannalta siis fiksummin. "Edellisessä elämässä" toi kerralla naamaan hotkaistu määrä oli päivän lähes ainoa ruoka ja muun ajan vaan napostelin kaikkea. Nyt syön 5-6 kertaa päivässä ja napostelulle ei ole oikein tarvetta, vaikka jääkaapin oven saranoita edelleen kulutan jatkuvasti kun on tottunut sen oven availuun.

Enemmän aikaahan tää tosiaan päivästä vie kun joutuu pohtimaan syömisiään, mutta oon todennut sen ihan hyväksi myös päivän rytmin kannalta. Päivä jakaantuu nykyään selvemmin osioihin, eikä ole vaan yksi pötkö.


Toukokuun silmäilyt: Tämäkään ei nyt omaa merkintäänsä saa, koska kerkesin jotenkin katsomaan tosi tosi vähän leffoja viime kuussa. Tää on helppo laittaa tähän perään siis.

Ensimmäinen, ja oikeestaan "viimeinenkin" leffa kantaa nimeä The World's End. Tykkäsin, tykkäsin todella. Tää meni taas kastiin "Ronin kanssa katsotut random elokuvat", mutta ehdottomasti kannatti. Leffa oli hauska ja välillä vähän jopa yllättävä. Snadisti semmonen, öö, fantasia/scifi(?), kun oli yliluonnollisia asioita mukana, mutta silti jotenkin "arkinen": Kiva semmonen sekotus, ja siis oli tosissaan omaan makuun joo.

Ja sitten meidän yökatselut. Meiltä loppui toi Ihmeidentekijät ja siirryttiin katsomaan Uuno Turhapuro-leffoja, kyllä. Ne on tosiaan leffoja joo, mutta en jaksa eritellä niitä tähän. Kaikki Uunot on hyviä, on ollut aina. Lapsena jo heitin ilmoille lentävän lauseen "Uunoa on kiva katsoa karkki suussa". Muistakaa se!


Muuta mukavaa: Mun kesä ei oo oikeestaan vieläkään alkanut. Mä oon ollut vaan kotona ja töissä. Mun kesä vaatii mökkiä, jotta voi alkaa kunnolla! Tai jotain arjesta poistumista.. Harmaa kaupunki pitäisi jättää kerran taakse, jotta saa sen kesäfiiliksen kunnolla. Ensimmäinen mökkireissu tapahtuu ilmeisesti vasta juhannuksena, joka siis on keskikesän juhla, ja mun kesä alkaa vasta siiitä..

En mä muista toista kesää kun olisi ollut näin vähän kesäfiilistä.. Ehkä tää kaikki muu tapahtuma tässä ympärillä on jotenkin ollut tänä kesänä niin paljon tärkeämpää, että ei ole kerennyt ollenkaan tajuamaan edes, että on kesä. On kuitenkin jo kesäkuun puoliväli.. Pää ei vaan tajua, että siinä lukee KESÄkuu..

Kevättä eletään ja odotetaan kyllä todella tota tulevaa mökkireissua. Kaverit kasaan ja taas jollekin random mökille, koska se on se mistä juhannus on tehty. Enkä mä usko, että vaikka kesä alkaisikin vasta Juhannuksen jälkeen, että se olisi muka jotenkin myöhäistä.. Lämpimiä kelejä toivottavasti riittää vielä sittenkin!


No, nyt tää on aika venähtänyt teksti, joten on aika pistää se purkkiin. En tiedä koska jaksan seuraavan kerran taas avata selainta, joten en yhtään tiedä koska tulee lisää tekstiä. Nauttikaa tästä sitten useampaan otteeseen tai jotain. Olipas törkeästi sanottu.. Kuitenkin, nyt loppu!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)