23. kesäkuuta 2019

Juhannus 2019

Se olis nyt tän vuoden juhannus hoidettu pois alta.. Huh! Hauska reissu oli, täytyy kyllä sanoa. Saatiin kasaan hyvä porukka ja löydettiin (Eira löysi siis) tähän mennessä ehkä paras vuokramökki, missä ollaan ikinä oltu. Oli puusaunat ja paljut!

Meitä oli siellä yhdeksän henkeä. Kaikkien kanssa vietetty joskus aikasemminkin jonkinlaista juhannusta jossain, joten porukan osalta ei löytynyt kyllä mitään valittamista. Mökistä itsestään mä löysin yhden ikävän puolen: saunan pitäisi melkein olla erillinen rakennus, jos nukkumatilat on parvella. Siellä tuli jossain vaiheessa tosi kuuma ja jouduin mennä etsimään uutta uinumispaikkaa; se löytyi nyt jo viilenneestä saunasta.


Paljuhan ei ollut mulle kokemuksena vielä tuttu. Oon nähnyt ja kuullut puhuttavan paljuista, mutta en ollut vielä ikinä ollut moisessa. Nyt tuli siihenkin asiaan muutos, ja voisin melkein väittää, että mä olin siellä paljussa enemmän kun muut. Haaveilen jo omasta paljusta.. Se oli yllättävän kiva kokemus. Tokana iltana meillä oli 40 asteista vettä, joka oli ehkä vähän liikaa, mutta hyvin siellä silti viihtyi kun kävi välillä lätäkössä pulahtamassa kylmään veteen.

Ensimmäisen illan hieman humalaiset ihmiset (minä siellä ehkä pääkehittäjänä siis) keksi paljuleikin; viemäri. Kaikki pyörii vaan ympäri paljua (sisäpuolella siis) ja vesi lähtee sen myötä pyörimään siellä myös aika villisti, joten kun itse lopettaa pyörimisen niin se paljun vesi jatkaa ihmisten heittelyä siellä ja se oli ilmeisesti tosi kivaa. Mutta jostain kumman syystä seuraavana päivänä sitä ei saanut enää harrastaa.. Pöh, tylsää. Tehtiin sitä silti pari kertaa salaa.


Meillä oli harvinaisen hyvä ruokatilanne tänä vuonna. Me ollaan Eiran kanssa haalittu tässä aina noilta ilta-aleilta vähän lihaa meiän pakastimeen. Otettiin niitä sitten sieltä nyt reissulle mukaan ja siis pikasella matematiikalla jo pelkästään meillä oli ainakin 11 kiloa lihaa mukana. Ne ei onneks jäänyt meiän kahden syötäväksi, vaan siitä tuli semmonen oma hetkensä siellä kun keskityttiin meiän lihojen tuhoomiseen. Pöytä oli täynnä lihoja laidasta laitaan ja kaikki asettui pöydän ääreen niitä pureksimaan. Kaikki meidän tuoma liha vaan hävisi.

Tosiaan, viime aikoina kirjotellut tosta mun alle 2000 kcal -projektista, ja tolle mökkireissulle se ei lähtenyt mukaan. Tää oli semmonen huijausviikonloppu. Samsung Health sai olla kiinni ton reissun. Huomenna palataan taas takaisin arkeen ja jatketaan sitä fiksummin syömistä.


Siellä oli myös soutuvenemahdollisuus. Ja voin nyt fiksumpana sanoa, että sitä ei kannata lähteä kokeilemaan kun tuulee mahdottomasti. Lähettiin Tomin (yksi kavereista siis) kanssa meinaan sitä koittamaan ja kyllä molemmilta meinasi usko loppua. Tuuli puhalsi ja aallot kuljetti meitä kokoajan vaan kauemmas meidän laiturista ja minkäänlainen soutaminen ei tuottanut haluttua tulosta päästä takaisin rantaan. Jossain vaiheessa iski melkein paniikki päälle ja aloitin apinan raivolla soutamisen, joka jossain vaiheessa auttoi meidän takaisin omaan rantaan, onneksi.. Pelastuttiin. Mun puhelimen latausaukko hörppäsi jossain vaiheessa vettä ja puhelin valitteli oman tovinsa, että pitäisi tarkistaa.. Ei se ilmeisesti kuitenkaan rikki ole.

Veneily ei kuulunut kyllä ton reissun kohokohtiin mitenkään, mutta siitä kerrotut tarinat grillikodassa oli yllättävän hauskoja muiden mielestä. Miksi pitää aina muiden ahdingolle nauraa? Voi kyllä olla, että ihmiset nauroi lähinnä sen takia, että Tomi on niin hyvä tarinankertoja..


Hmm, mitäs vielä.. Eikai mitään? Tässähän tätä tarinaa oli jos jonkinlaista. Kerron vielä pari lyhennettä, jotka kaikkien tulisi tietää: PPM ja KKM. Nää oli tän juhannuksen hitti. Lyhenteethän tarkottaa siis paina paina muurahainen ja kärsi kärsi muurahainen. Jos näistä joskus tulee viraaleja, niin muistakaa, että ne on lähtöisin Tomilta. Näitä viljeltiin kokoaika ja hymyiltiin. "Ja hymyilee"-juttu oli toinen hyvin paljon käytetty juttu, joka jaksaa naurattaa kerta toisensa jälkeen. Nää ei ehkä aukee lukijoilleni silleen kun nää aukes meille tuolla mökillä, mutta tää voi olla ihan kiva muisto kuitenkin kirjottaa ylös.

Nyt tää lopettaa ja hymyilee. Oli mahti reissu ja haluaisin vaan takasin!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)