23. toukokuuta 2013

Mörinää.

Mä rupesin tässä oikein pohtimalla pohtimaan yhtä asiaa. Pohdin jopa niin paljon, että päätin kirjoittaa blogimerkinnän. Ei tähän ehkä pelkästään tästä yhdestä aiheesta tule - kattoo jos keksin jotain muutakin matkan varrella. Varustauduin oikein tätä blogimerkintää varten, kävin vessassa ja otin tuopillisen Coca Colaa.

Tää asia, mitä mä pohdin.. Se on semmonen mihin mä aika usein syyllistyn itekkin, mutta kun muut tekee sitä, niin huomaa kuinka ärsyttävää se voi olla. Turhanpäiväinen vinkuminen asioista, joista ei välttämättä edes mitään tiedä, tai jotain tämmöstä.

Youtubehan on nykypäivänä niin täynnä kaikkia vloggaajia (videoblog), jotka on toinen toistaan surkeampia vinkujia. Siellä on havaittavissa jopa semmonen ilmiö, että jos yksi vinkuja vinkuu jostain aiheesta, niin toisen on pakko vinkua samasta asiasta, koska halutaan ilmaista oma vinkuva mielipide samasta vinkuvasta asiasta.

Onhan se varmasti hauskaa päästä purkamaan päätään sinne jos joku ärsyttää - niinhän tää mun blogikin aikoinaan sai alkunsa, kai. Mut minkä takia aiheiden pitää olla lähes väistämättä negatiivisia? Yksi viimeaikainen trendi on ollut se, kun vingutaan siitä, kuinka "Facebookissa on liikaa huomiohuugoja". Toi huugo nyt oli mun oma heitto, koska en viitsi kirjoittaa tänne sitä, että mitä nimitystä niistä yleensä käytetään.

Mut hei typerät.. NIITÄ KAVEREITA VOI POISTAA SIELTÄ FACEBOOKISTA! Toisaalta.. Nii.. Siin on se, että jos poistaa kaverin, ni sulla ei sitten ookkaan enään 1387 kaveria, vaan 1386, ja sehän on suurin menetys elämäisen kannalta.

Okei, on mullakin muutama kaveri, jotka mä haluaisin poistaa. Ihan vain siksi, koska ärsyttää. Mutta en tee sitä sen takia, koska siitä syntyis jonkinlaista jatkoselvittelyä - ja kun olen kovin huono jatkoselvittelijä. Voihan se siis olla, että näitä tapauksia löytyy myös niistä 1387 kaverista, noilla Youtuben valopäillä.

Mutta oon huomannu myös semmosen jutun, että jos noitten tommosten ärsyttävien tyyppien tilapäivitykset jättää huomioimatta, niin elämä jatkuu taas valoisana. Ei kaikkea tarvitse lukea - ei, jos ei kiinnosta. Miksi pitää ammentaa kiukkua niistä? Miksi?

Eikö olekin aika itsensä kumoavaa tekstiä? Mietin miksi pitää ärsyyntyä jostain, mutta kirjoitan sitä ärsyyntyneessä mielentilassa. Ei se oikeestaan kai haittaa. Tässä vaan nyt ainakin tietää, että mitä ne Youtube-sankarit ajattelee tehdessään niitä videoitaan - ei mitään. Antaa vaan ärtymyksen viedä, ja lopputulos on sangollinen paskaa. Tämä on sangollinen paskaa.

Itseasiassa tässä huomasin senkin, että unohdin alkuperäisen pointtini kun aloin riehaantumaan. Niin siinä vaan käy. En tiedä minkälaista teksti on luettavaksi, mutta en jaksa sitä enään mitenkään muuttaa. Spontaani mielipiteen ilmaisu.

Vai pitäisikö vielä jatkaa kun alkuun pääsi? Jos ärsyttäis ittensä uudelleen ja kattois sitten, että mitä saan aikaseksi. Mulla vaan ei oo nykyään semmosia juttuja hirveesti, mitkä ärsyttäis mua silleen, etten ite olis joskus tehnyt samoin ja ärsyttänyt muita. Toisaalta sekin ärsyttää, etten tiedä miten ärsyttäisin itteäni jatkamaan tätä blogimerkintää vielä pidemmäksi.

Siis kun ei vaan tule mitään, niin silloin ei tule mitään! Ei multa voi vaatia blogin kirjottamista, koska ei mulla oo koskaan aiheita. Antakaa mulle niitä aiheita, niin mä kirjotan! Eikä kukaan ees oo vaatinu mua kirjottamaan, sekin ärsyttää. Minkä takia kukaan ei vaadi mua kirjottamaan, jos mä väitän, että joku vaatii mua kirjottamaan? Yks henkilö on kysynyt, että miksen kirjota.. Yks! Ja sekin kysy vaan! Ei vaatimalla vaatinu.

Ettekä rupee vaatimaan jatkossakaan, koska se vaatiminen on ärsyttävää. Mä kirjotan ku kirjotan, ja olen kirjottamatta kun ei huvita. Mun on mahdotonta pitää tätä blogia yliaktiivisena, koska olen niin epäaktiivinen ihminen. Ei mun elämässä tapahdu mitään sellasta, minkä mä haluaisin tänne jakaa. Tai no joo, koulu loppuu. Rahat on loppu. Opintolaina sotki taas vuokranmaksun. Kesäloma, ei mitään tekemistä. Ei kesätöitä, koska oon niin saamaton ihminen, etten saanu aikaseks mennä työkkäriin ajoissa. Nyt pitää ilmottautua työttömäks kesäloman ajaksi ja elää kesäloma pylly auki.

Minkä takia ihmiselämästä tehdään rahallisesti niin vaikeeta? Jos sä haluat opiskella, jotta voisit saada hyvää palkkaa, niin minkä takia mun pitää velkaannuttaa itteni ensin? Minkä takia mä en saa rahaa, mut työttömät saa? Tai no saanhan mä rahaa, mutta työttömänä saisin enemmän. Mä sentään yritän! Ihmisen pitäis lakata yrittämästä, koska näköjään vielä aikaansaamattomammilla ihmisillä menee huomattavasti paremmin taloudelliselta kannalta.

Enkä haluu ajatella tätä pitkällä tähtäimellä, koska mä olen ihminen, joka elää hetkessä. En kuukauden päässä. Typerää elää kuukausien tai vuosien tähtäimellä. Päivä kerrallaan, ei oo muuta tapaa. Jos mä nyt kituutan opiskeluajan, niin en mä kuvittele, että mä saisin sen sit töihin päästyäni takasin.. Koska en jumalauta saa! Se on sillon tulevaisuutta, ja se ei liity tähän hetkeen mitenkään. Mulle sitä opintotukea, ja paljon! Ja muutaki rahaa hemmetti.

Kattokaahan, onnistuin. Alotin taas ihan leikkimielellä kirjottamaan muka-vihasia asioita, ja sit johdattelin itteni aasinsiltoja pitkin asioihin, jotka sit taas oikeesti rupes ärsyttää ja sain aika spontaania tekstiä. Tähän on kaiketi hyvä päättää.

Terveisin,
Tekko

11 kommenttia:

  1. Kuten sanottu.. No en oikeesti sanonu missään vaiheessa, mutta tää mun kirotus on lähinnä taas muiden pilkkaa. Ja se ärsyttää mua kun muita pilkataan. Hirveetä yleistämistä ja muutenkin paska merkintä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjotus. Ei kirotus. Vaikka voihan tää olla aikamoinen kirous.

      Poista
  2. itse olen työtön tällä hetkellä ja mun mielest työttömiltä pitäs ottaa kaikki rahat pois :D maksaa vuokra ja antaaa ruokakuponkeja =)
    T: Kosjo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei helvetissä! Antaisivat mielummin töitä.. >: O
      t: WWL

      Poista
    2. duunia löytyy aina. eri asia onko motivaatiota ihmisillä mennä ku työttömänä saa samat summat ku joistai työpaikoista. tai sitten ollaan liian nirsoja ettei mennä mihin vaan töihin.

      Kosjo-Setä

      Poista
    3. Työttömätki voidaan luetella niin moneen eri kategoriaan, ettei mitään rajaa. Siksipä siis tää mun merkintäkin on aika yleistämistä. Toiset haluaa töitä, oli ne sit minkälaista paskahommaa tahansa. Toiset haluu suoraan toimitusjohtajan pallille, tai ei suostu tekemään mitään.

      Ite kuulun varmaan lähinnä semmoseen laiskaan porukkaan, jonka mielestä mikään työ ei oo mua varten. Eli motivaatio uupuu lähes kokonaan. Koulun suhteenki tulee välillä semmosia päiviä, kun ei vaan yksinkertasesti voi jaksaa, kiinnostaa.

      Mut oonhan mäki tehny paskaduunia kelan työttömyyskorvauksilla, et toisaalta se on varmaan niin mun mielialasta kiinni. Mut kyl sitä yleensä jää mielummin kotiin siinä vaiheessa, kun tajuaa, että moni työtön saa samat tulot tekemättä mitään - miksi siis itse raatamaan?

      Eihän työttömiä voi saada takasin töihin, kun töihin pääsy on toisinaan suhteellisen hankalaa. Kilpailu on toisinaan aika kovaa, työpaikoistakin.

      Poista
  3. Tosiaan toihan on vaan sitä normaalia ihmisten velkaannuttamista.. jos tahot pärjätä ees hitusen paremmin, kuin normi opiskelija niin sortuu opntolainaan.. ja kun opiskelut opiskeltu alkaa kiroamaan, tulevaisuutta sen lainan takaisinmaksun vuoksi..
    Tuo rahan puutehan johtuu siitäki, että verot nousee.. ruuan hinta on ihan kauheeta ja kaikki mikä tuo hyvän mielen edes hetken niihin tulee lisävero ja/tai ne yritetään kieltää kokonaan..
    Suomi menis ihan hulluks jos ihmisiltä vietäis kokonaan pois esim tupakka ja alkoholi.. mutta en jaksa tuosta sen enempää, koska muuten joku kohta luulis tätä kommenttia sun lisäpäivitykseks! :D

    Tässä sulle muuten uus aihe. Mielipitees siitä, että kaukojunat on 3.6. alkaen savuttomia.. ja muutenkin tupakoinnin rajoittamisesta kaikkialla.. ja mielipitees sähkötupakan käytöstä mm. siitä että tupakkakiellot koskee myös sitä.
    Et oo tainnu tämmöseen asiaan vielä mitään heittää, joten kirjota ihmees tästä asiasta jos/kun huvittaa! :)

    t: WWL

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verot nousee ku tuhannet työttömät makaa himassa ;D

      Sähkötupakka leviää yhtä lailla ilman kautta muittenkin keuhkoihin jotka ei sitä halua. sinäänsä ymmärrän kiellon :D

      vastasin vaikkei multa kysyttykkää xD

      Kosjo-Setä

      Poista
    2. Mun täytyy nyt oikein ihmetellä, että miten tänne on tullut näin paljon kommentteja. Huh! Ensimmäistä kertaa jonkinlaista keskustelua.

      Tupakkatuotteista ja -laista voisin kyllä ehkä kirjotella jotain. Mahdollisesti jos saan itseni taas joku päivä ärsytyksen valtaan. Näistä merkinnöistä syntyy ehkä hieman mielenkiintosempia, kun ensin ärsyttää ittensä lähes äärimmilleen. Ku alkaa sit ite lukea sitä, ni on ku lukin jonku toisen tekstiä, ku ei oo tajunnu mitä on välttämättä kirjottanu.

      Katotaan nyt mitä saan aikaseks. :D Mielenkiinto kirjotella tänne alkaa pikkuhiljaa palata, kun löysi uuden taktiikan.

      Poista
    3. Kosjo... tottakai makaa himassa ku ei oo työtä tarjolla. Siis onhan nuita työpaikkoja, mutta ei kaikilla ole jokaikistä koulutusta mitä ne työt sitten vaatisi.. ja joillaki on sitten vaan muuten ongelmia etteivät kykene töitä tekemään mitä on tarjolla joihin olisi koulutus..

      Nonii! ite huomasin just että omaan blogiin oon kirjotellu viimeks jotai 2kk sitte.. ei sitä aina vaan jaksa/muista.. :D

      t: WWL

      Poista
    4. Minne hävisi WWL:n viime vuoden loppupuolelta tai tän vuoden alkupuolelta se asenne: Merkintä joka päivä. ? :D

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)