9. marraskuuta 2014

Putous 2014 - Sketsihahmot

On sunnuntai, 9.11.2014, isänpäivä, eletään Putouksen jälkimainingeissa. Kävin suihkussa, ajoin parransänkeni ja jätin karvat lavuaariin. Kävin hakemassa tietokoneen makuuhuoneen yöpöydältä ja kannoin sen keittiöön. Otin kupillisen kahvia ja menin tupakalla pohtimaan isoja asioita.

Astuin parvekkeelta sisään, näin juuri keittiöön kantamani kannettavan tietokoneen pöydällä. Laitoin takkini tuolin selkänojalle ja nostin tuolin pois pöydän alta. Istuin alas. Käynnistin selaimen,
Google Chrome, joka on mielestäni oikein hyvä selain.

Kirjoitin osoitekenttään blogini osoitteen ja sukelsin sen syövereihin. Löysin yläreunasta kohdan "Uusi teksti", painoin siitä. Nyt otan huikan kahvia kupistani, kuppi on valkoinen, ja siinä on Heimo Vesan kuva ja teksti "Hello Heimo!". Muki on siis minun vakio aamukahvimuki.

Nyt avaan uuden välilehden ja lähden tutkimaan hieman blogini tilastoja, koska tahdon blogin alkavan mahtavasti tilastoilla.

Blogini ei ole tavoittanut vielä koskaan kovin isoa yleisöä, mutta tietyt blogimerkintäni ovat aina olleet muita suositumpia. Nyt listaan muutamia:
Usko Eevertti Luttinen voittaa!19.2.2012
491
Putous 2012 - Sketsihahmot part. 18.1.2012
262
Putous 2013 - Sketsihahmot part. 16.1.2013
185
Kuten huomata saattaa, suosituimpia merkintöjäni ovat olleet Putous-aiheiset, sketsihahmoihin liittyvät merkintäni. Ei kovin suurta yleisöä, mutta huomattavasti enemmän kuin aiheissa, joissa käsittelen omaa elämääni ja sen ongelmia.

Nyt voisin alkaa kirjoittamaan taas normaalisti, koska tahdon tosiaan käydä näiden uusien sketsihahmojen kimppuun. Eli nyt loppuu dekkari-tyyppinen blogimerkintä, ja alkaa sketsihahmojen analysointi!

Putous 2014 - Sketsihahmot

Aloitetaan ihan rohkeesti vaan Svetlana Rönkkö -nimisestä hahmosta.

Jenni Kokanderin luoma venäjän aksentilla Suomea puhuva hahmo. Ei ole tehnyt muhun vielä mitenkään kovin suurta vaikutusta. Vähän tuhma, ehkä. Omalla tavallaan ehkä ihan mielenkiintonen hahmo, mutta ei mun mielestä selvästikään voittaja-ainesta. Paitsi siinä tapauksessa jos on finaalissa yhden ennakkosuosikin kanssa - suosikin, josta minä itse en pidä yhtään.

Plussaa ehkä ajankohtaisista vitseistään (mm. sukellusvene), mutta siihenhän ne plussat periaatteessa jäävätkin. Hahmo ei vaan ole tarpeeksi typeränoloinen omaan makuuni. Vähän liian arkipäiväinen, ehkä.


No, näköjään päästään heti seuraavaksi tähän, mistä tossa aikasemmin mainitsin - siis ennakkosuosikki, josta minä en pidä.

Eli hahmohan on siis Kristiina "Kissi" Vähä-Hiilari. Mahdottoman ärsyttävä. Melkein niin ärsyttävä, että olis tehny mieli skipata koko hahmo - anteeksi vain fanit. 

Mua periaatteessa ärsyttää tässä hahmossa kaikki. Kiitos vaan Antti Holma. Kissin ääni, ulkonäkö ja periaatteessa kaikki on erittäin hyi.

En muutenkaan hirveesti välitä bodatuista naisista, koska ne on hirveen näkösiä, ja siksi en osaa tykätä tästä hahmostakaan. En osaa edes antaa ainuttakaan plussaa mistään Kissin piirteestä, koska en vaan yksinkertasesti tykkää hahmosta yhtään. No okei, ehkä siinä on se, kun sieltä välillä puskee se miehen ääni esille. Siitä ehkä se ainut hikinen plussapiste. Muuten hahmo on surkea. Hyi.

Seuraavaksi siirrytään toisen melkein yhtä surkean hahmon kimppuun. Mutta ehkä tää on sentään edes jollain tapaa siedettävämpi.

EsatJJH-H = Eli seuraavaksi arvostelen teille Julia "Jusu" Herlin -hahmon. Joka on myöskin harvinaisen, kuten jo sanoin, surkea hahmo. En oo koskaan pitäny ylipuetuista hahmoista, ja jos tämä ei mene siihen kategoriaan, niin ei mikään.

En tiedä onko nykynuoriso oikeesti näin pihalla kun tää Essi Hellénin hahmo antaa käsittää. Toivottavasti ei. Ylipuettu, huonoilla hokemilla varustettu hahmo, joka ei säväyttäny mua missään vaiheessa. Tylsä kun mikä.

Ai miksi ylipuettu? Kukaan ei käytä kahta lippistä samaan aikaan - ainakaan toivottavasti. Ja jos kaksi lippistä laittaa päällekkäin, niin se on mun mielestä jo niin paha ylipukeutuminen, että ei mitään rajaa. Huono hahmo, onneksi putosi.

En osaa oikein enää tätä tehtävääni, musta vaan tuntuu, että esittelen nää hahmot ja kerron liibalaabaa, mutta kokeillaan nyt vielä loppuun tää. Seuraavaksi yksi ihan toimiva hahmo, ylipukeutumisesta huolimatta.

Hahmo, joka on kyseessä, on pyöreähkö Loordi Lally. Henkilökohtaisesti pidän hahmon tavasta puhua. Vaikka sekin on jollain asteella snadisti ärsyttävää, mutta se ei ole niin korvia vihlovaa kun yhden steroidinaisen.

Koska olen itse niin lapsenmielinen, niin ehkä siksi osaan tykästyä lasten suosikkiin. Onhan hahmo ehkä vähän enemmänkin suunnattu lapsille, mutta kyllä se on paras näistä jo arvostelemistani. Hienoa Niina Koponen. Tai ei voi tietää.

Ehkä olen myös omituinen, koska pidän tästä, mutta jokaisella on oma makunsa. Ja tämä iskee muhun omalla tavallaan niin hyvin, että voisin pitää yhtenä voittajaehdokkaana.

Seuraavaksi tulee yks ehdottomasti kauden parhaista hahmoista, vaikka tämäkin on tavallaan ylipuettu, mutta tässä se on tehty täydellisellä tavalla oikein.

Hahmo, josta on kyse, on tietenkin Salme Pasi. Tässä on se jännää, että vaikka ulkokuori antaa kuvan siitä, että kyseessä voisi olla lasten suosikki myös, niin näin ei kuitenkaan ehkä hahmon juttujen perusteella ole.

Läpät on suunnattu niin selvästi työikäisille ihmisille (ja vanhemmille), joita ei välttämättä perheen pienimmät tajua. Mutta onhan se söpö! Kyllä tässä on eniten potentiaalia voittajaksi. Joonas Nordman on osannu tehdä niin hyvän hahmon, että jos tän äänestäjät tiputatte, niin kyllä kilpailun taso laskee harvinaisen alhaiselle tasolle. Siis todella alas.

No sillai kai!


Tähän väliin mun on pidettävä tupakkatauko, mutta koska mä jatkan tätä heti tauon jälkeen tähän näin, niin ette te ees tajua mun käyneen tupakalla. Nii no, ettehän te ees tietäis siitä, jos en olis maininnu.. No, kuitenkin.

Jatketaan tästä seuraavalla hahmolla, joka on,,,

...Loistava hahmo! Rontgoteus Hittavainen, hahmo joka on kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan mahtava. Sen inspiroimana mä otin äsken ton väliloikan tonne tupakallekkin.

Sitä, minkä takia tää oli tallennettu MTV:n sivuille nimellä Joripetteripukki, en osaa sanoa, mutta kyllä tää mun mielestä on Kari Ketosen hahmo.

Hahmo, kuten sanoin, on hyvinkin yksinkertainen, mutta silti erittäinkin viihdyttävä. Tällainen yksinkertaisuus on taidetta. Hahmohan ei siis ole tästä maailmasta, koska mun mielestä se ainakin elää ihan toisessa ulottuvuudessa juttujensa kanssa. Ehkä jonkinasteinen hullu? Hahmo toimii tällaisena muhun!

Seuraavaksi jo pudonnut hahmo, mutta mua se ei kyllä harmita yhtään.

Vartija, joka kertoo vartijoista kaiken. En ole varmaan koskaan tavannut järkevää vartijaa, joten tämä on oiva kuvaus vartijoista. Ari Stevari. Hahmo, joka kiteytti mun ajatukset täysin, mutta oli silti surkea hahmo.

Ehkä se oli niin arkipäiväinen, että sen takia se munkin puolesta sai pudota pois kisasta. Ei ollut herkästä puolestakaan paljon apua, koska se taas soti täysin sitä vastaan, millaisena mä olen tottunu vartijat näkemään. Ville Tiihonen ei kyllä tällä kaudella onnistunut säväyttämään yhtään. Hahmossa ei ollut potentiaalia oikeastaan mihinkään. En osaa sanoa hahmosta ainuttakaan hyvää sanaa, ja silloin se tarkoittaa vaan huonoa.


Seuraava, ja samalla viimeinen hahmo. Tämä iski muhun, mutta harmikseni se putosi liian aikaisin.

En ymmärrä miksei ihmiset ymmärtäny Karjalan Kandalfin nerokkuutta. Tässä oli mukana myös oivaltaminen. Ainakin pari kertaa havahduin siihen, kun sen suusta tuli ihan hyvien hevibiisien lyriikoita. Ehkä ihmiset ei tykkää ajatella hahmoa katsellessaan.

Ei muiden hahmoissa ole mitään sellaista, että sieltä löytyisi se oivaltamisen tunne. Se, kun hoksaa hahmon sanoneen jotain, minkä on kuullut aikaisemmin jossain, ja joutuu miettimään, että miksi se kuulosti niin tutulta. Mari Perankoski teki hyvän hahmon, mille ei vaan osattu antaa sitä arvoa, minkä se todella olisi tarvinnut. Hyvä hahmo! Erittäin hyvä!


No nyt on käyty kaikki hahmot läpi. Ei mitään kovin syvää analyysia vielä, mutta ehkä jos innostun jossain vaiheessa vielä kirjoittamaan lisää, niin saatan kirjoittaa lisää. Sitä ei vielä tiedä, sen vain aika näyttää. Viimeistään siinä vaiheessa tulen haukkumaan Putouksen pystyyn, jos Kissi voittaa Sketsihahmo-kisan.

Olisitte antaneet mahdollisuuden Karjalan Kandalffille. Saatanan äänestäjät! Ette ilmeisestikään ymmärrä hyvän päälle. No ei. Ootte te aikasemmilla kausilla näyttäny sen, että jos joku hahmo on huono, ni se myös lähtee. Nyt vaan mun ajatukset tällä kaudella sotii niin yleistä mielipidettä vastaan. Vaihtakaa mielipiteenne minun mielipiteeseeni, ja palauttakaa Kandalfi ja poistakaa Kissi. Kyllä kiitos! Vaikka se on jo myöhäistä..

Sen enemmittä höpinöittä, jäänemme odottamaan lisää tekstiä. Sitä tulee, jos te äänestätte vääriä henkilöitä jäämään kilpailuun ja jos ne oikeat oikeasti hauskat hahmot lähtee pois.

Ei mulla muuta, johan sitä tekstiä tulikin..

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)