26. marraskuuta 2020

Marraskuun osumat

Viimeisimmästä "kuukauden osumat"-merkinnästä alkaa olemaan jo aikaa, joten olisikohan nyt aika kirjoittaa uusi osa tähän sarjaan? Mä sillon sen merkinnän lopussa sanoin, että jos tämä saa kommentteja, joissa osoitetaan mielenkiintoa kyseistä sarjaa kohtaan, niin siitä tulee oikea sarja tänne.. No, niitä kommentteja ei tullut ja muutenkin tässä on ollut osumat vähän hukassa.


En tiedä onko niitä osumia vieläkään ihan niin paljoa, että niistä ihan merkinnän saisi aikaan, mutta kokeillaan edes. Pari osumaa mulla on heti mielessä, joten aloitetaan vaikka niistä. Ja helpoimmalla osumalla tietenkin ensin.


Ihan ensimmäinen kunnolla kolahtanut asia on Pringlesit. Eikä mitkä tahansa Pringlesit, vaan yhdet tietyt. Mä en siis tykkää Pringlesien omasta mausta yhtään ja sen takia on ollut vaikea tykätä oikeestaan mistään variaatiostakaan, koska se aina pääsee läpi se originaali maku sieltä.. Tää ei ole ihan uusi tuttavuus, mutta nyt se on jotenkin palannut uudestaan ja mun tekisi mieli syödä niitä vain kokoaika.


Siis tämmönen purkki; Pringles, Texas BBQ sauce. Toi mausteseos noissa on siis ihan ykkönen ja mä olenkin pohtinut, että olisi kiva kaivaa se mausteseos jostain omaan tietoon ja ruveta käyttämään sitä ruoanlaitossakin. En tosin tiedä toimiiko se sitten muualla kun näissä.. Näissä on kuitenkin ollut aina hyvin maustetta pinnassa ja se originaali Pringles ei ole päässyt oikeestaan koskaan sieltä läpi.

Pakko mainita tähän väliin, että mä googlettelin tässä oikeaa kirjoitusasua tolle texas bbq saucelle, ja heti ensimmäisenä Google paukautti mulle reseptin texasilaismaiseen grillaussoossiin.. Ehkäpä sitä pitänee kokeilla jossain välissä.

Mutta takaisin Pringlesiin.. Tai no, eipä mulle tästä ole enempää mainittavaa.. Monia erilaisia Pringleseitä on tullut kokeiltua, mutta mikään ei ole toiminut niinkuin tämä toimii. Erittäin suuri suositus tälle siispä.


Toinen mikä mulla oli mielessä, niin ei oikeastaan ole mikään yksi tietty.. Koska siis, marraskuun osumiin voitaisiin nyt listata juustokakut.

Mä yks yö totuttuun tapaani seilasin YouTuben ihmeellisessä maailmassa ja vastaan tuli yhtäkkiä jokin reseptivideo mitä jäin haltioituneena tuijottamaan. Siinä tehtiin mm. juustokakkua. Mun rupesi siltä makaamalta tekemään mieli juustokakkua, mutta ajattelin vielä siinä kohtaa, että ei nyt ole oikein syytä juhlaan, joten ei ole syytä kakkuunkaan.

Muutama viikko eteenpäin ja mun juustokakkuhalut oli niin suuret, että mun oli pakko semmonen leipasta. Ja.. En tähän hätään edes muista, että mikä juustokakku se oikein olikaan.. Ehkä joku kahdenmaun? Suklaa ja vanilja? Ehkä. Se oli sen verran hyvää, että päätin seuraavanakin viikonloppuna haluta juustokakkua.

Tässä kohtaa mä olin kerennyt jo päässäni suunnittelemaan kaikenlaisia erilaisia makuvariaatioita, joten mulla oli nyt suhteellisen selkeitä suunnitelmia. Olin mielessäni yhdistänyt joulun ja juustokakun toisiinsa ja mulla oli mielessä glögijuustokakku, en vaan tiennyt miten sen toteutan. Googletin kyseisellä hakusanalla ja Google löysikin heti, että tämähän on jo keksitty ja täällä on reseptikin sulle valmiina. Lähdin siispä kokeilemaan sitä.


Resepti löytyy tosissaan Valion sivuilta, glögijuustokakku, ja tolla täysin samalla reseptillä minä omanikin tein. Toki mun piti tunkea omat näppini myös sinne sikäli, että glögin minä valitsin itse.. Tai no, meiltä löytyi yhtä glögiä kaapista ja käytin sitä.. Eikä se ollut sama kun reseptissä pyydettiin. Maku oli silti mainio! Toi resepti kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun.

Tossa glögijuustokakussa maistuu oikeesti joulu. Maistuu pohja, maistuu täyte ja maistuu toi ns. kiillekin erikseen. Kaiken tunnistaa suussa tosi helposti, ja se teki kakusta oikeesti todella toimivan.

Ja koska juustokakut on nyt mulle joku juttu ja mun on pakko aina tunkea näppini joka paikkaan, niin kävinhän minä sitten tänään käsiksi tuohon kyseiseen reseptiin ja loin siitä uuden, omanlaiseni version. Mä meinaan keksin, että "turkinpippuria kukaan ei varmasti ole juustokakussa käyttänyt", mutta olin siinäkin väärässä. Turkinpippurijuustokakkuja löytyy, mutta mun omani on tätä Valion glögijuustokakkua myötäilevä, joten mä väittäisin, että mun on parempi kun mitä netistä löytyy. Ja kyllä, kutsun tätä nyt omakseni, vaikka tää on.. No, Valion reseptin pohjalta muokattu. Muutin kuitenkin niin paljon kaikkea, että en tästä kunniaa enää voi Valiolle antaa. Kiitos kuitenkin hyvästä pohjasta, jota on helppo muokata omiin tarpeisiin sopivaksi.

Mun turkinpippurijuustokakkuni reseptin voitte saada mahdollisesti huomenna tai ylihuomenna (tai sitten kun sen kerkeän teille jakamaan), koska mulla on vielä maistaminen edessä. Mä en melkein malta odottaa huomista, mutta pakkohan se on.


Ja koska ollaan kokkaamisen makuun päästy, niin tämä seuraavakin on kokkailua. Jos mä olen joskus teille pizzaohjeen antanut ja sanonut, että "tehkää vain tämän mukaan, älkää kokeilko mitään muuta", niin nyt mun on kumottava ne sanat. En kyllä usko, että olen ihan noin sanonut, mutta jos olen, niin sitten.. No, kuitenkin, me ostettiin tossa yks kerta uusia jauhoja ja uuden jauhopaketin kyljessä oli resepti, jota päätin haluta kokeilla.


Tämä jauhopaketti tässä, muutti minun käsitykseni pizzoista. Tai eihän se tämä jauhopussi ollut, mutta tämän kyljestä löytyvä resepti kylläkin. Se on paljon isotöisempi resepti kun mitä aikaisemmin käytin, mutta on se myös niin eri maailmasta. Sitä kun kerran kokeilee niin ei halua enää palata vanhaan.

Mä en tiedä mitä tälle kuvalle tapahtu, mutta ei siitä kyllä ehkä selvää saa..

Laiskuuttani en jaksa alkaa sitä reseptiä tänne kirjaamaan, mutta mä olen leikannut sen talteen ja tässä on teille kuva siitä. Mä en tarkalleen osaa sanoa, että minkä takia mä halusin leikata ton reseptin tosta talteen, jos se on ton jauhopaketin kyljessäkin aina, mutta no, tulipahan tehtyä. Jos nää jauhot joskus vaikka häviää myynnistä, niin mulla on silti arvokas pala paperia olemassa.

Tää resepti on siis oikeesti ihan eri maailmasta kun se mitä olen aikaisemmin jakanut. Tän tekeminen aloitetaan edeltävänä päivänä, jotta saadaan seuraavaksi päiväksi täydellinen pizzapohja. Ja tämä on täydellinen pizzapohja, aion jankuttaa sitä niin kauan, että se menee teillekin jakeluun.


Tossa on meiän tän viikon pizzaperjantai taikinapallot. Mä olen jo sen verran monta kertaa tolla originaalilla reseptillä tehnyt, että uskalsin siihenkin jo tänään kajota.. Tosin, lisäsin sinne vain pari ruokalusikallista oreganoa ja pari teelusikallista currya – ihan vaan koska mä voin. Lisäsin sinne myös ruokalusikallisen öljyä, mutta uskon sen olleen virhe. Noi ei ollut yhtään niin jämäköitä kun aikaisemmilla kerroilla, mutta en usko niiden myöskään täysin pilalla olevan.. Saa nähdä.

Ja koska en voi ajassa matkustaa huomiseen, niin mun on seuraavaksi lisättävä kuva viime viikon pizzaperjantain sadosta. 


Siis katsokaa nyt niitä.. Jos ne olisi pizzauunissa päässyt vielä paistamaan, niin olisihan ne olleet taivas maan päällä. Tai no, oli ne sitä kyllä ilman pizzauuniakin, koska paistoin ne korkeimmassa asteessa kun meiän uunin saa ja vielä kiertoilmalla. Täydellinen pohja ja hyvin rapsakoituneet täytteet.. Huh huh, tulee ihan vesi kielelle.. Ja taas pitäisi jotenkin jaksaa malttaa huomiseen..


Hmm, onkohan mulla tälle merkinnälle enempää annettavaa.. En oo pahemmin elokuvia tai sarjojakaan kerennyt tässä kattelemaan, joten siltä osa-alueelta mulla ei ole antaa osumia tässä kohtaa.. Käyn siispä pikaisesti vielä jääkaapilla, jos sieltä heräisi jotain melkein unohdettua ajatusta.


No, ei jääkaapista löytynyt mitään, mutta havaitsin keittiössä jotain muuta. Nimittäin pari pakettia Nallen puuroja. Ja yksi niistä on noussut kyllä ehdottomaksi suosikiksi, joten se on ihan pakko vielä täälläkin mainita.


Tää kuva on tosissaan nyt netistä (täältä) lainattu, koska en jaksanut alkaa taas tappelemaan mun puhelimen ja tietokoneen yhdistämisen kanssa. En tiedä miksi niillä on jotain eripuraa, mutta aina saa vääntää ja kääntää, että tietokone tunnistaa puhelimen..

Kuitenkin siis tämä puuro, tämä on sitä jotain! Nallen kaura & vehnälese. Mä halusin kokeilla yhessä vaiheessa kaikki kaupan puurot, koska halusin löytää hyvää vaihtelua aamu- ja iltapuuron välille – eihän sitä samaa puuroa jaksa kokoaikaa syödä.. Tosin tän puuron ensimmäisen kokeilun jälkeen se on ollut aika paljolti niin, että ollaan syöty vaan tätä puuroa. Eira päättää aamupuuron ja minä iltapuuron, mutta hyvin usein kummankin valinta osuu tähän. Mun ehkä vielä useammin. Tämä on hyvää ja tämä ehdottomasti tarvitsi tulla mainituksi.


Minä olen Tekko ja tämä oli marraskuun osumat! Palatkaa sarjan pariin myös seuraavalla kerralla, ei ehkä jo ensi kuussa, mutta ehkäpä taas joskus! Kiitos.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)