27. marraskuuta 2013

...ttuuu!!

Minkä takia.. Voi jumankeka. Eksyin Iltalehti.fi-sivustolla tänään johonkin - mun mielestä - uuteen juttuun. En tiedä, pisti vaan vihaksi. Fiidi.fi, sivu, jossa listataan paskaa.

En tiedä, onko noihin asioihin osallistunut ihmisiä kautta maan, vai onko noi pelkästään jonkun "uutiset on loppu"-ihmisen räpellyksiä? "Kirjoitan näitä, koska en keksi enään muutakaan." Argh. Nyt tulee siis taas tämmönen rage-blogi. Tekko raivoaa.

Ensimmäinen: "5 ihmistä, joita et halua leffassa viereesi"
- Mietin vain, että ketä varten tämäkin on tehty? Kai nyt ihminen itse tietää, että kenen vieressä ei halua istua. Ja mistä sen tietää etukäteen, että jollain on vilkas suoli tai että joku tykkää räpeltää puhelimella? Semmosesta tiedosta ois ollu enemmän apua kun siitä, että kenen vieressä et vaan haluais istua. En mä voi mennä elokuvateatteriin ja kattoo niit penkkirivei silleen, et "jaha, toi tulee juoksemaan vessassa koko leffan ajan, en mene sen viereen." Tsiisus..

Mikä vielä koomisinta, niin noikin on kirjotettu tollein rage-mielialalla. Kirjottaja antaa protippejä. Jos on kova vessahätä, ni istu siellä, mistä on lyhin matka sinne vessaan. Hieman niinku, "no shit, Sherlock!" Arggh! Itseasiassa koko roska on niin täyttä itsestäänselvyyttä, että uutiskynnys ylitetty.

Toinen: "16 rasittavaa FB-tyyppiä - kuka heistä sinä olet?"
- Jumalauta. Anteeksi ruma kielenkäyttöni, mutta nyt on pakko. Ei voi olla vihainen, jos ei hieman viljele kirosanoja. Yhden ihmisen mielipiteet taas listattuna siihen. Kaiken kruunaa muka_hauskat-tittelit, kuten "Sinappikone", "salil eka salil vika" ja "hiljainen kyylä". No joo.

Eiks ois helpompaa kaikkien mielestä sanoa, että kaikki FB-käyttäjät on rasittavia. Jokainen syyllistyy jatkuvasti johonkin noista, tai sitten johonkin niistä aidosti ärsyttävistä piirteistä.

Vauva-jutussa oon pitkälti samaa mieltä, mutta se olikin ainoa. Paitsi että.. Toi urpo joka ton on kirjottanu, ni ei kyllä tajua mistään mitään. Toi miten se kuvailee tota hauskaa sinappikone-juttuaan, on kaukana hauskasta - mutta kyllä siitä näkee, että se on yritetty kirjottaa hauskasti. Pässi, ei kukaan, en ainakaan usko, laita kuvia vauvansa paskasta Facebookiin. Ne on yleensä vielä turhempia juttuja mitä vauva-ihmiset päivittelee.

"Imetin vauvaani!" tai tyyliin tämä.

Ja vielä kolmas: "8 ärsyttävää tapaa - teetkö sinäkin näin?"
- En tiedä, kuinka lihava ihminen on ollut kirjoittamassa tätä, mutta itse lihavana ihmisenä en ole hirveesti joutunu tämmösiin tilanteisiin. Jos joku kärry on jossain kaupassa keskellä kulkuväylää, niin sivuilta pääsee ohi - tai jos ei pääse, niin kärryssä on jumalauta renkaat, joiden avulla se siirtyy. Yks mojova potku kärryyn ni siirtyy sivuun saatana.

Ja jumalauta toi "bussituppisuut".. Saatanan idiootti toi kirjottaja. Jos näkee, että ihminen alkaa venkoilemaan, niin voi kysyä asiasta. Itsekkin olet muutoin "bussituppisuu" ja samalla saatanan ärsyttävä. Jos huomaat, että toinen haluaa pois, niin päästä se. Itse ujonakin ihmisenä tiedän, miten vaikeeta se suu on avata oikeissa paikoissa. Sillon sitä tuppaa näyttää asioita elein, odottaen, että toinen alottaa juttelun, jolloin on paljon helpompi lähteä mukaan. Älä ite ole siis "bussituppisuunedessäkyhjöttävätuppisuu" vaan väistä saatana.


En enää jaksa näitä listoja tässä tutkia, mutta sen verran voin vielä tehdä, että listaan itse tähän yhden listan.

2 ärsyttävää asiaa Fiidi.fi-sivustolla:
1. Kirjoittajat. Ei todennäköisesti suurtakaan pohjatyötä tehty aiheiden eteen. Usein aiheet kaikenlisäksi turhia ja erittäin itsestäänselviä. Mukahauskoja juttuja viljellään, koska luullaan, että se on ihmisistä hauskaa kun kirjotetaan asiat huvittavasti. Ei, huvittavuus ei synny vääntämällä.

2. Aiheet. Kuten jo sanoin, ei mitään pohjatyötä. Aiheet kirjotetaan vaan oman mielen mukaan. Ehkä snadisti saatetaan ottaa huomioon joitain vanhoja uutisia, tms., joista selviää jonkin ihmislauman heikkouksia.


Kiitos, nam! Lopettakaa, koska vielä on hyvä perääntyä. Oikeesti.

Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

  1. Olethan lähettänyt tämän juttusi tiedoksi myös Iltalehdelle? Itse nimittäin lähetin juuri sinne vihaisen palautteen samasta aiheesta ja toivon todella, että joko lopettaisivat koko Fiidin tai muuttaisivat tyystin sen konseptin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mul oo tapana tehdä asioiden eteen muuta kun venkoilla omassa blogissani. Asioista on tietysti kiva valittaa, mutta mun mielestä on turhaa lähteä siitä tekemään sen isompaa numeroa.

      Ja hei, mä oon huomannu, että on olemassa myös ihmisiä, jotka jakaa noita listoja Facebookissa.. Kai se siis on jonkinasteista suosiota saavuttanut - ikävä kyllä. Eli ei se varmaan ihan heti tule loppumaan, kun vasta on vauhtiin päästy. :(

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)