3. toukokuuta 2015

Om nom.

Hyvää sunnuntaita arvon lukijakuntani. Mä haluan nyt pitkästä aikaa kirjottaa teille tästä aiheesta, josta mä en nyt ole hirveesti pitkiin aikoihin kirjottanut. Muistattehan te vielä nää mun ainaiset merkinnät tästä mun "kaikkea turhaa pois"-projektista?

Mä voisin alottaa vaikka sillä, että koitan ettiä vähän päivämääriä ja kirjottaa teille sit kuinka kauan olen ollut ilman mitäkin.

12.1.2015 jätin kokonaan sipsit pois mun ruokalistalta. Ja se on pitänyt. Vaikka kotonakin on monta kertaa ollut sipsiä tarjolla, niin olen pysynyt päätöksessäni. Ainuttakaan palaa sipsiä en ole tunkenut suuhuni noin neljään kuukauteen. Se oli aluks tosi vaikeeta, koska olin tosiaan semmonen sipsien suurkuluttaja - enpä ole enään.

Samoihin aikoihin lupasin, että vähennän limun juontia. Se ei ole vieläkään loppunut kokonaan, mutta vähentynyt huomattavasti. Kuukaudessa saattaa mennä 2-4 kpl 0,33l tölkkejä. Se on iso askel mulle, koska vielä viime vuoden puolella meiän jääkaapissa oli aina limua ja sitä tuli siispä aina juotua.

2.3.2015 kirjotin, että en ollu sillon juonu energiajuomia ollenkaan kuukauteen. Arvatkaa mitä? Samalla tiellä ollaan. Mä en ole juonut ainuttakaan energiajuomapulloa tai -tölkkiä ainakaan noin 3 kuukauteen. Ei ole tehnyt edes mieli. Sillon kun niitä lopettelin, ni se oli vaikeeta ja aina välillä piti ostaa yks, mut nyt ei oo tarvinnu lainkaan.

Samassa merkinnässä olin laskenut, että en ollu syöny hampurilaisketjujen roskaruokaa vuoteen ja kahteen kuukauteen. Sekin pitää edelleen. Nyt tosin oon ollu ilman hampurilaisia vuoden ja neljä kuukautta. Kahen kuukauden päästä puolitoista vuotta ilman. Mä en usko, että tuun koskaan enää sortumaan niihin. Siltä musta vaan tuntuu.

Ja sitten tää mun ikuinen ongelma. Oon aina näissä ilmottanu, että pyrin vähentämään syömistä. Eli kutistan annoskokoja ja tälleen. Tiedättekö mitä? Nyt se on onnistunut ihan itsessään. Ei mun tarvii enää syödä niin paljon, koska tuun täyteen paljon vähemmästäkin. Tietenkin niitä poikkeuksia on kun on jotain ylitsepääsemättömän hyvää ruokaa, ja tulee satsattua.. Mutta ne on huomattavasti harvemmassa nykyään!

Sen mä olen varmaan teille jo muistanut sanoa, että nykyään katon kaupassa (tosin vielä vasta pasta- ja leipäosastolla) sen terveellisimmän vaihtoehdon. Vähentäny huomattavasti kaikkea vaaleeta pois ja ottanut tummempaa tilalle.

Sit tuli vielä näin loppuun yks juttu mieleen: Valmisruoat. Mä en tosissani tunge niitä sotkuja enää suuhuni. Kaikki ne maistuu samalle ei-millekkään/pahalle. Mielummin näkee vähän enempi vaivaa ja tekee ite jotain vähä parempaa syötävää. Ei saa niin paljoo kaikkia lisäsotkuja valmisruoistakaan sit.

Kaiken tämän tahdon päättää kertomalla teille salaisuuden: Olen pudottanut noin viisi kiloa pois.

Eihän se vielä mitään maatamullistavaa ole, mutta hyvä alku - mulle. Jos toi on lähteny vaan sillä, et on jättäny kaiken turhan pois ja vähentäny syömistä (+lisännyt kävelymatkoja), niin saattepa nähä sitten, kun kesällä lisään taas vähän liikuntaa (jos nyt jostain onnistun saamaan uudet rullaluistimet tai jos joku lähtee mun kanssa heittelään korista tai potkimaan jalkapalloa).

Nyt kun tän osaa ottaa ihan rennosti ilman sen suurempia paineita, niin kaikki sujuu loistavasti.

Terveisin,
Tekko

1 kommentti:

  1. Vois itekki alkaa taas pyöräilee, jos jokupäivä sit pyöräilisin sinne potkiin jalkapalloa! :D

    -WWL

    VastaaPoista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)