8. toukokuuta 2015

PeBlog: Kolome!

Nyt aletaan olemaan kyllä niin lähellä loppua jo, että oksat pois! Tän hetkinen työmaa vaan alkaa olemaan sillä mallilla, että työt siellä loppuu aikasemmin kun työharjottelu. Ehkä meille on lisähommia, koska kouluun meneminen - siivoomisen uhalla - ei oikeestaan innosta.

Tästä viikosta ei ole oikein mitään sanottavaa. Se meni omalla painollaan ja jälleen kerran teistä, jotka koputtelitte sitä puuta, oli valtava apu. Viikko vaan vilahti silmissä.

Tän harjottelujakson aikana on oppinu aika hyvin sen, että opettajien sanoihin ei kannata aina luottaa. Lähes päivittäin ollaan odoteltu lisätarvikkeita työn edistymisen suhteen, mutta kaikista lupailuista huolimatta niitä ei ole koskaan näkynyt. "Tuon tänään, tai viimeistään huomenna kaakelimaalia", eikä kyseinen maali ole vieläkään saapunut perille, vaikka se alkuviikosta meille sanottiin. Ei koululla siis ainakaan ole tarkoituksena edistää oppilaidensa luottoa työnantajiin tms.

Ja itseasiassa toinen epämukava asia minkä huomasin tässä menneellä viikolla oli taas kerran se, että opettajat puhuu niin paljon ristiin. Jonkinlaista kommunikaatiokatoa? Toinen neuvoo toista ja toinen toista. Mitä teet? Odotat, kunnes saat mahdollisimman selvät ohjeet. Odotellessasi huomaat, että työmaalle on ilmestynyt lisää työmiehiä, jotka samaisella kohteella tekevät uusia muutoksia. Tää ei ainakaan silleen lisää mitenkään - ainakaan mun kohdalla - tota oma-alotteisuutta.

Ei sitä uskalla alottaa ite mitään, koska tekee kuitenkin toisen ja kolmannen henkilön mielestä väärin, koska on kuunnellut ensimmäistä. Suhteellisen epämukavaa. Tästäkin tosin syytetään todennäköisesti oppilaita, koska opettajissahan ei ole vikaa. Opettajathan syyllistyvät ainoastaan monisteiden unohtamiseen, mutta mitään muuta väärää ne ei tee. Aivan liian monta vuotta koulua käyneenä voin sanoa, että näin se oikeasti menee - ainakin Hyriassa.

Kaikki tämä karsii omaa motivaatiota töitä kohtaan. Jos kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä, mutta silti pitäisi tehdä jotain ja tekeekin väärin.. Onko siinä mitään järkeä? Ei. Itse olen vahvasti selvien ohjeiden kannalla, jotta työnteko sujuisi ja olisi edes hieman mieleistä.

Mutta se taas siitä. Ensi viikolla lisää. Puuta saa muuten vieläkin koputtaa, koska mua pelottaa aina keskiviikkopäivät. Sillon tulee useimmiten se fiilis, että viikko alkaa hidastumaan. "Huomenna vasta torstai.. Sit vasta perjantai.. Plaah."

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)