21. syyskuuta 2018

21092018 | Taidekko?

Tupakoimatta 28 päivää, 11 tuntia ja 51 minuuttia. Eli semmoset neljä viikkoa, huh. Rahaa säästetty 183,21 €.

Ja yksi asia mihin olen nyt viime päivinä vasta kiinnittänyt kunnolla huomiota: tänä aikana olisin normaalisti polttanut 569 tupakkaa. Melkein 600 tupakkaa? Tässä kohtaa mä olen jotenkin järkyttynyt. Poltinko mä noin 600 tupakkaa kuukaudessa?

Kyllä se kannattaa miettiä kappalekohtaisesti. "Noin aski päivässä" ei kuulosta normaalin tupakoijan korvaan miltään, ekäi välttämättä edes "noin 20 tupakkaa päivässä" kuulosta silleen pahalta. Mutta melkein 600 tupakkaa kuukaudessa, huh, jotenkin se vaan särähtää mun korvaan pahasti.

Ja ei, en ole ottamassa semmosta roolia, että paasaisin tupakan vaaroista ja yrittäisin saada ihmiset lopettamaan. Mun puolesta ihminen saa tupakoida jos mieli tekee. Tupakoivat ihmiset ei ärsytä mua, mutta mua ärsyttää ihmiset, jotka tunkee nokkansa toisten valintoihin ja yrittää vaikuttaa niihin jotenkin. En mäkään olis ikinä lopettanut vaan sillä, että joku ei pidä siitä kun tupakoin. Jos on mielenkiintoa lopettaa, niin se lähtee kyllä ihmisestä itsestä.


Mun ei kyllä pitänyt puhua tupakasta. Hemmetti. Välillä lähtee vähän laukalle. Mun oli tarkotus alottaa tää blogimerkintä sillä, että laitan noi tämänhetkiset tilastot vaan tohon alkuun ja jatkan nopeesti muihin aiheisiin. No, alotetaan nyt se päivän oikea asia:

Me katottiin tossa eilen teatterilla semmonen dokumenttielokuva kuin: Exit Through the Gift Shop. Sen jälkeen meillä oli rinki, jossa yritettiin purkaa ajatuksia elokuvasta ja taiteesta. Olin miettinyt tarkasti, että mitä mieltä mä olen mistäkin ja odotin omaa puheenvuoroani. Puheenvuoron saatuani, aloin kertomaan asiaani, ja hups: ajatusmaailma olikin yhtäkkiä muuttunut. Olin miettinyt mitä on taide ja yhtäkkiä taide ei ollutkaan enää yhtään sama kun mitä olin äsken miettinyt sen olevan.

Mä yritin sanoa, että graffitit on taidetta, mutta ne nopeesti tussatut sotkut ei ole. Yhtäkkiä ne tussatut sotkut ei ollut sotkuja, vaan nekin oli jollain tapaa taidetta.

Taide on ilmeisesti hyvin liukuva käsite. Kun mä kuuntelin muiden ajatuksia taiteesta, niin mun oma käsitys asiasta muuttui kokoajan ihan täysin. Se oli, hmm, vähän niinku hiekka käsissä: aina ku yritti tarttua siitä kiinni ni se valu sormien välistä pois.

Voiko taiteen määritellä jotenkin? En usko. Taiteen on pakko olla hyvin vahvasti muuttuvaa, koska mun käsityskin siitä on niin muuttuvaista. Joo, siis kyllähän taulujakin voi katsoa monella eri tapaa ja näin se taulu on aina vähän erilainen. Onko taide siis jonkinlaista muutosta?

Vau, nyt mun aivoihin ilmestyi musta aukko. Kaikki hiekka on taas valunut pois mun käsistä. En saa tästä kyllä nyt mitenkään kunnolla kiinni.


Tämmöstä. Toi on hyvä dokumentti, voin suositella kyllä kaikille. Se kertoo siis katutaiteesta ja/tai katutaiteilijoista. Mun ajatukset on nyt palasina, enkä saa edes tätä mitenkään fiksusti ulos. Mä linkkasin tosiaan tohon dokumentin nimeen jonkun nettisivun missä se on arvosteltu. Katsokaa sieltä mikä se on.

Joo, ei mulla muuta. Äkkiä kasaamaan toi aivopalapeli, että ei loppupäivä mene solmussa. Tää merkintä on kyllä ihan niillä rajoilla, että tekis mieli olla julkaisematta. Tää ikäänkuin levisi vaan käsiin.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)