21. elokuuta 2019

Uusi paras kaveri!

Tehdääs taas tämmönen blogimerkintä ilman sen suurempaa ajatusta. Tai onhan mulla muutamia aiheita, joista haluaisin kirjoittaa, joten onhan siinä jonkinlainen ajatus.. On vaan jotenkin mukavampaa ajatella, että ei olis ajatusta.. Öö, outoa.


Eli tosiaan tää mun uus kone on saapunut! Tai siis, onhan tää ollut mulla nyt jo 12.8. lähtien, mutta kuitenkin.. Se olikin mielenkiintoinen projekti hakea paketti omatoimisesti, pyörällä. Lähin tosiaan intopiukeena polkemaan tonne saapumispaikkaan, n, 1,3 km päähän. Otin semmosen vähän isomman kestokassin mukaan ajatuksella, että kuljetan sen siinä. Pääsin perille, sain paketin tiskin takaa ja totesin vaan, että toi on lähes mahdotonta kuljettaa pyörän kanssa kotiin.

Yritin kikkailla sitä sinne kestokassiin, mutta tajusin kyllä tosi nopeesti, että ei se mahdu sinne. Sit rupesin sommittelee sitä pyörän kyytiin jotenkin ja siis sainkin ihan toimivan ratkaisumallin aikaan. Lähin kuljettamaan sitä ja tiesin, että tää vähän päälle kilometrin mittainen matka tulee kestämään kauan.. Kuljettuani jonkun matkaa, kuulin takaani vaimean "Vesku!" huudahduksen. Käännyin katsomaan ja huomasin, että tien viereen on pysäköitynä auto, jossa istui meidän naapuri. "Vesku hei, tarviitko paketille kyytiä?" Tuumailtuani tovin vaihtoehtoja, päädyin vastaukseen, että kyllähän nyt kyyti kelpaa! Paketti autoon ja auto matkaan. Itse hyppäsin pyörän selkään ja lähdin polkemaan vauhdikkaasti kotiin.

Se oli yllättävän kivutonta loppujen lopuksi. Kiitos naapurin.


Kotona sitten kone seinään ja tutustumaan uuden koneen ihmeisiin. Toki se asenteli ensin kaikkea, teki asetukset ja mitä kaikkea muuta. Sitten se käynnistyi! Se oli hieno hetki. Äkkiä asentelemaan kaikkia tarpeellisia ohjelmia ja muuta mukavaa. 

Asensin Originin, joka siis on nykyään jotenkin pakollinen sovellus jos tahtoo pelata The Sims 4. Sen jälkeen pistin The Sims 4:sen ja siihen hommaamani lisäosat asentumaan. "Tänään ei näköjään vielä pelata.." pohdin kun latausajat oli jossain 20 tunnissa. Siirtelin kuitenkin tota meidän mokkulaa eri paikkoihin ja yritin löytää sille parhaimman lokaation, joka löytyikin, ja latausajat tippui ihan inhimillisiin lukemiin.

The Sims 4 käyntiin ja ette usko.. Se käynnistyy silmänräpäyksessä! Latausikkunat kestää muutamia sekunteja ja kaikki pyörii niin hienosti! Aikasemmalla koneella tosiaan pelin käynnistyminen vei oman 1-10 minuuttia, ja siis se ei tarkottanut vielä sitä, että olisi päässyt pelaamaan.. Piti vielä avata "maailmojenhallinta", joka vei 1-10 minuuttia, sitten vielä piti käynnistää pelattava perhe, joka vei noin 1-10 minuuttia.. Pahimmassa tapauksessa pelaamaan pääsi noin 30 minuuttia sen jälkeen kun oli pelin avannut.

Nyt pystyin tekemään ton kaiken alle minuutissa. Mitä?! Voiko pelejä pelata ilman, että pitää vaan odottaa kokoaika? Ja tosiaan, mä pyöritän tota nyt täysillä grafiikoilla ja se pyörii niin sulavasti.. Aikasemman koneen kanssa joutui säätämään asetukset ihan minimiin ja piti yrittää etsiä netistä vielä mahdollisia peliä nopeuttavia modeja.. Huh huh.


Oon ollut ihan super tyytyväinen tähän koneeseen. Vaikkakaan en ole vielä kerennyt kokeilemaan muita pelejä tai ominaisuuksia, mutta toi The Sims 4:n toimivuus olikin mun ensisijainen tarkoitus. Ainakin siis nyt kun on The Sims 4-kausi, joka voi nyt ilmeisesti kestää vielä pitkään kun toi peli tuntuu siltä kun se olisi jotain ihan uutta.. Kaikki toimii vaan niin paljon paremmin ja se tekee pelaamisesta niin erilaista.


Tää on tosiaan nyt ensimmäinen blogimerkintä tällä koneella, mutta tän kohalla ei mitään tuntuvaa muutosta ole tapahtunut. Ei tää uus kone sentään omaan kirjottamiseen ole vaikuttanut. Ehkä semmonen pieni ero on, että tää teksti tulee aina reaaliajassa tohon näytölle. Aikasemmin siihen saattoi kertyä pientä viivettä ja teksti tuli ikäänkuin vähän sormien perässä. Se ei tosin koskaan häirinnyt mua, niin en jotenkin ajattele, että elämä olisi siltä osin parantunut. Sormet kuitenkin tuntee näppäimistön sen verran hyvin, että voi kirjottaa tekstiä, vaikka ei edes näkisi mitään.

Seuraavaksi pitäisi tehdä tähän blogimerkintään kansikuva, tai mikä se kuvitus nyt ikinä onkaan. Tykkään itse kutsua sitä kansikuvaksi, joten olkoon se sitä. Se tarkoittaa siis sitä, että pitäisi käynnistää Gimp 2 – sekin käynnistyi hetkessä, vau! Nyt multa kylläkin puuttuu koneelta kaikki ladattavat fontit, joten voi olla, että tän päivän kansikuvasta tulee normaalia tylsempi.. Ei anneta sen haitata, kai.


Mun piti kirjottaa jostain toisestakin aiheesta, mutta se unohtui, ja ehkä ihan hyvä niin. Kirjottelin jotenkin tosi täpinöissäni tätä, joten tätä tekstiä tulikin jotenkin tosi paljon. Hmm, eikai me tätä enempiä suotta venytellä. Tämä oli tässä.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)