9. elokuuta 2019

Uusi tietokone?

Mun tietokone alkaa tulemaan jo oman tiensä päähän. Tai se on oikeestaan kyllä osottanut niitä merkkejä jo hyvin pitkään..

Koska mun muisti ei toimi niin pitkälle, niin mä jouduin vähän kaivella koneen tietoja, jotta mulle selvisi se, että tää on ostettu joskus 2013. Tai no, 2013 tähän on luotu semmonen kansio kun "Program Files".

Mä oon ite tosi huono tietokoneiden kanssa. Mä uskon kyllä, että kaikki koneen tiedot löytyy jostain, mutta en osaa niitä etsiä. Toisaalta ei niitä tähän hätään enää tarvita. Ja jos tietäisin tietokoneista jotain, niin olisin ehkä osannut huoltaa tätä jotenkin oikein ja tän käyttöikä olisi pidentynyt sen myötä. n. 6 vuotta on kumminkin aika hyvä elinkaari suhteellisen halvalle pakettikoneelle. (Tykkään nykyään laskea näitä prosentteina, ja tää kone on ollut 20% mun elämästä mun mukana.)


Nyt kuitenkin tein sen päätöksen, että tarvitsen uuden koneen.

Uudelta koneelta mulla ei ole muita vaatimuksia kuin nämä; sillä on kiva tehdä grafiikkaa, sillä on kiva kirjoittaa ja sillä on kiva pelata erinäisiä pelejä (mm. Sims 4, koska mä en varmaan koskaan kasva siitä yli).

Onneksi on kavereita, jotka asioista tietää jotain. Käytin siis ainakin kahta ihmistä häikäilemättä hyväksi ja pakotin ne etsimään mulle parhaan edullisen tietokoneen. Kahta siksi, että kaksi päätä on parempi kun yksi.

Eilen sitten sain WhatsAppiini viestin, että Gigantissa olisi joku hyvä ja halpa. Tai siis, että sillä hinnalla se on tosi hyvä. Menin heti tutkimaan asiaa ja yritin vielä tarkistella faktoja eri suunnilta. Aloin tutkimaan myös vaihtoehtoja sen maksamisen suhteen ja sitten tapahtui se mitä ei pitänyt vielä tapahtua; mä tilasin sen puolivahingossa. Täytin mun tietoja siihen ja katselin niitä maksuvaihtoehtoja, mutta se kokoajan tarjos mulle, että "Maksa koko hinta nyt".. Painoin siitä, koska aattelin, että se ohjaa mut vielä jollekin sivulle, mutta ei.. Tilausvahvistukset ja kaikki tuli sähköpostiin.

No, olin asettanut siihen 6 kuukauden osamaksun ja sieltä se nyt sitten ilmeisesti ensi viikolla tulee lähimpään postitoimipisteeseen. Varmistelin vielä kovasti, että eikai minua nyt vaan vedetty nenästä ja tilasin jotain roskaa, mutta kuulema ei. Se on ilmeisesti parasta mitä sillä hinnalla saa. Siis pakettikoneiden osalta.

Tiedän, tiedän, että ostamalla osat erikseen ja kokoamalla itse olisi voinut saada paljon paremman, mutta.. Niin.. Mä oon mä. Mä ehkä pärjään tolla.


Konehan kantaa semmosta nimeä kuin; HP Pavilion Gaming 690-0808no. Ja jos tossa nimessä on jotain liikaa tai jotain liian vähän, niin se johtuu tosiaan tietämättömyydestäni. Nyt joku ammattilainen osaisi poimia tuolta ne tärkeimmät "speksit" ja laittaa ne tähän kaikkien ihailtavaksi. Mä ymmärrän toistaiseksi vaan sen, että 8. sukupolven teho on mulle se tärkein. En tiedä miksi, mutta näin mulle sanottiin.

Ja kuulostaa toi SSD-juttukin tärkeeltä, koska sen avustuksella kaikki käynnistyy silmänräpäyksessä. Ja se on kärsimättömälle ihmiselle, niinkuin minä, todella tärkeää.

Ja jos ajatellaan Sims 4:sen pelaamista, niin tärkeintä melkein on muisti. Tästä mun nykysestä en tiedä, mutta tässä on ilmeisesti tosi vähän muistia ja Sims pyörii hyvin takkuillen. Tossa tulevassa on 8gb keskusmuistia ja sen pitäis olla vähintään tuplat (ellei enemmänkin) tähän mun nykyseen.

Ainut mikä tossa kuulema huolettaa on toi 180 W virtalähde. Virtalähde kuulostaa siltä, kun se huoli tulisi jossain kohtaa siitä, että se ei jaksa antaa virtaa tolle koneelle tarpeeksi? Miksi siihen sitten olisi laitettu tuommoinen, jos se ei ole hyvä? No, tietäjät tietää, minä en.


Oon kuitenkin aika innoissani. Olin määrittänyt itelleni n. 600 euron katon tohon hommaan, ja nyt löytyi vähän alle 500€. Ja että se on kuulema hyvä. Pitkäikäisyydestä en tiedä, mutta toivotaan parasta. Mä haluaisin vaan semmosen masiinan, mihin voisi luottaa mahdollisimman pitkään.

No, eipä siitä nyt sen enempiä. Kertoilen sit kun se kone on saapunut ja olen päässyt sitä kokeilemaan, että onko se mistään kotoisin.

Ja tosiaan, älkää suuttuko mun tietämättömyydestä. Ottakaa se käsi pois sieltä naamalta, koska tietokoneet, eikä autotkaan, kuulu tän miehen osaamisalueeseen. Osaan paremmin asioita kuten The Sims 4, ruoanlaitto ja blogit.. Kyllä, mun kiinnostuksenkohteita on haukuttu ennenkin naisellisiksi.. Minkäs teet?

Terveisin,
Tekko

1 kommentti:

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)