23. elokuuta 2019

Vuosi tupakatta (ihan kohta)!

Nyt pitää äkkiä kirjottaa, koska kohta pitää mennä! Lähdetään tänään viikonlopuksi Viroon. Ammattimaisena reissaajana olen jättänyt kaiken tälle viimeiselle päivälle, ja töiden takia vielä ihan viimeisille tunneille. Hienosti minä!

Mistä mun siis piti tulla äkkiä kirjoittamaan.. No, se näkyy varmaan kansikuvassa ja otsikossa. Tänään on silleen aika historiallinen päivä, että olen ollut vuoden tupakoimatta! Ja lupasin kirjottaa tupakasta seuraavan kerran vasta kun olen ollut vuoden ilman, joten tässä tämä nyt sitten olisi.

Ajallisesti vuosi ei ole vielä ihan tullut täyteen, mutta en ole silloin enää Suomessa, saatika koneen ääressä. Tällä hetkellä mun sovellus näyttää 11 kuukautta, 30 päivää ja 16 tuntia. Voitte onnitella minua joskus tossa 21 aikaan – ellen ole ratkennut jo silloin.

En tiedä mitä tähän lisäisi, koska mitään uusia kuoppia ei ole tullut vastaan. Viimeisen vaikeuden jälkeen kaikki on sujunut ongelmitta.


Ja siis ajatelkaa, kaikki lähti vain päätöksestä. Tai oikeestaan pohdinnasta, joka muuttui päätökseksi. Kopioin tähän nyt vuosi sitten tekemäni Facebook-tilapäivityksen:

Oiskohan toi äskeinen tupakka ollut viimeinen? 🤔 Se kun on kovin muodikasta olla savuton nykyään. No, kokeillaan nyt ainakin.

Kokeilu tuotti hyvää tulosta. Ja siis toi muodikkuus ei todellisuudessa liittynyt siihen oikeesti millään tavalla. Päätös tapahtui lähinnä sen takia, että Eirakin oli just lopettanut ja tahdoin itsekin säästää vähän rahaa. No, rahaa ei nyt suoranaisesti säästynyt, mutta ei se mennyt savuna ilmaankaan. Se vaan, hmm, hävis.


Haluatte kuitenkin vielä kuulla näitä tän sovelluksen tilastoja, eikö niin? Hyvä on, täältä pesee:

– Olen jättänyt polttamatta 7294 tupakkaa.
– Olen pidentänyt elämääni 91 päivää.
– Olen säästänyt aikaa 607 tuntia sillä, että en ole seisoskellut tupakalla.
– Ja jos raha olisi johonkin säilytykseen mennyt, niin sitä olisi siellä tällä hetkellä 2371 €.

Olkaatten hyvät. Toivottavasti toi inspiroi jotain muutakin lopettamaan, vaikka en mikään tupakoinnin lopettamisen puolestapuhuja olekaan. Tupakansavun haistaminen on toisinaan vieläkin ihan kivaa (ei siinä tapauksessa, jos se on pinttyneenä vaatteisiin).


Nyt riennän pakkaamaan! Kiireen takia tuo kansikuva nyt on mitä on..

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)