19. syyskuuta 2020

Haluatteko Putousta?


Hmm, olen taas viettänyt aikalailla hiljaiseloa. Se johtunee kai siitä, että ei tässä elämässä oikein ole tapahtunut mitään. Tääkin päivä on mennyt taistellessa väsymystä vastaa ja oikeestaan vaan silmäillessä Big Brother kaksneljäseiskaa. Hauskaahan tässä on se, että lähes kaikki päivät on olleet tätä samaa.

No okei, olen mä tässä kerennyt opetella korjaamaan vaatteita. Parsimaan, ehkä? Vai miksi sitä kutsutaan kun ommellaan vaatteesta reikä kiinni? No, sitä kuitenkin. Se on ihan hyödyllinen taito kyllä. Mä oon ihan varma, että olisin oppinut ton jo joskus kauan aikaa sitten, mutta ilmeisesti en ole koskaan vaan viitsinyt edes kokeilla. Se on itseasiassa ihan yllättävän rentouttavaa hommaa – ja aika menee nopeasti.

Oon korjannut omia boksereitani nyt ison pinon, pari paitaa, Nellan yhen lelupupun vaatteen ja viimeisimpänä mä irrotin mun yhestä hupparista rikkinäisen vetoketjun ja ompelin sen umpinaiseksi. Tai siis, silleen.. No, se huppari on nyt yläkautta riisuttavaa mallia.

Ja kaiken tämän ohella on tullut tuijotettua televisiota. Ja oikeestaan vaan jo aikaisemmin mainittua BB:tä. Välillä toki myös Possea ja.. Tuleeko sieltä vielä mitään muuta katsottavaa? No, tänään alkaa ainakin Putous Allstars, joten se ainakin liittyy tuijotettavien asioiden joukkoon.


Putouksesta puheenollen, mitä olisitte mieltä jos mä tekisin myös semmosen paluun vanhaan? Tää Putous-kausi kun kantaa tota Allstars-lisäliitettä, tarkoittaen siis mm. joidenkin vanhojen näyttelijöiden paluuta. Jos tää kausi tarjoaa meille katsojille ihan uudet sketsihahmot, niin kiinnostaisiko ihmisiä lukea mun kömpelöitä arvosteluita sketsihahmoista?

Mä tein tämmösiä arvostelumerkintöjä joskus, hmm, ehkä viimeksi vuonna 2014, ja sitä ennen muistaakseni jokaiselta sitä edeltävältä kaudelta. Ne on ainoita merkintöjä mun blogissani, jotka kerää vieläkin tasaisesti lukijoita – yllättäen tosin aina uuden Putouksen alkamisen aikoihin.

Se oli semmosta, hmm, ränkkäystä.. Aivot on nyt sen verran solmussa, että en keksi tuolle sanalle fiksua suomenkielistä vastinetta. Sijoittelua se kai on, mutta toi kuulostaa typerältä. Pointti nyt kuitenkin on siis se, että mä arvostelen hahmon ulkoasun, hokemat ja ajan kanssa myös ns. kasvutarinan, ja järjestän ne täällä jonkinlaiseen minua miellyttävään järjestykseen parhaimmasta huonoimpaan, tai huonoimmasta parhaimpaan.

Se oli joskus aikoinaan mun mielestä tosi hauskaa hommaa, mutta sit näyttelijät alkoi vaihtumaan liian tiuhaan tahtiin ja mun mielenkiinto arvosteluita kohtaan vaan laantui. Ja ehkä siinä tapahtui sekin, että jotenkin ajattelin, että tää mun blogi ei ole oikea alusta semmoselle.. Ehkä ajattelen niin vieläkin, mutta kai sitä voisi tämmösen spesiaalikauden takia uhrautua? Jos siis on niin, että näyttelijät luo uudet sketsihahmot. Mainoksesta oon ymmärtänyt, että "vanhat näyttelijät tuo vanhat sketsihahmonsa lavalle", joka olis kyllä kaikinpuolin huono lähtökohta. Putous kun on jotenkin aina perustunut – ainakin siis mulla – uusiin pudotettaviin sketsihahmoihin.

Toki siinäkin, että vanhat hahmot ottelisivat uudestaan vastakkain, olisi oma kiinnostavuutensa.. Se vaan tarkottaisi sitä, että tästä syksystä jäisi pois kokonaan uudet sketsihahmot, joita kai olen tavallaan odottanut. Ne tuo aina mukanaan semmosen oivaltamisen ilon, jota välillä kaipaan. Toisaalta, mitä enemmän mietin tätä asiaa, niin sitä enemmän mua alkaa kiinnostaa myös vanhojen hahmojen uusintaottelukin.. Voisko olla kaksi osiota, uudet ja vanhat sketsihahmot? Pliis?

Olisi nimittäin hauska nähdä eri kausilta eri näyttelijöiden eri hahmoja, vastakkain. Ne voisi olla hahmoja, jotka on pudonnut mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja saisi nyt mahdollisuuden kertoa hahmon tarinaa.. Mitään vanhoja voittaneita hahmoja en tahdo nähdä, koska ne on jo nähty. Putouksen koukku on nimenomaan siinä miten sketsihahmot kasvaa jakso jaksolta (, sitä ei selvästikään kaikki ne äänestäjät tajua, mutta minkäs teen – minä en rahojani tommosiin tuhlaa. Yleensä sieltä äänestetään potentiaalisimmat pois, koska "suosikkinäyttelijä" on tehnyt jonkun ha-ha-hauskan hahmon)

Mutta herättääkö teissä mielenkiintoa semmonen, että tehtäisiin täälläkin spesiaalin vuoksi paluu vanhaan? Jos kukaan ei sano mitään niin teen päätöksen itse, mutta jos joku on ihan ehdoton ja sanoo ei, niin sitten ei tehdä. Tosin jos sitten taas tulee toinen, joka sanoo joo, niin sitten otan oikeudet taas omiin käsiini.


Mulla ei ollut tänään mitään oikeeta asiaa mistä olisin tullut kirjoittamaan, joten tästä tuli näköjään tämmönen; Putous lähti viemään. Sainhan mä tässä ehkä hieman aivojani hereille, vaikka eikai sitä enää tähän aikaan olisi tarvinnut..

No, ihmetellään tulevissa merkinnöissä. Mitä ikinä ne sitten onkin?

(Mä en ole siis lukenut tulevasta kaudesta mitään, joten jos täällä nyt oli jotain semmosia kohtia, jotka olisi voinut lukemalla jonkun artikkelin selvittää, niin antakaa minulle anteeksi.)

Terveisin,
Tekko


Edit: Nyt ensimmäisen jakson nähtyäni voin sanoa, että mitään arvosteluita ei ole tulossa. Ei pysty. Tää mitä tämä ensimmäinen jakso tarjosi, eh.. Oli kaukana siitä mitä mä odotin. Tää on käytännössä ihan eri formaatti. Onkohan jossain kerrottu, että alkaako näiden Allstars-jaksojen jälkeen uusi oikea kausi? Jos jakson parasta antia oli se kun jonkun pokka petti, niin.. Ei se kyllä hyvää lupaa. Ja näitä oli kaiketi tulossa vain neljä jaksoa? Toivon kovasti, että tämän ajanhukan jälkeen saadaan jotain parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)