7. syyskuuta 2020

MON: Kolmas kuukausiraportti

Se olis aika taas vähän kirjotella Minulla on nälkä-päivitystä kuukausiraportin muodossa. Pilatakseni kaikkien tunnelman heti kättelyssä täytyy sanoa, että kehitystä ei oikeastaan ole tapahtunut. Mun painonpudotus meni ilmeisesti rikki.

Mitä mä sitten suotta aikailemaan sen enempää, heitetään nää kuukauden tulokset nyt suoraan tähän ja keskustellaan sitten siitä mistä keskustellaan, eikö niin?

9.-15.8. – Välisenä aikana paino oli jopa noussut hurjat +0,1 kg.
15.-22.8. – Paino oli jostain syystä noussut aika huomattavasti tällä kyseisellä viikolla. En edes muista selitystä. Kuitenkin +1,2 kg lisää.
22.-29.8. – Tällä viikolla tultiin sentään taas alas, jopa -0,4 kg verran.
29.8.-5.9. – Tässä välissä muutos oli taas onneksi alaspäin -0,2 kg.

Kuten ehkä nokkelimmat siellä osasi jo laskea, niin takapakkiahan tässä on taas otettu. Viime kerralla paino oli pudonnut -22,6 kiloa, kun se tulos enää on vain -21,9 kiloa.


Mä en tiedä mitä mun oikeestaan pitäisi tehdä, että saan tän homman taas etenemään oikeaan suuntaan. Mä olen syönyt todella vähän ja aina välillä jopa kärsinyt nälästä, silti sitä painoa tulee takaisin. Siis ajatelkaa nyt, mä syön vaan 3 kertaa päivässä ja paastoan siihen päälle 16 tuntia, mutta mitään ei tapahdu.

Nyt mä olen toki alottanut sen lenkkiharrastuksen taas, joten ehkä se olisi nyt se asia, mikä muuttaa tän suunnan taas oikeaan? Ihan suoraan sanottuna mua turhauttaa tälläkin hetkellä suunnattomasti. Joku voi siellä ajatella, että jotenkin mä syön väärin tai jotain, mutta mun mielestä en. 

Mä syön pari leipää, kinkulla ja juustolla, joskus harvoin kananmunalla, aamupalaksi, siinä kello 12 aikaan. Seuraavan ruoan tähtään johonkin 15-17 välille, joka on yleensä päivän lämmin ruoka, se on milloin mitäkin. Annoskoot on pysynyt hillittyinä, enkä ole oikeestaan päästänyt itseäni edes ähkyyn aikoihin. Nykyään syön oikeestaan silleen, että tunnen nälän hävinneen ja sillä hyvä. Viimeinen ruokailu tapahtuu siinä kello 19 maissa, jolloin mä yleensä tykkään tehdä marjoista ja/tai hedelmistä smoothien. Smoothien sekaan laitan yleensä mysliä, jota sitäkin vain ns. sallitun määrän (kyllä, olen katsonut paketin takaa).

Mun ruokailuissa ei voi mitenkään olla mitään vikaa. Ellen sitten syö liian vähän ja se taas tekee jotain temppujaan? Mä en ainakaan enää ymmärrä.


Kuitenkin, sanon vielä kerran, mä olen alkanut lenkkeilemään. Ja mä teen sitä tosiaan hyvin määrätietoisesti, joka on ikäänkuin uusi asia tässä hommassa. Aikaisemmin se on ollut "käyn lenkillä jos huvittaa"-meininkiä, mutta nyt mulla on selkeä tavoite siinä, että käyn vähintään kolme kertaa viikossa. Toistaiseksi se on myös toteutunut. Sitten siinä sivussa on kaikki satunnainenkin liikunta, mm. menneellä viikolla kävin hakkaamassa nyrkkeilysäkkiä 20 minuuttia.

Ja tästä lenkkeilystä tulee nyt oma osansa tätä MON-projektia. Joo, projektin nimi on "minulla on nälkä", mutta kyllä te ymmärrätte; tämä on enemmän elämänmuutos-homma kun vain ruokavalio kuntoon-homma.

Lenkkiukko-merkinnässäni kävin läpi sitä edeltävät lenkkisuoritukset, joten tässä merkinnässä aion käydä sen jälkeiset ja tätä edeltävät suoritukset läpi, koska nyt tää alku on mun mielestä hyvä kirjata ylös. On sitten myöhemmin hauska kattella omia suorituksiaan.

Tiistaina 1.9. kävin lenkillä. Kokonaismatka 4,15 kilometriä, kesto 34:05. Hölkkää yhteensä 12 minuuttia.
Keskiviikkona 2.9. kävin myös lenkillä. Kokonaismatka 4,76 kilometriä, kesto 40:56. Hölkkää yhteensä 14 minuuttia. Tässä mukaan astui jo 3 minuutin hölkkäpätkät, joka onnistui loppujen lopuksi yllättävän hyvin. Kunto senkun kohenee.
Lauantaina 5.9. oli toistaiseksi viimeisin lenkkini. Kokonaismatka 5,41 kilometriä, kesto 45:30. Hölkkää lenkistä oli jo jopa 16 minuuttia. Hölkkäosuuksien pituus kasvaa nyt huminalla, koska tällä lenkillä oli jo 4 minuutin hölkkäpätkä.

Kaikki hölkkäosuudet mitä toi sovellus multa on vaatinut on toteutunut. Mä en lopeta sitä ennen kun sovellus antaa luvan, koska tää on nyt vaan tehtävä. Ja siis se uskomaton fiilis mikä tulee joka päivä siitä kun ylittää itsensä, se jos jokin motivoi.

Tänään mulla olis taas lenkkipäivä. En vaan tiedä mihin väliin sen enää upotan, koska kello 21 alkaa Big Brotherkyllä, olen kyttääjä – ja lenkkiaikana kyseinen kellonaika on myös mun mielestä paras. Mä ehkä joudun tekemään niin, että lenkkipäivinä BB katsotaan sitten lenkin (ja suihkun) jälkeen Ruudusta. Ehkä niin on paras, jos Eira suostuu.

Lenkeistä on muuten pakko mainita vielä sen verran, että mulla on tosiaan käynnissä aina kaksi trackeriä – eli siis suorituksen seuraajaa. Toinen on mun älykäs kelloni ja toinen on tuo Start running-sovellus. Ne on molemmat päällä syystä. Kello seuraa kaikkea, kun taas toi toinen sovellus antaa lähinnä ohjeita valmentajan tavoin. Start running-sovellus kaikenlisäksi on hyvin epävarma, koska se on tuhonnut jo kahden mun suorituksen tilastot, joten oon päättänyt antaa sen toimia vain ja ainoastaan valmentajana, ja siinä se on ollut oikein hyvä.

Ja siis toi Start running-sovellus antaa aina määrämittaiset lenkit. Se alkaa jostain ja päättyy johonkin, mutta eihän se niin oikeassa elämässä mene. Kun tää sovellus päättää, että lenkki on nyt ohi, niin mä oon ottanut tavaksi sen, että yritän hölkätä siitä sitten kotiin. Toistaiseksi oon onnistunut olemaan suhteellisen lähellä kotia, joten oon jopa onnistunut tässä. Todellisuudessa siis kun sanoin noille lenkeille noi hölkkäosuudet, niin ne ei ole 100% täyttä faktaa. Mitä oon kelloa välillä seurannut, niin lenkkeihin on tullut semmonen 2-3 minuuttia extrahölkkää tästä kyseisestä syystä. Mutta eihän se oli lainkaan huono asia.


Kuukausiraporttikin saa lisää mittaa kun ottaa mukaan uusia osuuksia. Ja siis tiedättekö, tää ns. raportin kirjottaminen saa aina uuden motivaation heräämään. Jos on vähän jo kerennyt kyllästymään siihen, että tulokset nönnönnöö ja kaikki nännännää, niin kun tämän kirjoittaa, niin on taas täynnä tarmoa. Mä odotan jo illan lenkkiä!

Palaillaan tän aiheen parissa taas luultavasti vasta ensi kuussa, mutta muiden aiheiden parissa toivottavasti jo tuota pikaa. Ei mulla kyllä tällä hetkellä ole aiheideoita, mutta ehkä niitä taas jostain ilmenee. Nyt, ei mulla muuta.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)