3. lokakuuta 2020

MON: Neljäs kuukausiraportti

Tänään ollaan taas jännän äärellä. Kuukausi on taas kerran vierähtänyt siitä kun viimeksi kerroin Minulla on nälkä-projektin etenemisestä. Tänään, ihan kohta, aion astua vaa'alle ja katsoa kaikki mahdolliset prosentit, koska en ole sitä aikoihin tehnyt. Mä oon ton uuden vaa'an hankkimisen jälkeen tyytynyt katsomaan vain painon, koska muiden tietojen katseleminen on muka liian ison työn takana.

Mä olen painon kanssa aikalailla vieläkin jumissa, joten siitä syystä mun on aivan pakko nyt viimeistään tutkia prosentit. Uskoisin, että mun rasva on muuttunut jossain määrin lihakseksi, koska tässä on tullut urheiltua ja kaikkea, mutta paino on vaan samoissa lukemissa.

Viimeksi katsoin kaikki prosentit, hmm.. 20. heinäkuuta, eli siitäkin alkaa tosissaan jo aikaa olemaan. Tänään siis verrataan tuloksia tuohon kyseiseen päivään ja katsotaan, että ollaanko edetty yhtään mihinkään.. Pikaisesti vilkaistuna ainakin painon suhteen ollaan tultu tuolta heinäkuusta alaspäin, mutta nyt selvitetään tosissaan loputkin.


Mutta ennen kun mennään niihin prosentteihin yhtään sen syvemmin, niin käydään tämän kuluneen kuukauden viikot läpi.

5.-12.9. – Paino oli tullut ylöspäin +0,1 kg. Ei mitään hirveän vakavaa siispä.
12.-19.9. – Tällä kertaa ihan hyviäkin uutisia, sillä paino tuli -0,4 kg alas.
19.-26.9. – Paino taas kerran nousi, hmm.. No, toki vain +0,3 kg, mutta kuitenkin.
26.9.-3.10. – Paino tullut alas -0,9 kg.

Toi paino on heitellyt ennen tätä viimeisintä viikkoa hyvin paljon, muutos on saattanut olla ihan melkein kilokin päivässä johonkin suuntaan. Se on ollut semmonen hyvin epävakaa. Nyt tämä viimeisin viikko on jotenkin tehnyt painosta vakaamman ja nyt ei ole ollut kovin suuria heittoja. Onko se sitten hyvä vai huono, en tiedä, mutta uskoisin sen olevan hyvä jos se nyt vihdoin lakkaa heittelemästä ihan hirveesti.


Sanoin, että käydään prosentitkin vielä läpi, mutta en ehkä halua mennä siihen.. Luultavasti edellinen vaaka on näyttänyt mulle jatkuvasti vääriä tuloksia, tai sit mä olen onnistunut tässä vaan kasvattamaan rasvaprosenttia.. Uskomatonta.

No hyvä on.. Rasvaprosentti on tullut ylöspäin +5,4 % ja lihasprosentti taas vuorostaan muka laskenut -6,8 %.. Repikää siitä jotain huumoria.. Joku tässä ei nyt varmastikaan pidä paikkaansa, koska kuulostaahan toi nyt ihan pikkusen väärältä. Mä olen urheillut ja tehnyt kaikkea, mutta rasvaprosentti vaan nousee ja lihasprosentti tulee alaspäin? Pitäisikö mun siis vaan jäädä lojumaan sohvalle, jotta prosentit menisi oikeisiin suuntiin? Mä arvasin, että ei tätä ois kannattanut tehdä, tää rupes vaan ärsyttämään.

Näitä tuloksia ei saa ottaa liian vakavasti, näitä tuloksia ei saa ottaa liian vakavasti.. Ajatellaanpa vaikka nyt niin, että edellinen vaaka näytti väärin ja nyt mulla on oikeat tulokset mun käsissäni. Tai siis ei varmastikaan ihan oikeat, mutta paremmin suuntaa antavat. Ja nyt kun mulla on nämä tulokset, niin mun seuraava tehtävä on lähteä parantamaan näitä! Positiivisuuden kautta!


Tiedättekö muuten minkä virheen mä olen aika usein – ellen aina – tehnyt? No, mä käyn vaa'alla aina puhelin kourassa, koska mun täytyy ottaa päivittäin tuloksesta kuva. Äsken kävin vaa'alla uudestaan, koska halusin vielä varmistaa noi prosentit, joten tällä kertaa jätin puhelimen pois. Mun painokin oli jostain kumman syystä pudonnut n. 0,3 kg (keittiövaaka tosin näyttää, että mun puhelin painaisi vain 240g).

Mietin, että lasken nyt sen n. 300 g pois tosta alkupainostakin, mutta en näe siinä sittenkään mitään järkeä. Helpompi se on nyt mennä sen mukaan, että toi puhelin on osa mua. 

No, lasketaan nyt kuitenkin se kokonaistulos, koska sitähän kaikki on tänne tullut tutkimaan; sehän on nyt niinkin paljon kun -22,8 kg.


Sitten teitä toki kiinnostaa myös mun urheilusuoritukset, eikö niin? Vai olenko mä jostain syystä ainoa? No, mennään siihen nyt kuitenkin seuraavaksi, koska se on kuitenkin nykyään osa tätä.

Hölkkäsuorituksien osalta täytyy sanoa, että kehitystä on taas ollut. Mä oon nimittäin pystynyt nyt hölkkäämään jopa 9 minuuttia putkeen! Kyllä. Oon huomannut, että hölkästä yleensä ne ensimmäiset 2-3 minuuttia on pahimmat, mutta sen jälkeen se menee kuin itsestään. Eli periaatteessa kai pystyisin jo hölkkäämään enemmänkin, vai? Haluan kuitenkin kehittyä ton sovelluksen vauhilla, joten en lähde keulimaan. Siitä puheenollen, seuraava lenkki pitää sisällään yhteensä 24 minuuttia hölkkää; 4+6+10+4. Tauot hölkkien välissä on 1-2 minuuttia, joten ei siinä hirveesti levätä.

Toinen sovellus kertoo, että mulla on 3 suoritusta menneen 7 päivän osalta, jotka voitaisiin nyt käydä vielä pikaisesti läpi. 

Sunnuntaina 27.9. kävin lenkillä, jonka kokonaismatka oli 4,16 km, kesto 34:27. Hölkkää yhteensä 22 minuuttia, huh.
Maanantaina 28.9. kävin myös lenkillä, jolloin kokonaismatkaa kertyi 3,97 km, kesto 35,11. Ainin, nyt muistankin tämän reissun. Tää oli semmonen kun halusin kokeilla oikeeta juoksua. Tein ohjelman, joka sisälsi 8 kertaa puolenminuutin juoksua ja yhden 8 minuutin pätkän hölkkää. Tää oli ehkä sikäli virhe, että mun jalat oli sitten kipeet ja lenkit jäi vähän tauolle.
Torstaina 1.10. vasta seuraava lenkki, jonka pituus oli 4,66 km ja kesto 39:39. Hölkkää tuli nyt yhteensä se 23 minuuttia.

Ihan hyviä aikoja alkaa olemaan noissa jo – mun mittapuulla. Mä joskus tosiaan kuvittelin, että mun henkilökohtainen keskinopeus on n. 6km/h, mutta eihän se ihan niin olekaan ollut. Mun perus kävelyvauhti on luultavasti jotain luokkaa 5km/h. Nyt näillä mun lenkeillä tosin keskinopeus on pyörinut siinä 7,1km/h, että joo, on sitä vauhtiakin tullut.

Alkuun mä jouduin hirveesti keskittymään siihen, että saan pidettyä sopivan tahdin kokoaika, mutta nykyään se tulee kuin itsestään. Hölkkäosuuksien jälkeen vauhti ei putoa ihan minimiin, vaan saatan jatkaa ihan hyvälläkin vauhdilla siitä. Kehitystä siispä siinäkin. Hengittäminen on helppoa niin lenkillä kun lenkin jälkeenkin, joten mikäs tässä ollessa.


Mutta joo, ei tässä kai sen enempää auta jaaritella. Hommat toimii ja kaikki menee jotakuinkin eteenpäin. Ihmetellään tän aiheen parissa taas semmosen kuukauden kuluttua.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)