31. maaliskuuta 2021

MON: Sipsiä ja salsaa


Mun pitäis varmaan pitkästä aikaa päivitellä teille vähän Minulla on nälkä -kuulumisia. Ei sen takia, ettäkö te sitä kaipaisitte, vaan lähinnä siksi, että mulla alkaa ote lipsumaan. Tästä ei nyt kuitenkaan tule mitenkään virallista MON-päivitystä, mutta mun on tosiaan ihan pakko päästä kirjottamaan, jotta saan paketin kasaan asian tiimoilta.

Mitenkö tämä on alkanut lipsumaan, sinä kysyt? No, mä olen alkanut sallimaan itselleni ihan liian monia herkkupäiviä. Tai huijauspäiviä, mitä ne nyt ikinä onkaan. Lauantai on hyvä pitää huijauspäivänä, mutta siitä mä olen lähtenyt soveltamaan; keskiviikko on pikkulauantai, eli pikkuhuijauspäivä. Tän päivän herkut mä vielä itselleni sallin, koska ne on jo suunniteltu etukäteen, mutta sen jälkeen loppuu keskiviikkona herkuttelu.

Eikä sekään olis paha jos yhtenä keskiviikkona herkuttelis, ei.. Mutta se alkaa muodostua jo tavaksi, joten siihen on äkkiä puututtava. Painon suhteen ei ole vielä tapahtunut mitään radikaalia, joten ei sikäli mitään hätää, mutta kyllä elämään pitää jonkinlaiset rajat asettaa.


Mun herkuttelupäivät pitää sisällään yleensä sipsiä ja salsaa (ei se tanssi). Sipsien suhteen mä olen ehkä taas eniten huolissani, koska eihän salsa ole mitenkään paha asia.. Ehkä. Mä olen monta kertaa tännekin kirjottanut, että sipsit on mun suurin heikkous, eikä se ole siitä mihinkään muuttunut. Mä olen hyvinkin heikko jos kaupassa tulee joku uutuus-sipsipussi vastaan; pakko ottaa testiin. Ja kun niitä sipsejä tuntuu taas tulevan uusia kuin sieniä sateella, niin kokoaika pitäisi olla ostamassa uutta sipsipussia kokeiluun.. Ja sitten siinä on se seuraava ongelma; niitä ei voi vaan maistaa, koska koko pussista on maksettu, se myös syödään. Ja sitä ei voi jättää kaapinpohjalle odottamaan vaikka seuraavaa lauantaita, koska ne menee kaapissa aina huonoksi. Ja muutenkin.. Seuraavana lauantaina pitää olla freshit herkut.


Mulle on aina ennenkin toiminut se, että tulen jostain asiasta kirjottamaan tänne. Joten josko nyt taas saisi itsensä kasaan herkkupäivien ja sipsien suhteen? Kerran viikossa herkkupäivä ja silloin pitää valita, että onko se sipsiä vai jotain muuta.. Ja vaikka tässä oonkin sipseistä paasannut, niin yleensä noi herkkupäivät on pitänyt sisällään myös jäätävän kasan irtokarkkia.. Eli tässä on mennyt sikäli aika huonosti.

Mutta kuten sanoin; painon kanssa ei ole tapahtunut mitään radikaalia. Että sikäli tässä ei ole mitään huolta.. Mä vaan mietin, että jos tämän antaa taas jatkua tämmöisenä, niin jonain päivänä huomaan, että syön sipsejä joka päivä ja paino on noussut takaisin sinne 130 kg tietämiin. Sitä mä en enää halua.


Me ollaan ruvettu kattomaan aika paljon telkkaria Maxin nukkumaanmenon jälkeen. Ja yleensä nykyään lähes aina silloin mussa herää se fiilis, että pitäisikö kuitenkin siirtää paastoa ja syödä vielä jotain.. Oon onnistunut sen välttämään hyvinkin monta kertaa, mutta jaksanko enää kauan? Toivon mukaan jaksan, mutta se vaatii tätä puuttumista nyt.

Mitä mä siis oikeesti haluan, on se, että mun paino tulisi vielä ainakin sen 10 kg alaspäin. Mä luulen, että se tulee tapahtumaan sitten kun rullaluistelukelit alkaa, koska sitten mä menen! Rullaan ja rullaan, niin paljon kun vaan kerkeän! Mä oon sitäpaitsi jo päättänyt, että aion panostaa tänä vuonna siihen hieman ja ostan täysin uudet rullaluistimet! Siis ihan uudet, semmoset mitä ei oo kukaan ennen mua käyttänyt! 

Rullaluistelu on ehkä paras urheilumuoto. En tiedä edes miksi, mutta siitä minä vaan tykkään. Nyt ostin kyllä ihan normiluistimetkin, mutta niitä kokeiltiin vaan kerran ja sitten ne jäi sään ja muun takia vaan lojumaan.. Onneksi ne ei kutistu, eikä niissä ole parasta ennen -päivää, niin ehkä niitä voi hyödyntää joskus tulevaisuudessa.. Se luistelu ei ollut ihan niin mukavaa kun rullaluistelu, mutta se johtuu ehkä täysin siitä, että niillä ei pääse kiertämään kaupunkia, vaan niillä ollaan yhdessä ja samassa paikassa.


Hmm.. Kerrottakoon vielä se, että yleensä huijauspäivien jälkeen mulle tulee se 1-2 kg lisää, ja silloin mä taas aina herään ja päätän, että "tämä viikko syödään sitten tosi terveellisesti!" Yleensä sitten saan sen huijauspäivän aiheuttamat lisäkilot viikon aikana karistettua, mutta sitten on jo uusi huijauspäivä, että tämä on tämmönen kehä.. Sen takia nyt vaan odotan, että pääsisin harrastamaan mulle rakasta urheilulajia ja polttamaan niitä ylimääräisiä kaloreita silleen kivalla tavalla. Ja jos saisi taas muutenkin urheilusta enemmän kiinni kun ilma alkaa lämpenemään ja mahdollisuus lenkkeilyllekin taas aukeaa.

Kerrankohan mä kävin tänä talvena lenkillä.. Se oli semmosta varovaista taapertamista, että en oikein inspiroitunut.. Päinvastoin, kaikki liikunta jäi. Ainut mitä tässä nyt on lähiaikoina tehty on liittynyt Maxin kantamiseen, tai muuten ollut jonkinlaista hyötyliikuntaa. En mä sitä tuomitse, mutta on se tosi vähäistä jos haluaisi kalorien palavan.


Tähän päätän tämän itseni ripittämisen. Nyt otan opikseni siitä mitä olen taas kirjoittanut ja paranen taas ainakin hetkellisesti ihmisenä.

Lipsuminen, tai lupsuminen, on se mun pahin ongelma siinä kohtaa kun en enää kirjoittele joka kuukausi asian tiimoilta. Helppo antaa vaan olla ja tehdä asiat taas uudella, huonommalla tavalla. En tiedä pitäisikö kuukausiraportit ottaa taas käyttöön, vai mitä ihmettä mä teen.. Toisaalta kun ton painon kanssa just ei ole tapahtunut mitään, niin tuntuisi typerältä kirjoittaa joka kuukausi vaan "ei muutosta", tms. Mutta siinä olisi kuitenkin se muistutusaspekti, jota selvästi kaipaan..

No, ihmetellään sitä tulevaisuudessa.

Terveisin,
Vesa-Matti


P.S. Siis vieläkin mä alotin lopputervehdyksen "Terveisin, T..." 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)