6. toukokuuta 2022

Päänsärkyinen siivoojajäbä

Mun koko viikko on käytännössä mennyt päänsärkyä kärsien, enkä edes ole varma mistä se johtuu. Iltasin kun oon mennyt nukkumaan niin oon vaan toivonut, että huominen päivä olisi parempi. Eilen aamulla mä olin hetken aikaa aika onnellinen kun en tuntenut päänsärkyä, mutta ei siinä kauaa vierähtänyt kun se jostain jo ilmeni. Tänään aamulla heräsin ja kerkesin taas olemaan hetken jo aika onnellinen, mutta sitten se taas tuli. Ei tänään niin voimakkaana kun aikaisempina päivinä, mutta semmosena, että sen olemassaolon huomaa.

En oo oikein tästäkään syystä kyennyt koko viikkoon tekemään mitään ja siksi tää viikko on tuntunut kovin turhalta. Aamusta iltaan päänsärkyä, eikä edes lääkkeet auta. Ainut mikä on vähän auttanut, niin oikeanlaisen asennon löytäminen sohvalla ja siinä pysyminen.

Vahvin veikkaukseni on, että toi johtuu niskasta. Alkuviikon kun vietin pelkästään niska mutkalla puhelimen ääressä, niin kyllä sen on täytynyt jotenkin vaikuttaa. Eilen illalla yritin runnoa niskaani mahdollisuuksieni mukaan ja tänään päänsärky on ollut jo pienempää, tästä tämä johtopäätös.

Tänään kuitenkin kun oli jo vähän parempi fiilis ton pään kanssa, niin mä aloin tekemään asioita. Heräsin 10 aikaan – joka on aika harvinaista – ja rupesin melkein samantien siivoamaan – joka on vielä harvinaisempaa. Ei siis siivoominen ole itsessään niin kovin harvinaista multa, mutta se, että alan heti herättyäni tekemään jotain. Yleensä mä vaan keitän kahvin ja lojun kahvikupillisen kanssa sohvalla kunnes koen olevani hereillä. Tänään keitin toki myös kahvia, mutta hörpiskelin sitä siivoilujen lomassa.

Sain noista ns. yleisistä tiloista matot pois lattialta ja pöydiltä pyyhittyä kaiken lattioille. Sen jälkeen otin imurin pois kaapista, kytkin sen seinään ja aloin sen kanssa kiertää taloa. Toki se oli siis myös päällä, vaikka en sitä vaihetta erikseen maininnutkaan. Imurinputki vaan kilisi kun viikon roskat meni putkea pitkin. Eikä siinä vielä kaikki! Ajattelin, että kun kerta matotkin on nyt poissa, niin voisin ihan mopata lattiat. Ja näin myös tapahtui.

Lattiat kiiltää puhtauttaan, hyvä minä! Tämän lisäksi mä vielä öljysin meidän ruokapöydän. Tämä olisi pitänyt suorittaa vasta loppuvuodesta, mutta mä ajattelin, että kun olen nyt yksin ja sillä on hyvää aikaa rauhassa kuivua, niin miksikäs ei? Meillä on siis semmonen lankkupöytä ja mä oon päättänyt pitää sen hyvässä kunnossa, siksi öljyäminen. Se on öljyämisen jälkeen aina niin hienon näkönen, eikä se öljy sille mitään pahaa tee, niin kai sitä voi öljytä puolen vuoden väleinkin.

Eikä siinäkään vielä kaikki! Mä kävin autotallista hakemassa maalipurkin ja maalasin meidän olohuoneen.. Tuota.. Millähän nimellä noita kutsutaan? Siis kun on verhokiskot, joissa liikkuvat verhot, niin meillä ainakin niiden edessä on vielä semmonen.. No, ompas vaikea selittää. Kotelo? Voiko se olla kotelo? Ehkä se voi. No, semmosen ihme kotelon maalasin, joka on ollut tarkoitus maalata jo vaikka kuinka ja kauan. Se oli yks asia minkä halusin tällä viikolla saada tehtyä ja nyt se on tehty. Osittain. Se pitää vielä maalata uudemman kerran, mutta sen teen ihan kohta.

Nyt oon miettinyt, että pitäisikö ihan hurjaksi heittäytyä ja siivota myös märkätilat? Niiden siivoaminen on periaatteessa aika helppoa ja kivaa, joten kyllä sen saattaisi vielä tehdä. Mun rajallinen energiani alkaa vaan olemaan hieman lopussa jo. En tiedä voisiko mulla olla kuumettakin, koska meillä ei ole toimivaa kuumemittaria, mutta jotenkin tuntuu, että virta loppuu normaalia nopeampaa. Kai mä olen ollut tässä oikeasti kipeä, mutta olen huomannut vaan ton päänsäryn. Ja räkäisyyden, joka alkaa olemaan jo elettyä elämää.

Hmm.. Nyt kun on melkein viikon maannut laiskana, niin on hyvä palkita itsensä ahkeruudesta. Huomenna ajattelin laittaa aamupäivästä paljun lämpenemään ja kylpeä illalla muutaman lonkeron kanssa. Paljuun saattaa tulla muutama ihminen mun lisäksi, mutta mä en ole saanut mitään varmaa mistään suunnasta. No, jos kukaan ei tule, niin sitten ei tule, osaan minä kylpeä itseksenikin. Se on vaan sikäli niin paljon työtä vaativa prosessi, että ei sitä viitsisi vain itsensä eteen tehdä. Se pitää täyttää, siinä menee jo tunti jos toinenkin, sitten se pitää yrittää saada lämpimäksi ja siinä sitä sitten vasta aikaa vierähtääkin. Aion sen kuitenkin tehdä, vaikka sitten vain itseäni varten. Joskus voi myös tehdä jotain ihan vaan itseäänkin varten, eikö?

Tätä paljuepisodia ajatellen mietin, että kannattaako mun siivota suihkutilaa tänään? Aina kun on paljuiltu, niin suihkutila on näyttänyt kovin epäsiistiltä sen jälkeen. Toisaalta jos siivoon sen tänään hyvin ja yritän muistuttaa mahdollisia paljuilijoita, että ei saa sotkea, niin ehkä se pysyy siistinä? Tai sitten vaan yksinkertaisesti siivoan sen kahdesti, joka ei myöskään ole ihan mahdoton ajatus.

No, niin tai näin. Minä lähden tästä vielä tekemään jotain, jotta saan jotain vielä aikaan kun on ensimmäistä kertaa viikkoon aikaansaava olo. Jos en vielä sanonut, niin mua on ärsyttänyt suuresti, että mulla on ollut niin paljon aikaa, mutta niin vähän mitään on tullut tehtyä. Oon vaan syönyt ja maannut, joka.. No, on se toisinaan kivaa, mutta ton päänsäryn kanssa sekään ei ole ollut kovin hohdokasta. Tänään pusketaan edes näitä siivoushommia, jotta voi sanoa edes siivonneensa.

Eli nyt ei mulla muuta.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)