26. marraskuuta 2010

60 !

Hurja saavutus, tää on 60. kirjoitus täällä!

Oli mulla kyllä ihan asiaakin. Tästä tosin on jo vaikka kuinka kauan aikaa, mutta nyt se tuli taas mesessä puheenaiheeksi.

Mä tiedän, että en käyttäytynyt kuin ikäiseni ihmisen kuuluisi, mutta mua silti kohdeltiin mun mielestä väärin. Mitä mieltä te olette?

Eli, oli siis ruotsinkielen kurssi tossa joku aika sitten. Meillä oli siellä ärsyttävä maikka. Nyt tosissani tarkotan ärsyttävällä ärsyttävää, tää ei oo mitään teiniuhoa. Teinithän aina sanoo kaikkia maikkoja ärsyttäviks, mutta tää oli tosissaan sitä, siinä kiteyty se kaikki ärsyttävyys mikä on syötetty kaikille opettajille kaikkien näiden vuosien aikana.

Satuin kirjottamaan mun ruotsinkurssilla jaettuun kansioon "Ruotsi on perseestä". Joo, kyllä mä tiedän, että sekin kuulostaa teiniuholta, mutta kuitenkin. Suomessa on sanavapaus ja muutenkin Suomi on vapaa maa. Eli eikö ole ihan sama mitä mä kirjotan mun kansiooni? Näin mä näkisin. No, joku muu oli ilmaissut asian ihan samalla tavalla luokan takana sijaitsevan hyllyn sivuun. Siellä luki sanasta sanaan samalla tavalla "Ruotsi on perseestä". Siis tottakai syy on silloin minun, eikö? No ei helvetissä ole. No, tää maikka oli sitten tutkinut mun kansiota ja luokan takaa löytyvää hyllyä jostain syystä. Sattui yhdistämään mun kansion siihen tekstiin, vaikka käsialakin oli ihan erilainen.

Siitä se kirjotti siihen mun kansioon, että tästä tulee yks poissaolo, koska oot sotkenut koulun omaisuutta. Jes, muuten niin hyvin mennyt kurssi vaati nyt yhden tunnin uusintasuoritusta, vaikka mitään pahaa en ollu tehnyt.

Mä sitten ajattelin, että ihan sama, mennään kurssista läpi ja kirjotetaan vielä kokeeseen ihan vaan muistutukseks, että mitä mun kansiossa luki. Mä tiedän, niinkuin sanoin, ei ole mun ikäselle sopivaa käytöstä, mutta mua ärsytti se maikka. Provosoiduin. Kurssi muuten täydellisesti läpi, mutta mitäs kummaa kokeessa lukikaan?

"Tämä sama teksti luokan takana sijaitsevassa hyllyssä, sinun kansiossasi ja nyt vielä kokeessa. Tästä yksi kokonainen miinuspiste". Ja kuten jokainen osaa laskea, että numerolla 1 pääsee läpi, mutta mitä käy kun mielivaltainen opettaja miinustaa numerosta 1 pois? Jäljelle jää nolla ja kurssi on siis suorittamatta.

Mä jankutan sitä itsellenikin, että käyttäydyin ehkä hieman alhaisesti, mutta kun en ollut ainut tapaus, johon tämä opettaja käyttää tätä omaa päättelykykyään. Jouni, siis veljeni, opiskelee samaa linjaa kun minä ja sattui jostain kumman syystä olemaan samalla kurssilla kanssani. Maikka jakoi paperit kaikille ja sitten joku vieressä istuvista oppilaista nappasi paperit Jounin pulpetilta ja teki niistä paperilennokkeja. Paperilennokit lenteli pitkin luokkaa ja maikka huomasi asian. "Kenen papereita nämä on?" Ei minkäänlaista vastausta mistään, koska siinä oli mukana uhkaava sävy. Opettaja kävelee jokaisen pöydän ohi ja ahaa, Jounilta puuttuu paperit, se oli siis hän! Sen oli oltava hän! Ei saanut poissaoloa, mutta varoituksen. Silloin mulla tuli se ensimmäinen vitutus siihen opettajaan. Ja kun sitten jatkossa kävi miten aikaisemmin kerroin, niin onko ihme, että provosoiduin opettajan käytöksestä? Niin mielivaltaa, niin mielivaltaa, että.

Käytiin me siitä tunnin jälkeen sitten sanomassakin, että ei se ollu Jouni, joka niitä paperilennokkeja heitteli, vaan joku muu. Maikka vaan tutki omia lappujaan, eikä välittänyt puheesta mitään.

Kiitos siis sinä kurja lehmä. Toivon tosissani, että valitukseni opolle aiheutti sinulle potkut!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)