30. toukokuuta 2020

MON: Viikot 16 ja 17

Mä alotan maanantaina, eli 1.6. semmosen kesäkuuputken. En siis mitään ryyppyputkea tai tämmöstä, vaan aion kirjottaa kesäkuussa joka päivä ainakin Juhannukseen asti tänne jotain. Juhannusviikonloppu kun ollaan taas mökkeilemässä, niin ei oikein pysty lupaamaan mitään sieltä, koska en ala kantamaan sinne ainakaan omaa pöytäkonettani mukaan.

Mitä mä sitten tulen kirjottamaan.. On mulle itsellenikin vielä yllätys. Mä teen tän siis vähän niin kuin joulukalenteri-tyyliin; kirjotan joka päivä jotain mitä mieleen juolahtaa. Vaikkakin sillä erolla, että en ala tähän kesäkuuputkeen tunkemaan väkisin jotain kysymyksiä ja vastauksia, vaan siis yritän kirjottaa ehkä lähinnä kuulumisia.

No, nyt se on kerrottu ja voidaan siirtyä itse MON-päivityksen pariin.
Viime viikolla ei taas tullut päivitystä tämän aiheen tiimoilta, koska viime se viikko oli huono! Tai no, ei huono, mutta siis nollaviikko. Ensimmäinen laatuaan.

Enkä siis voi ymmärtää miksi.. Mä söin sillon sopivasti ja liikuin enemmän kun ikinä.. Tai no en ehkä enemmän kun ikinä, mutta mulla oli tosi liikunnallinen viikko. Okei, lähes kaikki mikä tuli takasin tulikin lihaksena, mutta silti.. Painon putoaminen ei onnistu jos se paino vaan muuttaa muotoaan. Vaikka siis parempi se on lihaksena kun rasvana, älkää käsittäkö mua väärin.

Oon tuohtunut lähinnä siksi, että tämä viikko on ollut samallainen. En vielä tiedä tän päivän tulosta, mutta jos se ei ole ainakin -0,3 kg niin tämä on ensimmäinen plussaviikko. Ja tämäkään viikko ei ole todellakaan ollut mitään herkuttelua, että en tiedä mitä mä lähden tässä syyttämään?

Ennen kun tää menee liian sekavaksi, niin laitan tähän nyt edellisen viikon (16.5.-23.5.) tulokset: la-su +0,4 kg, su-ma +-0, ma-ti -0,2 kg, ti-ke -0,3 kg, ke-to -0,2 kg, to-pe -0,4 kg ja pe-la +0,7 kg. Jos mä en hirveesti laske väärin, niin toi tekee viikkotulokseksi pyöreän nollan.

Ja koska se oli nollaviikko, niin mun on pakko kaivaa sieltä esille prosentteja, jotta en tunne oloani aivan epäonnistuneeksi. Eli lauantai ja toinen lauantai, molempina päivinä paino on ollut sama, mutta rasvaprosentti on tehnyt siinä välissä 1,3 % muutoksen parempaan. Vesiprosentti taas 1,5 % parannuksen. Ja lihasprosentti on noussut 0,9 %. Että joo.. Ei se viikko huono ole, vaikka nollille painon pudotuksessa jäätiinkin.


Sitten voitaisiin siirtyä tähän viikkoon, joka on ollut myös jotenkin.. Outo. Okei, heti alkuun; lauantaina oli huijauspäivä. Se selittää ehkä hieman viikon ensimmäistä tulosta, josta ei todella voi ylpeä olla. Mutta siis: la-su +1,2 kg, su-ma -0,2 kg, ma-ti -1,0 kg, ti-ke -0,5 kg, ke-to +1,0 kg, to-pe -0,2 kg ja pe-la.. Ei selviä teille vielä, koska ei ole selvinnyt mullekaan vielä.

Mutta kuten näette, niin tosi kummallinen viikko. Keskiviikon ja torstain välistä nousua mä en tajua, en niin millään.. No okei, me käytiin hakemassa thaimaalaista ruokaa, mutta en mä sitä mitenkään liikaa syönyt. Se yksi annos mikä yleensä vedetään suoraan naamariin, niin minä söin sen kahdessa osassa; päiväruokana ja iltapalana. Jaoin sen fiksusti, mutta ei.. Ja ne sanoo, että thaimaalainen ruoka on terveellistä? En huomaa sitä kyllä näissä tuloksissa.

Mä olin kyllä hyvinkin suutuksissani tuloksen saatuani, mutta enemmän mua vielä suututti seuraavana päivänä kun se ei ollut lähtenyt edes kaikki pois ja olin plussalla viikon osalta. Eilen olin sitten ihan ehdoton; ei mitään ylimääräistä. Pelkät ruokailut, nekin kevyitä, eikä välissä mussuteta yhtään mitään. Ihan kohta astelen vaa'alle ja voin toivottavasti kertoa, että tämä ei ole plussaviikko. Eli tarvitaan -0,3 kg tai muuten.. Suutun.

Täydellistä! Eli, pe-la tulokseni on -1,0 kg! Se tarkoittaa siis sitä, että viikkotulos on -0,7 kiloa! Kokonaistulokseen se vaikuttaa siis siten, että nyt on 17,1 kiloa vähemmän minua.

Mä haluun vielä ihan varmuudeksi heitellä tähän nyt vielä viime viikon ja tän viikon väliset prosenttimuutokset, koska.. No, haluun nähä, että eihän ne vaan oo lähtenyt väärään suuntaan. Lauantai ja toinen lauantai, painoeroa siis 0,7 kiloa, mutta rasvaprosentti on tullut 0,8 % alaspäin, hyvä. Vesiprosentti on 0,7 % parempi, hyvä. Ja lihasprosentti on 0,4 % parempi, loistavaa.

Mä sanoisin, että hemmetin hyvät pari viikkoa!


Mä en oikein tiedä miten voi ennakoida sitä, että tänään lähtee ottamaan vähän olutta? Pitäisikö mun syödä jotenkin vähemmän nyt vai mitä, jotta paino ei nousisi huomiseksi ihan hirveesti.. Kaverilla, monesti täälläkin mainitulla Ronilla, on tänään synttäribileet. Aikuiseen juhlintamalliin kuuluu alkoholi, josta ei sovi kieltäytyä.. Tämä olisi ikäänkuin toinen huijauspäivä lyhyeen aikaväliin, joka ei siis sinällään kuulosta hyvältä..

Ehkäpä mä nyt vaan kuitenkin otan tän huijauspäivän ilolla vastaan ja kärsin sitten seuraavan viikon jotenkin, enemmän liikuntaa ja vähemmän ruokaa, tai jotain..

Mä tiesin kyllä, että kesä tulee olemaan jossain määrin ongelmallinen, koska on niin paljon kaikkea.. Kavereiden synttäreitä, Juhannus, omat synttärit.. Kaikkea juhlitaan aina alkoholin voimin, joka on ehkä pahinta myrkkyä laihduttajalle. Mutta minkäs teet; kesä on vaan kerran vuodessa.

Ja tämä blogimerkintä oli tässä.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)