21. toukokuuta 2018

21052018 | Ylpeäkö?

Joskus kun mä teen noita graafisia juttuja, niin mulle tulee semmonen fiilis, että olenpas minä etevä. Joku asia minkä mä omasta mielestäni hallitsen aika hyvin.


En tiedä mitä sille mun logoprojektille jossain vaiheessa kävi, koska sitä nyt ei ilmeisesti sitten koskaan käytetä missään. Yhteydenpito loppui asiakkaan suunnalta kokonaan siihen, kun se mun edellinen paja loppui. No, mun olis varmaan pitänyt olla itse paljon aktiivisempi ja pommittaa sitä viesteillä, mutta tiedättehän te mut. Mä en "osaa", ja se harmittaa kyllä. Se olis ollut iso saavutus omassa elämässä, saada oma työ niinkin laajasti esille.

Mä en kuitenkaan luovuttanut. Se logo oli hyvä, mutta uusia projektejakin tulee.


Miksi mä nyt innostuin kirjottamaan aiheesta? Siihen on semmonen syy, että mä olen kokenut onnistumisen! No, rahallista korvaustahan mä en tästäkään hommasta saanut, mutta kokemuksen. Ja kuvan, jonka voin jakaa täällä ja koittaa sillä innostaa ihmisiä pyytämään multa graafisia palveluksia.


Hommahan meni niin, että mä sain kaverilta Facebookissa viestin tyyliin: "Tässä tekstitiedosto, tee juliste". Pyörittelin tekstitiedostoa mielessäni ja sain jonkinlaisen vision valmiista työstä, enää ei puuttunut kun toteutus.

Työn kimppuun vaan. Seuraavaksi liitän tähän kuvan valmiista työstä:

Kuva pitäisi saada isommaksi klikkaamalla sitä.

Nimet on sensuroitu ihan vaan siksi, että.. No, ihan vaan siksi.

Alkuun mulla oli valkoinen pohja, paljon tekstiä ja iso musta laatikko ton kuvan tilalla + mustan laatikon päällä hieman valkoista tekstiä. Tiesin, että haluan kuvan juuri siihen tiettyyn paikkaan, ja osan tekstistä siihen kuvan päälle, mutta mulla ei vaan ollut sitä kuvaa vielä päätettynä.

Löysin kuvan. Sitten mulla oli valkoinen pohja, kiva aiheeseen liittyvä kuva siinä ja mustaa ja valkoista tekstiä. En ollut tyytyväinen. Mun oli pakko lähettää juliste yhteen ryhmäkeskusteluun, jotta saisin tietää mikä siinä on vikana. Siellä mulle sanottiin, että teksteille voisi tehdä jotain joka lisäisi ihmisten mielenkiintoa lukea niitä. Yhteen pötköön kirjoitettu musta teksti ei kuulema luonut semmoista vaikutusta, että kukaan olisi halunnut/jaksanut lukea sitä. Olin kyllä samaa mieltä.

Sit mä alotin niiden tekstien lohkomisen päässäni. "Tämä sopii tonne, tämä sopii tonne.." ja "Tähän sopii tämmönen, tonne sopii tommonen..". Sit olin saanut tekstistä mielenkiintoisen ja kokonaisuus näytti omaan silmään ihan mahtavalta. Valkoinen pohja kokonaisuudessa vielä kylläkin häiritsi mua, joten liitin sinne palan tiiliseinää.

Työ oli valmis. Olin tyytyväinen. Olin ylpeä. Lähetin sen kaverille, joka halusi siihen vielä lisättävän yhteistyökumppanin. Sitten se oli täydellinen.


Tässä työssä oli sopivasti haastetta, koska tosiaan mulla oli vaan mustaa valkoisella. Mun piti sisäistää se teksti ja luoda siihen jonkinlainen maailma päässäni – ja saada se sitten GIMP:iin. Mutta se oli hauskaa!

Julistehommat on ylipäätään aika hauskoja. Teen niitä mielelläni lisää.


Seuraavia hommia odotellessa.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)