20. kesäkuuta 2018

20062018 | Uniko?

Mä en oo koskaan aikasemmin tehnyt tätä: mä heräsin tänään uneen, ja mun oli pakko heti kirjottaa se ylös. Se on jotenkin todella draaginen ja mä en todellakaan ymmärrä, että miksi näin tämän nyt jo toista kertaa.

Se on mulla ylhäällä jo mun yhessä kirjasessa, mutta mun on myös pakko jakaa tämä täällä. Aloitetaan.



Unella ei ole selkeää alkua. Se alkaa hahmottua mulle jossain kohtaa yötä. Usvan seasta alkaa ilmestymän ränsistyneen näköinen huoneisto. Seiniin on sotkettu spray-maalilla ja tusseilla kaikenlaista kirjoitusta. Lattialla on kaikenlaista tavaraa spray-maalipurkeista kaljapulloihin.

Huoneistossa on kaksi, ehkä noin 20-vuotiasta kundia. Kaverukset pakkaa siinä isoihin treenikasseihin spraymaaleja ja tusseja. Kundeilla on selkeä ajatus siitä, että he haluaa tuoda mielipiteensä ilmi jostakin asiasta ennalta sovittuun paikkaan.

Kaverukset lähtee huoneistosta ja saapuvat paikkaan, joka muistuttaa jotain autoromuttamoa, mutta samalla myös parkkihallia. Siellä on yksi kontti, jonka lattiaan mielipide on tarkoitus kirjoittaa.

Kiinnijäämisenriskin takia työt aloitetaan heti ja tehdään mahdollisimman nopeasti valmiiksi. Paikalle saapuu tyttö/nainen, johon toinen pojista on ihastunut. Tyttö tietenkin kutsutaan katsomaan nyt jo valmiiksi saatua taideteosta. Tyttö tiputtautuu pienen matkan kontin pohjalle. Ylpeästi poika, joka on ihastunut tyttöön, alkaa kertomaan kuvasta kaiken oleellisen. (Kuvaa ei unessa koskaan näytetä..)

Yhtäkkiä toinen kundeista kapuaa kontista pois ja muistuttaa toista: "Olkaa nopeita, sä tiedät mitä kohta tapahtuu." samaan aikaan kontti liikahtaa ja poika jatkaa "Ei, ei.. Ei! Te myöhästyitte!". Ilmeisesti aikataulu oli tytön ilmestyessä jotenkin viivästynyt ja tämä "mitä kohta tapahtuu" tulikin kaveruksille yllättäen.

Konttiin jäänyt poika jähmettyy ensin paikalleen, koska tajuaa myöhästyneensä. Kaatuu sitten lattialle ja katsoo tyttöä ylöspäin tokaisten: "No.. Nyt sit kuollaan.."

Tässä kohtaa uni siirtyy pojan perspektiiviin: Näen tytön epäselvät kasvot, mutta silti siinä on mitä valloittavin hymy. Tyttö sanoo naurahtaen: "Ai tämän takiako?" ja samalla kontin katto osuu tytön päähän ja jatkaa siitä laskeutumistaan. Kun kontin katto on ihan lähellä mun silmiä, herään säpsähtäen.



Tää on hyvin hämmentävää, ja tosiaan kun jo toista kertaa näin tän ni mun oli pakko kirjoittaa tää ylös. Onkohan mahdollista, että mun unimaailma on lainannut jotain elokuvaa? Alitajunta napannut joskus jostain kohtauksen? Vai onko tää jotain mun oman pään tuotosta? Oli niin tai näin, se on silti hyvin ahdistava.

Hrr.. Ei mulla muuta.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)