25. kesäkuuta 2018

25062018 | Juhannusko?

Mun tekisi mieli kirjoittaa pari sanaa Juhannuksesta. Mulla ei ole taaskaan mitään valmiiksi suunniteltua, vaikka mä olen tässä kauheesti yrittänyt miettiä, että miten mä nyt oikein kirjoitan siitä. Ei vaan jotenkin saa ajatuksia viisaaksi paketiksi.


Meillä on ollut aika pitkään tapana semmonen, että kerätään kaveriporukka ja vuokrataan mökki. Ei kumminkaan olla niin viisaita, että vuokrattaisiin se mökki ajoissa, vaan se on yleensä ihan Juhannuksen tienoilla kun saadaan jotain aikaiseksi.

Oliko peräti viime vuonna, kun saatiin mökki päivää ennen kun oli lähtö.. Se kertoo aika hyvin siitä, että miten hyvin nää yleensä hoidetaan.

Porukkakin muuttuu matkan varrella paljon. Tänä vuonna meitä oli alkuun lähdössä vain neljä. Sit meitä olikin jo hetken päästä viisi ja kuusikin. Sit mä juttelin parin kaverin kanssa, ja lähtiöitä oli kahdeksan. Lähtöä edeltävänä iltana ilmottautui vielä yksi lähtijä, joka päätettiin vielä ottaa mukaan. Mökille lähdettiin siis yhdeksän hengen porukalla, vaikka alkuun luultiin, että lähdetään nelistään.


Tänä vuonna käytiin semmosessa paikassa kun Apianlahti Camping, joka sijaitsee Valkeakoskella.

Tän parempaa kuvaa en mökistä näköjään muistanut ottaa..

Mökki itsessään oli kiva, mutta sauna ei ollut kyllä semmonen kun oltais toivottu. No, sähkösauna.. Ei voi odottaa liikaa. Eikä se kyllä kestänyt kaikkia saunojia. Kiukaan tehot loppu melkein samantien.

Grillaaminen tapahtui pallogrillillä, mutta se onneks oli ihan ok. Vaikka ei sinne paljoa mahtunut. Kokoaika joku joutui jonottamaan vuoroaan. Hmm, en tiedä johtuko se loppujen lopuksi grillin koosta, vai siitä, että oltiin vähän ylibookattu se mökki.


Tokana iltana vuokrattiin vielä rantasauna käyttöömme kahdeksi tunniksi. Mä en niinkään saunonut, mutta mun mielestä ne maisemat siellä oli jotain, mikä todella kuuluu Juhannukseen. Ja vietin siis sen pari tuntia siinä niitä katsellessa.

Rantasaunasta laiturinäkymät!

Vähän olisi saanut aurinko enemmän paistaa, mutta kyllä toi maisema oli silti yksi kohokohdista.


Mökillä meitä kävi jatkuvasti moikkaamassa lokki. Lokki sai nimekseen Alvari – kavereiden kesken Allu. Voi olla, että Alvari on nyt räjähtänyt, koska me ruokittiin sitä kyllä ehkä hieman liikaa. Tai jos se ei ole räjähtänyt, niin nyt se on siellä mökillä aina norkoomassa.

Alvari-lokki!

Molemmat illat loppu omalta osaltani aika lyhyeen. Yleensähän juhannusreissut on mennyt kahden päivän kännissä, mutta nyt en jotenkin saanut aikaiseksi. Alkaakohan sitä olemaan jo liian vanha? En usko. Mä otin vaan siellä vähän semmosen roolin, että "vahdin kaikkien hyvinvointia".. Mut eikai sitä aina tarvii kännissä ollakaan.


Silti: reissu oli ihan hyvä. Ehkä vähän enemmän jotain aktiviteettia olisi saanut olla, mutta ei sitä nyt enää auta surkutella. Reissu oli, reissu meni. Nyt sit odottamaan seuraavaa Juhannusta.

Tämä Juhannukseen liittyvä merkintä on sisällöltään tynkä. Siihen vaikuttaa se, etten jotenkin vaan saa tätä viisaammin ulos tänään.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)