19. lokakuuta 2018

19102018 | Sitäsuntätäkö?

Nyt on aika taas semmoisen blogimerkinnän, että mä vaan avasin tän ja ainut ajatus mun päässä on: kirjota mitä mieleen juolahtaa. Nää on ihan terapeuttisia, ikäänkuin avais vaan vesihanan ja kattois kun se valuu.

Alotetaan vaikka siten, että mä olen melkein saanut mun unirytmin korjattua. Nukun kumminkin jo öisin, mutta siinä on paljon muuttujia. Nyt on noin kolmena yönä käynyt niin, että oon nukahtanut ehkä noin 5-10 minuutiksi ja herännyt ihan virkeänä. Valvottanut itseäni muutaman tunnin ja nukahtanut uudelleen. Se on aika raskasta, koska haluis vaan täyspitkiä yöunia ilman ylimääräistä heräämistä.

Ja se on jopa alkanut ahdistaa todella nopeesti. Ei haluais nukahtaa illalla, koska tietää, että herää ihan pikapuoliin uudestaan ja on muka niin levännyt olo.. Mutta kyllä tää varmasti tästä, nää on mulla niin kausittaisia.


Sit mä olen tässä kerennyt nyt hieman sairastamaankin. Joku tämmönen pikkuflunssa, mutta ajo se ainakin yheksi päiväksi mut sängyn pohjalle. Tai no, en mä malta olla sängyn pohjalla, joten nukuin vaan osan päivästä ja touhusin muuta osan päivästä. Tosin se muun touhuuminen oli hyvinkin paljon puolivaloilla seilaamista.

Mä vihaan flunssaa. Se on ehkä typerintä. Tai no siis kaikki tommoset pikkutaudit on typeriä. Tai no siis jos ihan totta puhutaan niin kaikki taudit on typeriä, mutta pikkutaudit on erittäin typeriä.. En ees tiedä mitä selitän, mutta siis syy siihen miksi pikkutaudit on erittäin typeriä: ne vaan pilaa päiviä aiheuttamatta mitään sen suurempaa. No joo, onneks ei mitään sen suurempaa, mutta silti.

Semmonen tauti ois kiva, joka veis vaan sun energiat yhdeksi päiväksi ja se olisi sillä ohi. Tää flunssa kun ei välttämättä vie kaikkia energioita, mutta antaa sulle kirvelevän kurkun, kirvelevät sieraimet, kirvelevät silmät ja heikotuksen.. Sä ikäänkuin olet voimissasi muuten, mutta sua vaan sattuu moneen paikkaan. Jos on pakko sairastaa, niin energiat vaan pois ja sänkyyn, ei mitään kiputiloja. Se ois helppoa sairastamista.


Ja niin, hmm, tänään ei onneks enää satu niin paljoa kaikkialle. Oon tässä kerennyt kahvia juomaan, vähän syömään jotain, pelamaan vähän The Sims 4:sta ja kattomaan Yle Areenasta vähän "Sorjonen" nimistä sarjaa.

The Sims 4, hmm, taitaa olla ainut tietokonepeli tällä hetkellä mitä tykkään taas pelata. Tykkäisin vielä enemmän jos tää mun tietokone suostuis pyörittämään sitä kunnolla. Mun koneella pelaaminen on vähän satunnaista, välillä peli toimii hyvin ja toisena hetkenä se on vähän kun kattois diaesitystä.

Mä oon yrittänyt tätä mun konetta tässä vähän puhdistella ja fiksailla, mutta ei se mitään auta. Tää on jo useamman vuoden vanha pakettikone, joten ei tältä enää voi ihmeitä odottaa. Toimii kirjottamiseen, pieneen pelailuun ja Facebookin käyttöön. Kyllähän sillä pärjää, mutta sillon kun iskee pelihimot päälle niin kyllä sitä toivois enemmän.

Kun mä alotan, esimerkiksi The Sims 4:n pelaamisen, niin:
1. Mä joudun käynnistämään Originin. Se temppuilee välillä internet-yhteyden kanssa ja ei käynnisty välttämättä heti. Parhaimmillaan saan odottaa siinä kohtaa jo 5-10 minuuttia. 
2. Kun Origin on päällä, käynnistän The Sims 4. Hyvinä päivinä se lähtee suoraan päälle ja voin olla onnellinen. Yleensä vaan siinä kohtaa tulee, että "The Sims 4 haluaa päivittää itsensä". Siinä voi mennä 5-30 minuuttia, riippuen ihan siitä, että miten yhteistyöhaluinen nettiyhteys sillä hetkellä on. 
3. Kun vihdoin saan pelin käynnistettyä, mulla menee latausikkunoissa noin 3-5 minuuttia. Ja välillä siinä saattaa mennä enemmänkin ja silloin tiedän, että mun tulee vielä sammuttaa se peli kertaalleen ja tehdä muutamia juttuja, että voin käynnistää sen uudelleen.
4. Jos kaikki on mennyt tähän asti hyvin, mä todennäköisesti olen jo pelaamassa. Tosin, pahimmillaan vasta 45 minuuttia sen jälkeen kun halusin pelaamisen aloittaa. Peli toimii tässä kohtaa joko hyvin tai huonosti. Se ei sillon enää paljoa haittaa, koska oon tottunut pelaamaan jo tosi hidastakin The Sims 4:sta. Yleensä voin pelata 1-2 tuntia, jonka jälkeen mun simit alkaa mennä ihan jumiin. Ne ei tottele enää käskyjä, seisoo paikallaan jossain ja mä ite yritän kaikkeni saada ne tottelemaan. Sillon mä tiedän: nyt on hyvä hetki sulkea peli ja tehdä jotain muuta.

Pelin sammuttaminen on nopeeta.. Heti kun se on savettanut pelitilannetta noin 10 minuuttia.


No siitäpä tuli tekstiä. Mutta kyllä, uusi tietokone olisi kovinkin mukava kapistus. Tiedän vaan, että mun rahatilanteessa semmonen ei tule ihan lähitulevaisuudessa kuuloonkaan. 

Hmm, niin, Sorjonen. Ootteko katsonut? Mä olen nyt kattonut sitä tässä jonkin verran ja mun on pakko sanoa, että se on aika loistava sarja. Meen vähän jatkamaan sitä tämän blogimerkinnän jälkeen. Oon jaksossa numero 10 "Loppupeli 1/2". Pakko kirjottaa tää nopeesti loppuun, että pääsen katsomaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Mä jään aika helposti sarjoihin jumiin. Ei siitä ole pitkä aika kun alotin Netflixistä katsomaan semmosta sarjaa kun Z-Nation. Pari päivää myöhemmin huomasin katsoneeni kaikki kaudet, ja mulla jäi kauhee ikävä sitä sarjaa.. Mulla on ikävä niin montaa muutakin sarjaa, että ihan pahaa tekee.. Sorjosen kanssa yksi toinen sarja toi lohtua tähän melkein sarjattomaan elämänvaiheeseen: The Walking Dead alkoi taas pyöriä TV:ssä!

The Walking Dead, sarja josta aikanaan puhuin, että "en aio tuota kyllä katsoa." Ja jos selasin telkkaria ja siellä sattui jossain vilahtamaan TWD, vaihdoin heti kanavaa. Kyllä, mä vihaan kaikkea mistä kaikki muut pitää. Jossain kohtaa kumminkin annoin sarjalle mahdollisuuden.. No, siitähän se ajatus sitten lähti. Mun oli pakko sillon ostaa kaikki ne kaudet mitä en ollut nähnyt ja katsoa ne putkeen.


Oliskohan mulla vielä jotain lisättävää tähän.. Onhan tässä jo aika paljon, vaikka mitään ei aluksi ollut mielessä. Mä luulen, että mun pitäis vaan aina alottaa tällä tekniikalla. Mä saan näin jotenkin paljon enemmän tekstiä irti. Jos mulla on joku aihe, niin se on yleensä semmonen minkä oon etukäteen jo miettinyt läpi, ja sit se ei ole muuta kun sen kirjottamista ylös lyhyesti. Kun mulla ei ole aihetta, mä alan helposti jaaritella ja lähteä sivuteille, ja ne sivutiet on yleensä juuri niitä hyviä juttuja.

Tosin en kyllä tiedä oliko tässä mitään hyviä juttuja, mutta saipahan ainakin pidettyä pienen pääkopan tyhjennyssession. Nyt siellä ei ehkä rullaa niin paljon ylimääräistä ja jaksan taas keskittyä katselemaan Sorjosta eteenpäin.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)