20. lokakuuta 2018

20102018 | RENTtikö?

Kun mä yleensä julkaisen blogimerkinnän, niin se saavuttaa noin 10-30 ihmistä.. Jos edes te menisitte, niin mä olisin tyytyväinen.. Ai menisitte mihin? No tietenkin katsomaan Riihimäen Nuorisoteatterin näytelmän RENT!

Nyt kun tämän julkaisen niin esityksiä on vielä seuraavanlaisesti:

La 20.10. klo 19.00 | Su 21.10. klo 15.00 | Pe 26.10. klo 19.00
La 27.10. klo 19.00 | Su 28.10. klo 15.00 | Ke 31.10. klo 19.00
Ke 7.11. klo 19.00 | Pe 9.11. klo 19.00 | La 10.11. klo 19.00
Ti 13.11. klo 19.00 | Ke 14.11. klo 19.00 | La 17.11. klo 19.00
Ke 21.11. klo 19.00 | To 22.11. klo 19.00 | Pe 23.11. klo 19.00
La 24.11. klo 19.00 | Ke 28.11. klo 19.00 | To 29.11. klo 19.00
Pe 30.11. klo 19.00


Mä olen sen nyt itse nähnyt n. 2 kertaa. Ensin hyvin aikaisessa vaiheessa näin ekan puoliskon harjoituksen, ja toisena kertana kokonaisuudessaan kun oli kenraaliharjoitukset. RENT ei ollu mulle mitenkään tuttu ennen tätä, joten mulle se oli ihan uusi näytelmä, ja ehkä sen takia mä sain siitä niin paljon irti. Pidin siitä niin paljon, että mä vähän saatoin jopa kyynelehtiä kenraaliharjoituksessa. Ja kyllä, se kyynelehtiminen mun mittapuulla tarkoittaa hyvää näytelmää.


Täytyy vielä kirjoittaa vähän siitä itse näytelmästä. Ei tietenkään mitään spoilereita, mutta omia näkemyksiä tai jotain. No, hmm, ensinnäkin hahmo nimeltä Angel! Mä katoin sitä ensin silleen, että onpas nyt kiusaannuttavaa, mutta loppujen lopuksi se oli ehkä paras hahmo! Hahmon näyttelijä veti roolin niin upeesti, että se oli se päälimmäisin syy niihin mun kyyneliin. Ajatella, että minä tihrustan kyyneleitä drag queenin takia!

Ja parisuhdeihminen, niinkuin minäkin nyt satun olemaan, sai todella paljon irti Rogerin ja Mimin hahmoista. Mä kävin aika paljon tunteita läpi katellessani niiden toimintaa, ja osa kyynelistä johtui juuri näistä kahdesta. Mä ikäänkuin samaan aikaan halusin, että niillä menis kaikki hyvin, mutta samalla halusin myös, ettei niillä meniskään kaikki hyvin.. Tai siis mä halusin ainakin, että Rogerilla menis kaikki hyvin..

Ja Rogerista sen verran vielä, että mä siis tunnen ihmisen roolihahmon takaa. Nuori kundi, jolla on monta rautaa tulessa joka suuntaan. Käy koulua, näyttelee, bänditoiminnassa mukana ja tykkää vielä siihen päälle käydä karaokea laulamassa. Mutta tiedättekö mitä? Mä en silti nähnyt lavalla sitä ihmistä roolihahmon takana, vaan nimenomaan sen roolihahmon. Ja mun mielestä se on aika taitavaa näyttelemistä sillon! Toki en mikään asiantuntija ole, mutta mulle se merkitsee aika paljon, että voin katsoa näytelmää ilman, että ajattelen kokoajan henkilöä jonkun hahmon takana.

Okei, siinä on paljon muitakin hyviä hahmoja. Mä pidin myös hahmosta nimeltä Mark Cohen. En tiedä tekeekö näyttelijä dubbauksia, mutta mun mielestä hänen kannattaisi. Jotenkin sen ääni oli vaan niin toimiva. Onneksi Markin rooliin ei oltu valittu ketään, jolla on liian tasapaksu ääni. En tiedä mitä sanoja asiantuntijat (yritän sellainen nyt kovasti olla) käyttää ääneen liittyvissä asioissa, mutta ehkä nyanssi? Nyanssit Markin näyttelijän äänessä oli kyllä loistavia.

Ja vielä pakko mainita hahmo nimeltä Tom Collins. Aikaisemmin mainitsemani Angelin tarinan iso osa, tai toisinpäin. Roolisuoritus oli toimiva. Niin Tom Collinsin näyttelijältä kuin myös Angelin näyttelijältä aivan mahtavaa heittäytymistä. Itse en olisi kyllä varmasti pärjännyt kummassakaan roolissa. Arvostan.

Ja vaikka en tässä nyt kaikkia rooleja käykään läpi, niin se ei tarkota ettenkö olisi pitänyt. Kaikki vaan jotenkin toimi. Näyttelijät oli selvästi panostaneet tähän hommaan. Jopa kaikki ns. sivuroolit. Kaikki jotenkin vaan täydensi kaikkea, tai jotain. Huh.


Älkää ajatelko, että olisin jotenkin puolueellinen, koska mä jollain tapaa liityn Riihimäen Nuorisoteatteriin.. Mä tykkäsin tosta siis oikeesti! Mulle teatteri ei ollu kovin tuttu käsite ennen Mun Maailmaa, mutta nykyään se on mulle aika paljon. Pidän teatterista enemmän kun elokuvista, ja Rent on nyt ehkä se paras näytelmä mitä olen tähän mennessä nähnyt.

Oon siis käynyt katsomassa ihan Riihimäen "isolla teatterilla" kaksi näytelmää; Virkavalta ja Täti ja Minä. Molemmat oli hetken mun lempinäytelmiä, mutta kyllä toi Rent kurvas niiden ohi.

Menkää katsomaan! En mä siitä mitään hyödy, mutta te saatte siitä mahtavan kokemuksen!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)