14. maaliskuuta 2020

MON: Kuudes viikko

Tää viikko on jotenkin tuntunut tän paaston, tai oikeestaan painonpudotuksen kannalta, aika jumittavalta. Ajattelin eka, että nyt se sit oikeesti alkoi hidastumaan, mutta sitten muistin, että tää viikko vaan meni erilailla.

Tuloksia tuli, vaikka nää viikon mittaan ylös merkatut tulokset on ollut kovin pieniä. En tiedä miksi, mutta aluksi lähti hirveesti ja sit se ikäänkuin alkoi temppuilemaan. Katsokaas nyt vaikka: la-su -1,3 kg, su-ma +0,3 kg, ma-ti +0,1 kg, ti-ke +-0, ke-to -0,1 kg, to-pe +-0 ja pe-la -0,1 kg.

Mä en ymmärrä mikä toi lauantain ja sunnuntain välillä tipahtanut paino oikein on? Lauantaina kaikenlisäksi maistoin pitkästä aikaa sipsejä, jonka ei pitäisi ainakaan edesauttaa painonpudotuksessa. Ja vaikka siellä on noita päiviä, että on tullut lisää, niin silti ollaan aika runsaasti voiton puolella. Yhteensä, jos oikein laskin, tällä viikolla lähti 1,1 kg! Se on viikkotasolla mun mielestä aika hyvä. Ehkä liiankin hyvä..

Ja kokonaismäärä on niinkin paljon tämän viikon jälkeen, kun -8,6 kg. Eli kuudessa viikossa melkein 9 kiloa. En ole alan ammattilainen, mutta mun mielestä toi on erittäin paljon.

Menneen viikon tuloksista voisi kylläkin päätellä, että nyt ollaan tultu jonkinlaisen tien päähän. Jatkossa en usko, että päästään -1 kg viikkosuorituksiin, mutta jokaiseen lähteneeseen kiloon tai grammaan pitää silti olla tyytyväinen. Tässä kohtaa luultavasti aletaan vaatia sitä pitkäjänteisyyttä.


Se on kyllä jännä miten se aamupaino määrittelee mun pari seuraavaa tuntia/päivän. Jos painoa tulee lisää, niin olen seuraavat pari tuntia hieman allapäin, mutta jos sitä painoa lähtee grammakin, niin musta tuntuu, että päivä tulee kaiken kaikkiaan olemaan tosi hyvä.

Onneksi noita hyviä päiviä on tuntunut olevan nyt enemmän kun huonoja, niin ei tarvii viettää aikaa miettien, että mitä mä nyt tein väärin..

Vaikka voisi kuvitella, että huonon tuloksen jälkeen tekis mieli syödä vieläkin vähemmän ja lähteä lenkille tai jotain, niin ei. Musta tuntuu, että mä panostan asioihin enemmän silloin kun vaaka näyttää positiivista. Tykkään käydä lenkillä ja panostaa ruoanlaittoon enemmän jos vaaka näyttää, että painoa on lähtenyt.

Huonoina päivinä sitten sohvan nurkkaan pelailemaan, koska.. Niin, en tiedä. Ehkä pitäis saada niihinkin jostain lisämotivaatiota. Huonon tuloksen jälkeenkin pitäisi olla semmonen fiilis, että nyt lenkille ja ruokailuihin taas jotain parannusta. Ehkä mä vielä opin löytämään motivaatiota niistäkin päivistä, ehkä..


Ja siis ajatelkaa ihmiset, minä olin taas ylpeä itsestäni. Kävin menneellä viikolla kerran kävelylenkillä tarkoituksenmukaisesti. Ajattelin nimittäin kokeilla, että onko esim. reipas hölkkääminen kevyempää jo, kun kumminkin kiloja on lähtenyt. Ja siis mä pystyin hölkkäämään pidempään kun koskaan! Ei se vieläkään ole edes kilometriä mitä jaksan, mutta uskaltaisin väittää, että yhtäsoittoa 600-700 m. Pieni kävely siihen (ehkä joku 300 m) väliin ja sen jälkeen meni vissiin vielä 300-400 m hölkäten. Mä oon huono arvioimaan matkoja, mutta luultavasti jotain tommosta.

Ei se tosiaankaan ole vielä ns. hyvä suoritus, mutta mun lähtökohdista se on erinomainen suoritus. Mä olen siihen tyytyväinen, koska mä huomaan jaksavani paremmin. Ei se kokonaismatka vielä ole tärkeä, mutta se nimenomaan, että mä jaksan pidempiä matkoja. Olikohan toi kovin fiksusti sanottu? Ehkä, ehkä ei.


Ja nyt mulla ei muuta lisättävää. Ihmetellään taas, viimeistään seuraavana lauantaina. Toivon kyllä, että tulevalla viikolla iskisi taas joku aihe jostain ja kirjottaisin välillä jostain muustakin kun vaan tästä. Huomaan meinaan kävijätilastoista, että tää ei kovinkaan montaa ihmistä kiinnosta.

Terveisin,
Tekko

P.S. muokkasin tätä mun blogin ulkoasua hieman. Alottelin sitä eilen ja jatkoin sitä tänään. Mulla on mennyt tän uuden ulkoasun parissa varmaan 7-8 tuntia. Se aika vaan katoaa kun pääsee näpertämään CSS-koodin kimppuun. Mitä mieltä ihmiset on tästä uudesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)