9. heinäkuuta 2012

Opiskelujuttuja

Joo, se ois niinku moro taas. Mul on pyöriny täs aika paljon päässä toi kohta alkava koulu.. Ammattikouluun takaisin, kyllä, elämä on ihanaa. Toisaalta oon kovinkin innoissani, mutta toisaalta, hmm.. Mietin vaan sitä luokkaa.

Mitäs vuosimallia ne on tänä vuonna? Siis ne alottelijat. Pikainen laskutoimitus.. 1996? Auts. Mielenkiintosta tulee varmasti olemaan. Odotukset luokkatovereiden suhteen, no, ei ole kovin korkeat. Toisaalta, itseäniähän minä olen menossa kouluttamaan ja tehkööt muut mitä tahtoo.

Mielenkiintosta, että oon varmaan henkisesti kasvanu jonkinverran, koska kelaan päässäni asioita ton koulun suhteen. Oon kelannu, että säästän nyt kaikki opiskeluun liittyvät liput ja laput johonkin kansioon ja yritän muutenkin suorittaa ton tutkinnon huomattavasti paremmin kun ton puualan..

Toisaalta tää on vaan ajattelua. Mun ajatuksilla kun on semmonen tapa, että ne myös jää ajatuksiksi. Mut toisaalta se ois niin kiva, ku osais hoitaa ton koulun kunnolla. Ei välttämättä hyvin arvosanoin, tai miksikäs ei, mutta siten, että mahollisimman paljon tietoa jää pääkoppaan. Tuntuu siltä, että tämä on se ala, se ammatti jota tahdon jatkossakin tehdä. Tosin se saattaa olla vain tämän hetkinen mielipide, joka voi muuttua vielä monen monta kertaa.. Olihan puualakin aikoinaan se oikea ammatti.. Toisin kävi.

Puualan suhteen kävi vaan niin huonosti, että ei sitä koulutusta vastaavaa työtä löydy mistään. Kaikki on jotain tehdaspaskaa, mitä minä en tosiaan halua tehä. Tosin työtähän se on huonokin työ, ja jos siitä maksetaan, ni mikäs siinä.. Ei vaan oikein nappaa. Ensinnäkin on kaikki vaivat, jotka ilmenee aina kun hetkenkään joutuu tekemään mitään. Ja sitten tulee just ne mun ajatusmaailmalliset esteet.. En taho olla töissä missään ykstoikkosessa paikassa, tehä ykstoikkosia töitä..

Veikkaan, että pintakäsittelijänä mä pääsen tekemään erilaisia töitä. Maalaushommia siellä, maalaushommia täällä. Joskus huomasin, että mulla menee aika huomattavasti nopeammin maalatessa kun esimerkiksi ikinä puutyöhallissa. Ja ehkä se on yksi osasyy sille, että miksi haluan vaihtaa ammattia jo tässä vaiheessa elämää. Onhan sekin tietenkin paremman näköistä CV:ssä, kun on Puualan ja pintakäsittelyalan perustutkinto. Nekin aika hyvin liittyy toisiinsa.


Olihan siinä jo kerrakseen juttua ja kun öiseen aikaan kirjoitettu, niin se ei välttämättä ole niin selvää tekstiä kun yleensä.. Mutta toivottavasti siitä jotain selvää saa.

Terveisin,

Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)