29. heinäkuuta 2012

Kissoille uutta kotia?

Hei! Tässä on nyt ajauduttu semmoseen tilanteeseen, että kissoille pitäis löytää jonkunlainen parempi koti. En meinaa sitä sillä, että niillä olisi täällä huonot oltavat sen takia, että niitä muka pidettäisiin nälässä, tai että niitä kuritettaisiin. Asia ei ole niin.

Asunto on hyvin pieni jo ennestäänkin, mutta kun kissojen liikkumatilaa rajataan vielä sulkemalla ovia. Ovia on pakko pitää suljettuna mm. tuuletuksen takia.

Kissat joutuvat tällä hetkellä asustamaan pienessä, ikkunattomassa huoneessa, eteisessä ja vessassa. Onhan siinä toki liikkumatilaa kissalla jo jonkinverran, mutta jotenkin silti ahdistaa pitää niitä suljettuna tuolla.

En haluaisi olla nyt mitenkään huono kissanomistaja, mutta nyt tuntuu siltä. Molemmat ajatukset tuntuvat huonoilta; kissojen liikkumatilan rajaaminen ja luopuminen niistä, no, loppupeleissä näin pienen syyn takia.

Kissat on kuitenkin juuri oppinut todella sisäsiisteiksi. Ennen jätöksiä sai keräillä jatkuvasti lattialta, mutta nyt ei ole tarvinnut moneen kuukauteen tehdä muuta kun tyhjentää hiekkalaatikko sopivin väliajoin. Tyhjennettiin se ennenkin sopivin väliajoin, mutta kissat ei silti suostuneet tekemään tarpeitaan sinne. Onneksi asia on nykyään näin. Sisäsiisteyden kanssakaan ei siis ongelmia.

Yhdessä kissat ei pidä edes hirveästi meteliä. Masa on kerran ollut hoidossa ja silloin Masasta paljastui se puoli, että se huutaa aika paljon yksinään. Eli mielellään luovutettaisiin samaan kotiin. Kissat kumminkin tottunut olemaan toistensa seurassa Masan luovutusiästä asti.

Lisään tähän vähän informaatiota kissoista, jos jotain sattuu kiinnostamaan.

Sara
Nimi: Sara
Syntynyt: 18.5.2010

Leikkaamaton naaraskissa, kaksi pentuetta puskenut maailmalle. Nykyisin hieman äänekäs toisinaan, mutta leikkauksella saisi mahdollisesti senkin loppumaan. Minkäänlaista rotua ei löydy, joten maatiaisten kastiin kuulunee.

Suhteellisen arka toisinaan, mutta kun menee kättä tarjoamaan niin todennäköisesti puskee. Tai ainakin yleensä puskee. Nauttii silittelystä aika usein niinkin paljon, että kehrää kuuluvasti.

Masa
Nimi: Masa
Syntynyt: 03.12.2010

Leikattu uroskissa. Osallinen Saran synnyttämiin pentueisiin - isän roolissa. Yksinään siis suhteellisen äänekäs, mutta ainakin Saran kanssa hyvinkin hiljainen tapaus. Maukuu kotona ainoastaan silloin kun on jotain hyvää tarjolla. Myöskin maatiainen.

Pitää silittämisestä, mutta toisinaan saattaa hieman arastella. Kovat äänet saa Masan usein aika säikyksi ja silloin luikitaan piiloon. Ukkonenkin säikäyttää.

Itse olen kutsunut Masaa suosikkipojaksi, ja sitä se on. Todella mukava kissa ja tilavammassa paikassa varmasti paljon sosiaalisempi ja mukavampikin.




En hirveästi perusta puhelimista, joten yhteyttä voi ottaa mielummin täällä tai Facebookissa, josta minut siis löytää omalla nimelläni, Vesa-Matti Nikander. Luovutetaan vaikka ilmaiseksi, mutta vain siinä tapauksessa, että huolehtiva perhe ja paremmat tilat liikkua. En tahdo näille karvakorville mitään pahaa.


Terveisin,
Tekko

2 kommenttia:

  1. Miksi poistit minun asiallisesti kirjoitetun kommentin ???

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanon nyt täällä vielä uudestaan, että kaikki väärinymmärtäneet saa tiedon samalla kertaa. Se sun kommentti siitä, että kissat ulos kun nainen ja hamsteri saapuu taloon, oli mun mielestä ei_niin_asiallinen. En oo ite kelannu asiaa missään vaiheessa siten, vaikka rajottaahan se hamsterin valtaama makuuhuone niiltä tän yhen huoneen. Ja vaikka se nyt kuulostaa/näyttää siltä että homma menis näin, ni se ei ainakaan mun ajatuksissa mene niin.

      Kissoille olisi parempiakin paikkoja kun tää pieni yksiö, missä on vaan pari ikkunaa ja muutenkin tosi vähän liikkumatilaa. Ne on kokoajan karkaamssa pihalle, jota ne on kyl tehny jo vaikka kuinka kauan muutenkin. Ei ne viihdy täällä ja kyllä sen huomaa.

      En nyt sentään niin idiootti ole, että luopusin mun lempieläimistä hamsterin ja kuten sä varmaan kuvittelit sen, ni Eiran mielipiteen tähden.

      Poista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)