12. tammikuuta 2015

MaBlog #1

Moi. Kello on neljä aamuyöllä ja mä olen ollut kolme tuntia hereillä. Ai miksikö? En tiedä. Silmät vaan aukes, eikä uni enään tullut.

Maanantai ja kaikista päivistä hirvein. Yleensä muutenkin, mutta näillä unilla se varmaan potkii kahta kauheemmin.

Katoin tossa Youtubesta yhen mun seuraaman vloggaajan videon (katso tästä) siitä, kuinka se oli pudottanu 40 kiloa pois. Ihan motivoiva video. Mulla on muutenkin ollu tässä semmonen "pikkuhiljaa kaikkea turhaa pois"-putki meneillään, ja siitä videosta sain inspiraation, että seuraavaks vois tiputtaa pois sipsit. Yks mun pahimmista paheista.

Jos oikeesti oon onnistunu jo kieltäytyy hamppariketjujen roskaruuasta ni miksei sipsit ois yhtä helppo? Ei vaan osta niitä. Onhan ne hyviä, ja aina jos erehtyy syömään yhenkin sipsin, niin kyllä se saattaa aika helposti mennä pussillinenkin. Aivan liikaa turhaa. Aivan liikaa.

Aamuset energiajuomat mä oon onnistunu vaihtamaan juotaviin jugurtteihin, ja sekin on mun mielestä yks ihan pähee ratkasu. Tosin pitäs vielä opetella syömään aamusin muutenkin jotain mikä jaksais auttamaan.. Se on vaan niin vaikeeta kun ei oo tosi pitkään aikaan syöny silleen aamusin säännöllisesti mitään. Nykyään se on sillon tällöin lihis tai patonki Valintatalosta..

Tähän sipsien ohelle vois ottaa semmosen "hiljalleen myös limut pois"-tavotteen. Ne vois vaihtua helposti tuoremehuihin ja mahdollisesti ajan kanssa veteen. Vettä en oo koskaan oppinu juomaan kunnolla, mutta ehkä mä nyt opettelen.. Joskus mul on ollu hyviä kausia ku oon saanu pidettyä veden juomisen melkein päivittäisenä, mutta siitä sit niin helposti luistaa ku eteen tulee jotain parempaa..

Kerrataan nyt vielä: Oon onnistunu tiputtaa hampurilaisketjujen roskaruoan kokonaan pois. Tuoksut ja jos näkee jonkun syövän jotain semmosta, ni tottakai vielä houkuttelee. Silti oon pitäny itteni kurissa. Energiajuomat multa on pudonnu lähes kokonaan pois. Juon niitä n. 2-3 kpl kuukaudessa, joka on huomattavasti vähemmän kun jossain vaiheessa kun join niitä melkein joka päivä. Seuraavaksi lähtee sipsit ja pikkuhiljaa siirrytään limusta pois, parhaimmassa tapauksessa veteen.

Jos näissä kahessa uudessa tavotteessa onnistun, niin lupaan myös jossain vaiheessa kieltäytyä pizzoista ja kebabeista. Se ei ole nyt ajankohtaista, koska tahdon tehdä tän hiljalleen (ja ne on mun pahin pahe). Siirtyä huonoista tavoista mahdollisesti parempiin.

Mulla ei oo vielä ollu tavotteena se, että saisin painoa alas, vaan tahdon ensin tehdä tän ruokavalion kanssa muutoksen. Jossain vaiheessa lisätä liikuntaa ja mahdollisesti olla joskus hoikempi. Olishan se nyt siistä kun on koko aikuisiän (ja ison osan teini-iästäkin) ollu tämmönen pullukka..

Parempaa kohti kuitenkin!

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)