20. heinäkuuta 2019

Kirjoittavat eläimet!

Nyt kun on taas hyvä vauhti päällä, niin heitetään uusi "turhanpäiväinen" blogimerkintä ilmoille. En tiedä miksi kutsun näitä "turhanpäiväisiksi", koska onhan nää nyt jokatapauksessa sisältöä ja usein vielä semmosta, mikä mua itteeni kiinnostaa kirjottaa..

Tää on semmonen asia, joka mua tavallaan ärsyttää. Ja jottei tää olis vaan tylsä valitusmerkintä, niin mä kärjistän tätä tekstiä aika paljon. Yritän löytää myös sen ärsyyntymisen tähän hetkeen ja kirjoittaa liioitellusti, koska se on kiva tapa kirjoittaa. Kirjotin joskus kauppareissuista sillä tyylillä, ja se oli muistaakseni hauskaa.

Älkää loukkaantuko. Tai jos loukkaannutte, niin loukkaantukaa. Mikä minä olen sitä kieltämäänkään?


Ja asia mikä tällä hetkellä mua suuresti ärsyttää on se, kuinka ihmiset laittaa sanoja lemmikkieläimiensä suuhun. Eli siis:

1. Ota kuva eläimestä tekemässä jotain.
2. Lataa se Facebookiin.
3. Laita kuvatekstiin eläimen "sanomana" jotain hauskaa. Tärkeää lisätä sana "äippä" tai "isi" ja perään "toivoo eläin".
4. Ole ylpeä luomuksestasi ja odota tykkäyksiä.

Ensinnäkin on hyvin selvää, että kukaan ei voi oikeasti tietää mitä eläin milläkin hetkellä ajattelee (oikea vastaus on ruoka, aina). Mun omaan silmään, ja painotan vielä, minun omaan silmääni tämä on hirveetä katsottavaa.

Ja siis alkuun pitää sanoa, että mä annan anteeksi jos teet sen sun omaan henkilökohtaiseen profiiliisi! Mutta sitten on niitä hetkiä, kun näitä päivityksiä näkee myös Facebook-ryhmissä.. Ja ne jos jotkut on aina ihan yhtä tyhmiä. Se koira ei 100% varmuudella ole sitä "otetaan vastaan"-tekstiä siihen itse naputellut, eikö? Se ei ole sitä teille sanonut, eikö? Se on teidän päästänne! Voisiko sen kuvatekstin silloin muodostaa siten, että se on sun lainaus sulta, eikä muka siltä koiralta? Voin auttaa alkuun: "Koira tarvitsisi..."

Pahinta kaikesta on se, että jotkut on luonut näille ihan omia yhteisöjäänkin. Luojan kiitos niitä ei ole pakko seurata.. Niitä näkee välillä kuitenkin jaettavan, ja silloin se on piilotettava mahdollisimman nopeasti. Perustetaan lemmikkieläimelle oma Facebook-sivu, jossa se eläin muka kirjottelee kaikkea hauskaa.. Ja siis painotan tässä, että ymmärrän lemmikkien "henkilökohtaiset" sivut, jos siellä ei heitetä muka-hauskaa läppää ja väitetä lemmikin sanoneen näin..

Mä ajattelin tänään, että voisin ruveta tekemään näin kaikesta. Siis ihan vaan siksi, koska ärsyttää. Lisään kuvan vaikka mun päivällisestä ja lisään kuvatekstin: "Isi meidät tässä kohta pistää poskeen, apua! t. ranskanperunat ja nakit". Ja siis tässä on hauskinta se, että se olisi jopa hauskaa! Tai siis se olisi mun mielestä hauskaa, koska se olisi ivalliseen sävyyn kirjoitettua..

Ja jos sanotte, että tottakai näillä on paljonkin eroa, niin ei, ei niillä hirveesti ole. Se, että sä tulkitset jotenkin sitä eläintä ja teet olettamuksia.. Niin miksi mä en voisi tehdä niin ruoalle? Koska ruoka ei ole elossa vai? Mä luulen, että mä ymmärrän ranskanperunaa ihan yhtä paljon kun sinä radio-ohjattavassa autossa jumissa olevaa saukkoasi.

Ja siis en väitä, etteikö eläinten eleistä voisi päätellä asioita. Tottakai esimerkiksi ruoka-ajat ja ulkoilutuksentarve on semmosia, mitkä itekin koirasta huomaan. Harvoin vaan kuitenkaan kukaan lisää Facebookiin kuvaa nääntymäisillään olevasta koirastaan ja laita kuvatekstiä: "Äippä, mie kuolen kohta nälkään! t. Jarmondeerus-koira" Se olisi taas sillein enemmän ymmärrettävämpi, koska voisin itsekin kuvitella, että koira oikeasti ajattelee niin.. Ilman "äippä"-sanaa, tietenkin. Ja siis vaikka se olisi järkeenkäyvämpää, niin olisi se silti myös vieläkin tyhmempää..

Ja jottei tää olisi vaan valivali, niin kaiken tämän keskellä on kuitenkin myös poikkeus; mä pidän hauskana videoita, johon koiralle on laitettu puhekuplia ja niihin väärinkirjoitettua (,mutta ymmärrettävää) tekstiä. Yleensä niissä ne puhekuplat on vielä semmosia, että siinä tulee se oma oivaltamisen ilo mukaan. Ne on hauskoja, koska ne on hauskoja ja ovelia. Ne ei ole muka-hauskoja, niinkuin yleensä kaikki kuvatekstit, joissa väitetään eläimien puhuvan.


Ja koska kukaan ei voi kaikkia miellyttää, niin jatkakaa vain. Ei tää oikeesti niin vakavaa ole, vaikka mun huumorintaju ei siihen riitäkään. Onneksi niille on oma katsojakuntansa, johon mun ei ole pakko kuulua.

Halusin vaan avautua, koska se on kivaa välillä.

Terveisin,
Tekko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)