28. tammikuuta 2024

⇝ Putous 16. tuotantokausi / Sketsihahmot

Joka vuosi mä väitän itselleni, että "tämä oli nyt viimeinen kausi Putousta minulle". Seuraavan kerran kun se taas alkaa, niin sen salaa sitten kuitenkin katselen. Kai mä siispä jollain tavalla kuitenkin edelleen pidän siitä – ehkä mä oon vaan kasvanut kiinni siihen. Putous on mennyt kyllä putouksen lailla alaspäin niistä ensimmäisistä kausista, kun se oli vielä uusi ja todella hauska ohjelma. Hauskuus on vähentynyt, mutta kiusallisuus on kasvanut. Mutta selvästi se olisi vale jos väittäisin, että en siitä tippaakaan pidä. Sketsihahmokilpailun väliin on saatu välillä ujutettua ihan hyviä sketsejä ja tykkään improvisaatiotehtävistä, joten ne ehkä on pääasiallinen syy sarjan seuraamiselle vielä. 

Ajattelin tässä kohtaa ihan nopeasti vain mainita sanan tai pari jokaisesta näyttelijästä ja sketsihahmosta. Sieltä löytyy muutama, joiden takia sketsihahmokilpailua edes jaksan katsoa. Putous-merkinnät on joskus ollut iso osa tätä blogia kuitenkin, joten tälleen vuonna 2024 kun muutenkin vähän palataan juurille, niin otetaan osaa taas tähänkin.

Eino Heiskanen – Olen tottunut näkemään Einon masentuneena kahden lapsen isänä, joka edelleen roikkuu vanhassa kumppanissaan, eikä pääse elämässään eteenpäin. Hetkinen, se olikin sen roolihahmo sarjassa Syke. Mutta kun tämä roolihahmo on mulle ainoastaan tuttu, niin en jotenkin yhtään osannut odottaa paikkaa Putouksesta. Jotenkin niin sympaattinen henkilö, että Eino oli mun ennakkosuosikki ennen kun yhtäkään hahmoa oli edes nähty. Einon kaksi hahmoa oli Assbjørn Sinitucca ja Kari Varaani, joista viimeisenä mainittu pääsi jatkoon – ja hitsin hyvä niin. Ennakkosuosikin titteli säilyi Kari Varaanin myötä, joten hyvä kun ihmiset äänesti oikein. Jos Eino osaa kasvattaa hahmoaan hyvin ja oikeaan suuntaan niin ehdoton voittaja. Toki tommosen hahmon voi jättää helposti myös jumiin ja sittenhän se on lähtöpassit alta aikayksikön.

Ushma Olava – Ushmasta mulla ei ole mitään sanottavaa. Ehkä se oli joskus Gimmelissä tai jotain, mutta ei ole koskaan oikein tehnyt mitään sellaista, josta sen olisin kunnolla noteerannut. Mitä taas Ushman sketsihahmoihin tulee niin.. Voi voi. Mä en jaksa uskoa kovin suureen menestykseen. Rekka-Liisa ja Tarja Delá Fonte, joista siis Rekka-Liisa meni jatkoon. Täytyy sanoa, että tässä on jouduttu valitsemaan kahdesta huonosta se vähemmän huono, joista Rekka-Liisan minäkin olisin näistä jatkoon päästänyt. En jaksa uskoa minkäänlaiseen hahmokehitykseen, joten tämä tulee varmaan putoamaan lähes ensimmäisenä. Jos tämä ei tee jotain yllättävää niin hei hei vaan. Olin muuten myös täysin unohtanut, että Ushma oli jo viime kaudella mukana. Se ei siis säväyttänyt silloinkaan hahmollaan.

Joonas Kääriäinen – Tämän henkilön muistin jo viime kaudelta. Joonaksessa on sitä jotain mitä tarvitaan sketsihahmojen luomisessa. Tän vuoden hahmot oli nolo iskä Aki ja Aromipönttö. Sinällään huvittavaa, että just sanoin Joonaksella olevan sitä jotain mitä tarvitaan sketsihahmojen luomiseen ja seuraavaksi joudun sanomaan, että Aromipönttö oli tän kauden ehkäpä yksi surkeimmista hahmoista. Onneksi jatkoon meni Aki. Jos en ihan väärin muista niin Joonas muistaakseni osaa luoda sketsihahmolleen myös tarinan, eikä siis jämähdä vaan hokemaansa. Hyvä hahmo jatkoon ja voisin kuvitella sen olevan kolmen parhaan joukossa.

Nicklas Pohjola – Täysin tuntematon henkilö minulle, mutta sepäs tekikin siitä sitten hyvin yllätyksellisen. Nicklas vaikuttaa taitavalta! Osaa laulaa, beatboxata ja luo hyviä hahmojakin. Hahmot, jotka Nicklas toi Putoukseen oli Veikko Kävynkuori ja Matti McConaughey. Tässä kohtaa mun täytyy sanoa, että kansa äänesti väärin, koska mä olisin halunnut nähdä Veikon jatkossa, koska toi Matti ei tarjonnut mulle oikein mitään. En vielä siis sano, että Matti olisi mitenkään huono hahmo, mutta mun mielestä huonompi kuin Nicklaksen toinen. Tuntemattomalta uudelta näyttelijältä kuitenkin yllättävän hyvät hahmot ja muutenkin vaikutti taitavalta kaverilta, joten ehkäpä tämä osaa myös luoda hahmolleen tarinan, joka vetää mukaansa.

Linda Wiklund – Linda on tuttu Kontio & Parmas -sarjasta, mutta muutoin ei kyllä sano mulle mitään. Olin myös unohtanut Lindan olleen edellisellä kaudella, joten edellinenkään hahmo ei ole vissiin tehnyt kovinkaan suurta vaikutusta. Tästä voitte päätellä, että Linda ei tehnyt vaikutusta tänäkään vuonna, ei todella. Kaksi toinen toistaan surkeampaa hahmoa, ikävä kyllä. Baby Burn ja Artur Laudatur. Jos mut oltaisiin pakotettu äänestämään, aseella uhaten tietysti, niin olisin laittanut jatkoon Artur Laudaturin, joka oli noin millimetrin parempi kun jatkoon päässyt Baby Burn. Koska en edes muista kuinka Linda kasvattaa hahmojaan, jos edes kasvattaa, niin mulla ei ole kovinkaan valtavat odotukset tältä hahmolta. Toivon pikaista putoamista, koska kisassa on myös ihan hyviä hahmoja.

Juuso "Köpi" Kallio – Koko kansan Köpi nauttii ehdottomasti isosti ennakkosuosikin paikasta. Tuttu radiosta, teeveestä ja internetistä, jokaiselle siis jotakin. Tulee itsekin kuunneltua paljon Köpin juttuja ja muistelisin, että Köpin viime kauden hahmokin oli ihan viihdyttävä. Tälle kaudelle tuodut hahmot olivat Ville-Valtteri "VV" Lahtinen ja Veijo Challenger Kallio. Näistä, luojan kiitos, jatkoon meni VV Lahtinen, eikä tuo typerä koirahahmo, joka oli siis vaan typerä. Ty-pe-rä. Ville-Valtteriin uskon sen verran, että kyllä sillä kolmen parhaan joukkoon mennään heittämällä ja saatetaan jopa voittaa koko kilpailu. Tiedän, että VV:n kaltaisia ihmisiä on oikeastikin olemassa ja olen tähänkin asti käsittänyt ne sketsihahmoina, joten sikälihän tämä on jo nähty. Luultavasti Köpi tuo siihen kuitenkin jonkun todella hyvän kulman ja naurattaahan se.

Mulla on yksi suuri toive kuitenkin tämän vuoden äänestäjille: äänestäkää hahmoja, älkää niitä näyttelijöitä. Ottakaa ne fanilasit pois päästä ja katsokaa niitä sketsihahmoja, jotta saadaan tähän kunnollinen tulos. Tarkotan siis ihan puhtaasti sitä, että jos Köpin hahmo ei kehity, vaan jää junnaamaan paikallaan, niin älkää antako sille ääniä vaan siksi, että se on Köpi. Koskee kyllä kaikkia muitakin. Jos hahmo ei vaan kulje niin se ei silloin kulje, eikä ole silloin oikeutettu voittamaan.

Nyt kun ei vielä tiedetä hahmoista oikein mitään niin mun tiputuslista olisi seuraavanlainen: Ensimmäinen putoaja: Baby Burn. Toinen putoaja: Rekka-Liisa. Kolmas putoaja: Matti McConaughey. Neljäs putoaja: Nolo iskä Aki. Viides putoaja.. No, tämä on vaikea. No, toivon, että finaalissa nähdään VV Lahtinen ja Kari Varaani. En osaa tässä kohtaa laittaa kumpaakaan toisen edelle, joten tämä kilpailu käydään ihan siltä kantilta, että kumpi luo hahmolleen paremman tarinan. Ja tähän äänestykseen mä ton toiveeni esitinkin.

Terveisin,
Vesa-Matti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)