14. helmikuuta 2012

ARGH!

Sanottakoon nyt tähän alkuun näinkin hauskasti, että ei tämä oikein ole ystävänpäivä-merkintä, vaikka ystävänpäivä onkin. No, toivotetaan tähän alkuun kuitenkin kaikille hyvää ystävänpäivää.

Mutta oikea asiani tänään oli se, että ärsyttää.

Mulle on opetettu jo ala-asteen puukäsityötunneilla, että työkalut laitetaan paikoilleen päivän päätteeksi tai kun niitä ei enään käytä. Ja samaa jankutettiin niin yläasteella kun ammattikoulussakin. Ja olen oppinut sen, siinä ei ole mitään epäselvää. Mutta mikä mua sitten ärsyttää?

Semmonen yli-innokas siivoojatäti tuolla pajalla. Sen tehtäviin ei edes oikeesti kuuluis siivota siellä kokoaikaa, vaan se on tyyliin samallainen työntekijä kun minäkin. Siivoojatäti oli vaan keksimäni nimitys, joka johtuu sen yli-innokkaasta asenteesta siivoomista kohtaan.

Tänään se sai mut todella ärsyyntymään. Tein pajalla töitä, paikkailin kolhuja ja reikiä uudesta projektistani. Laskin hetkeksi kitin käsistäni ja rupesin hiomaan toista kappaletta. Se akka tuli jostain pöydän alta - kyllä, se oli siellä siivoilemassa - ja nappasi kittitöttörön pöydältä ja vei sen omalle paikalleen, samaan aikaan mumisten: "Pelkkiä idiootteja kun ei pidä paikkoja puhtaana.. Ja jätetään tavarat lojumaan.." ARGH! Meinasin siinä vaiheessa kysyä tädiltä, että tahtooko se viedä mun hiomapaperin pois, koska se lojui mun kädessä, eikä omalla paikallaan - olin kumminkin ihan hiljaa.

Ei mennyt kun hetki kun se ampasi takasin siihen ja rupes valittamaan siinä nurkassa, että nurkkaa ei ole siivottu varmaan koskaan. Mietitääs, hmm.. Viime viikolla meitä oli about 3-4 siivoomassa kyseistä nurkkaa ja saatiinkin se suhteellisen hyvään kuntoon. Tottakai sinne tulee hiomapölyä yms. parissa päivässä, mutta ei paikkojen tarvitse puutyöhallissa kiiltää. Mutta siinä vaiheessa mä aloin tosissani kummastella tädin toimintaa kun se sanoi, että seinissäkin on pölyä ja jonkun pitäisi seinätkin pestä.

Täti kaivoi imurin esille ja rupesi pöytätasoja putsaamaan ja tökkäsi imurilla yhen mun projektin osan kumoon - onneksi ilman mitään isompaa vahinkoa. Hetken siinä pöytätasoja ja lattiaa imuroituaan siirtyi hän seinien kimppuun.. Kyllä, täti meni imurin kanssa pitkin seiniä. Kyllä mahtaa seinät kiiltää.

Loppu päivän se sitten kökötti siellä nurkassa parrakkaan miehen kanssa höpötellen kaikkea mahottoman tyhmää. Ne mölisi siinä kokoajan. Puheen osalta hiljasta oli vaan sillon kun partasetä käynnisti hiomakoneen ja alkoi tekemään töitä. Mutta kun kone sammui alkoi höpötys. ARGH! Kokeilin jopa peittää muka_hauskoja juttuja mp3-soittimen kuuntelulla, mutta muka_hauskat jutut tuli musiikin läpi vaikka mp3-soitin oli täysillä. En tiedä pitäisikö ostaa uusi soitin..

Semmosta ystävänpäivää vaan.

Terveisin,
Tekko

1 kommentti:

  1. Ehkä tähänkin kaikkeen ois voinu suhtautua huumorilla, mutta tänään oli semmonen päivä, ettei jaksanu. Mielenkiinto omaa työtä kohtaan oli tänään niin hukassa ja samalla mielenkiinto kaikkea muutakin kohtaan oli niin hukassa.

    Kaikki niin hukassa tänään.

    VastaaPoista

Kirjoitelkaa mielummin omalla nimellä kun Anonyymina. Ihan vain varmuuden varalta. :)